Skrivena komponenta koja pojačava sočnost i okus jela kao što su mesne okruglice i punjene paprike. U Srbiji, iako postoji bezbroj recepata za mljeveno meso, najčešće se pripremaju pljeskavice, ćevapi, ćufte i punjene šnicle. Iako su ova jela prilično jednostavna za napraviti, postoje određeni savjeti koji mogu poboljšati njihov okus.

  • Ako uživate u ćevapima ili punjenim odrescima, postoji jedan sastojak koji biste trebali uključiti u mješavinu. Tajnu su otkrile iskusne domaćice, dok bi one s manje iskustva mogle posumnjati u njezinu valjanost kad otkriju što ona podrazumijeva. Kako bi mesne okruglice ili punjeni odresci ostali sočni, potrebno je dodati šećer.

Iako vam se može činiti neobičnim, pokušajte; šećer harmonizira okus jela, što ga čini korisnim kada su mesne okruglice ili punjeni odresci pretjerano slani ili kiseli. Nadalje, dodavanje šećera doprinosi postizanju hrskavije korice. Izbjegavajte pretjerani šećer; dovoljno je dodati samo 1 ravnu žličicu na svaki 1 kg mljevenog mesa. Taste Matters sugerira da dodavanje malo kipuće vode može dodatno poboljšati okus.

DODATNI TEKST

Lako rješenje za čestu ljetnu dilemu s hranom je na dohvat ruke. Nema ničeg razočaravajućeg nego sanjati o siru ili trapistu dok pripremate doručak ili večeru, a onda se neugodno iznenaditi otkrivanjem pljesnivog sira u hladnjaku. Srećom, lijek je prilično jednostavan; sve što zahtijeva je papirnati ručnik zajedno s malo izopropilnog alkohola ili bijelog octa. Kako bi sir ostao svjež tjednima, jednostavno uzmite papirnati ručnik, potpuno ga natopite bijelim octom i umotajte kriške sira u njega.

  • Zatim stavite sir zamotan u ručnik natopljen octom u plastičnu posudu ili plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem i ohladite. Povremeno provjerite ručnik; kada se čini suhim, zamijenite ga svježe natopljenim. Oni koji su koristili ovu metodu kažu da ona učinkovito čuva svježinu sira. Što je to u octu što pomaže u održavanju svježine sira?

Ono što je najvažnije je da se miris octa neće zadržati na siru i učinkovito sprječava potencijalne bakterije da se talože na površini. Ključni faktor je sastav alkoholnog octa, koji se može pohvaliti visokim razinama octene kiseline, što ga čini vrlo učinkovitim protiv mikroba i gljivica.

  • Osim toga, ocat pomaže u održavanju vlažnosti sira, pomažući u očuvanju njegove arome i okusa. Kako biste spriječili isušivanje, preporučljivo je koristiti vlažne krpe. Koje su vrste sireva prikladne za trik s octom? Tvrdi sirevi kao što su cheddar, trapist, pecorino i drugi s niskim udjelom vlage idealni su za metodu s mokrim ručnikom.

Allrecipes.com sugerira da polutvrdi sirevi kao što su Gouda i Provolone također mogu iskoristiti ovu tehniku ​​skladištenja. Međutim, što je sir mekši, trik postaje štetniji. Dok ocat može pomoći u očuvanju mekih sireva kao što su mozzarella, brie ili camembert, značajno mijenja njihovu teksturu i okus.