Postizanje netaknute unutrašnjosti pećnice na ploči za kuhanje ne zahtijeva jake kemikalije ili složene domaće mješavine. Kako biste učinkovito uklonili tvrdokornu masnoću iz pećnice, bitno ju je prvo „olabaviti“ kako bi se lakše odvojila od unutarnjih stijenki pećnice. Bez sumnje, čišćenje pećnice spada među najzamornije, radno intenzivnije i često neproduktivne poslove u održavanju kućanstva.

 

  • Trudite se, ribate, ali rezultat vas često ostavlja nezadovoljnim. Unatoč tome, postoji nekoliko korisnih savjeta za čišćenje pećnice koji mogu biti učinkoviti bez oslanjanja na jake kemikalije. Poznati kućni lijekovi uključuju sodu bikarbonu, limun, ocat, tablete za perilicu posuđa, prašak za pecivo i kiselu vodu. Međutim, jeste li svjesni trika s jednim sastojkom koji učinkovito uklanja i otapa čvrstu masnoću i prljavštinu iz pećnice?

Recite zbogom tamnim prstenovima oko ploče štednjaka i upornoj masnoći: JEDAN trik za čišćenje ploče štednjaka koji vam je potreban jest korištenje samo jednog kuhinjskog sastojka za čišćenje pećnice. Jednostavno ulijte ocat u duboku posudu i stavite je na najnižu rešetku u pećnici. Zatim pećnicu zagrijte na 120°C i ostavite na toj temperaturi otprilike 30 minuta.

  • Nadaleko poznat po svojoj ulozi u održavanju čistoće kućanstva, alkoholni ocat također je učinkovita opcija za čišćenje pećnice. Fotografija: Alexander Prokopenko/Shutterstock. Kako se proces bude odvijao, ocat će početi isparavati, a njegove pare će pomoći u “razbijanju” masnih naslaga.

Kad je to gotovo, otvorite štednjak, a kada se ohladi na temperaturu sigurnu za vaše ruke, izvadite posudu. Koristeći čistu krpu, možete bez napora obrisati prljavštinu – s lakoćom će se ukloniti! Dodatni savjeti za čišćenje štednjaka. Sve što vam treba za ovaj trik je ocat, a ako ste željni avanture, na najtvrdokornije mrlje od pećnice prije toga možete nanijeti sol kako biste lakše upijali masnoću.

 

BONUS TEKST

Kako vrijeme prolazi, naša tijela prolaze kroz transformacije – postaju gušća, manje fleksibilna i umornija. Neophodno je prilagoditi naša seksualna iskustva kako bismo se prilagodili tim promjenama. Ovo su top pozicije za parove u pedesetima. S godinama, razna stanja ili lijekovi mogu utjecati na vaš libido i seksualnu izvedbu. Međutim, navršiti 50 godina ne znači da morate prihvatiti blijed seksualni život. Još uvijek možete doživjeti zadovoljstvo; jednostavno može zahtijevati malo više razmatranja i pripreme u usporedbi s vašim mlađim godinama.

  • Trud će vam se isplatiti, uključujući i zdravstvene dobrobiti. Bavljenje seksualnom aktivnošću tijekom pedesetih poboljšava cjelokupno zdravlje. Promjene na vašem tijelu, bilo da se radi o gubitku zategnutosti u odnosu na vaše dvadesete ili o osjećaju boli pri određenim pokretima, ne znače da biste trebali napustiti ispunjeni seksualni život. Redovita seksualna aktivnost tijekom pedesetih može poboljšati vaše mentalno i fizičko blagostanje.

Znanstvene studije su pokazale da seksualna aktivnost koristi i muškarcima i ženama u ovoj dobnoj skupini jer pomaže u snižavanju krvnog tlaka i jačanju imunološkog sustava. Za muškarce u pedesetima bavljenje seksom smanjuje vjerojatnost razvoja raka prostate. Osim toga, jedno desetljeće dugo istraživanje pokazalo je da su žene koje su imale spolne odnose barem jednom tjedno bile 28 posto manje sklone pojavljivanju simptoma menopauze.

  • Ako smo vas nagovorili da držite ruke na svojim intimnim mjestima, bez obzira jeste li u andropauzi ili menopauzi, onda je vrijeme da otkrijete najugodnije seks položaje za parove u pedesetima – položaje koji će vam sigurno donijeti zadovoljstvo. Idealne poze za parove u pedesetima. Kaubojka – dama iznad.

Na vrhu liste je žena odozgo. Stručnjaci za seksologiju smatraju da je ovaj položaj posebno koristan za žene u pedesetima jer im omogućuje da upravljaju i brzinom snošaja i dubinom penetracije. Ova razina kontrole može ublažiti nelagodu koja se može pojaviti tijekom menopauze. Tijekom ove faze smanjenje razine estrogena dovodi do smanjene elastičnosti i suhoće vagine, što može rezultirati nelagodom.