Mlada sam, imam 19 godina i prije nekoliko dana udala sam se za dvostruko starijeg čovjeka od mene. Ima 44 godine i vrlo je bogat, to je sve što vidim. Dugo smo u vezi od moje 17. godine i u njegovoj blizini se osjećam kao boginja. Imao je troje djece iz prvog braka, a bivša ga je rodila prije pet mjeseci, ali kad sam mu rekla da bira mene ili njih, odmaknuo se od svega.

  • Doslovno sam ih se svih riješio i uživao u svim blagodatima koje je nudio. Tog dana sam ga čula kako priča sa kćerkom, a onda se dogodila ova scena i izbio je veliki skandal. U tom trenutku sam uništio pola stana kao da sam ja kriv i bio sam toliko zanemaren kada sam ga zapravo htio odvojiti od tih parazita.

Želim da sve bude moje, ali bojim se da će mi svaki euro iskliznuti iz ruku. z Cilj mi je dobiti što više novca na račun, možda dobiti neku nekretninu ili auto na svoje ime, pa se vidimo tamo. Što prije uspijem, prije ću živjeti život kakav želim. Neki me mogu osuđivati, ali danas je vrijeme da postignete svoj cilj da zaradite mnogo novca.

BONUS TEKST

Napominje da, iako zarađivanje često zahtijeva rad u ruralnim područjima, iskustvo se potpuno mijenja kada shvatite da radite za vlastitu korist. Jasmina Đukić je prije nepunih dvadeset godina bila zaposlena u apoteci u Užicu, dok je njen suprug radio u drugoj firmi. Plaće su im bile skromne, a mjesečna primanja jedva za osnovne potrebe, iako su živjeli u vlastitom stanu.

Tada su donijeli odluku da se vrate u Karan, Jasminin rodni grad, a sada, dva desetljeća kasnije, nimalo ne žale zbog tog izbora. Njihove su staje sada pune, kuća im je prostrana, a grane malog drveća otežale su žetvom. Đukići su počeli s pet krava, a sada im je stado naraslo na dvadeset. Nakon što je shvatio da samo “zarađujemo za život” i lutamo po gradu, moj je suprug predložio da se preselimo na selo i počnemo se baviti poljoprivredom.

Pristao sam na tu misao, svjestan da se i ruralno područje suočava sa svojim izazovima. Međutim, postupno smo uspjeli proširiti svoje poslovanje. Počeli smo s pet krava, a ja sam kao mlada poljoprivrednica od države dobila još četiri, što nam je značajno pomoglo. Sada držimo svoju žensku telad, što nam omogućuje da stalno širimo stado na našoj farmi. Uspješno smo izgradili štale i objekte, osiguravajući da su ispunjeni svi bitni uvjeti. Ova marljiva žena dijeli svoje putovanje za RINU.

Napominje da je za zaradu na selu potreban naporan rad, no iskustvo se transformira kada shvatite da radite za vlastitu korist, a ne za tuđu korist. U ovom scenariju, entuzijazam i ambicija cvjetaju, što ga čini podnošljivim čak i kada se radni dan protegne na dvoznamenkaste sate. No, kako ističe Jasmina, učinkovita organizacija omogućuje vrijeme da se sve postigne.

Prema Jasmininim riječima, ustajanje u šest ujutro je bitno, posebno za one koji se bave uzgojem stoke, jer zahtijeva razinu discipline koja je usklađena s potrebama krava, koje, na neki način, zahtijevaju obavljanje zadataka. raspored. Nakon toga, kao i svaka žena, rješava svoje obveze u kući i kućanstvu. Poslijepodne obično postoji kratko razdoblje za odmor, a zatim se navečer vraća mužnji krava i obavljanju dodatnih obaveza.

Uz stočarstvo, Đukići gazde i nasadima malina koji se prostiru na oko dva hektara. To rezultira značajnom količinom posla tijekom ljetnih mjeseci, a jedan poseban zadatak za žene u selu proteže se na duže vrijeme. Ipak, Jasmina ne izražava nezadovoljstvo; umjesto toga, ona nosi ključnu poruku za sve mlade žene koje trenutno mogu osjećati strah od života na selu. – Iskustvo života na selu danas bitno se razlikuje od onog prije dva desetljeća.

U početku smo se suočili s brojnim izazovima, no sve smo ih uspjeli savladati. Ustrajali smo, a naša sreća što jesmo je ono što je uistinu važno. Iako možda postoje određene predrasude u vezi sa ženama i ruralnim životom, stvarnost je da ja rješavam sve. Još uvijek nađem vremena za posjete frizeru i kozmetičaru, odmore i uživanje u izlascima. Iz tog kuta sa sigurnošću mogu reći da je život na selu daleko ugodniji, zbog čega bih svaku mladu osobu koja je nesigurna potaknula da shvati da nema razloga za oklijevanje, zaključuje Jasmina.

U svojim naporima oslanjali su se na specifične državne potpore koje su za njih imale značajnu vrijednost, pri čemu je Jasmnina istaknula ključnu ulogu državne potpore poljoprivrednim proizvođačima, posebice ženama. Trenutačno njezina obitelj prikuplja svu potrebnu dokumentaciju za prijavu na natječaj i nabavu novog traktora. Jasmina kaže da njihova djeca trenutno pohađaju školu i žive u gradu, ali njihov sin ima jaku strast prema poljoprivredi i svemu što ona podrazumijeva.

Zbog tog oduševljenja izrazio je želju za novim traktorom, koji je prilično skup i iznad njihovih financijskih mogućnosti. Međutim, ne namjeravaju se zadovoljiti trenutnom situacijom; žele da se njihov sin uključi u obiteljski posao. Kao prva generacija, oni razumiju da izgradnja značajne farme obično zahtijeva uključenost više generacija. Jasmina izražava nadu da će posao naslijediti njihov sin, a potom i unuci, jer vjeruje da se poštenim radom na selu može dobro zaraditi.