Iris Jones, osamdesetogodišnja umirovljenica iz Velike Britanije, namjerava se udati za svog tridesetpetogodišnjeg partnera Muhameda Ahmeda Ibrahima kojeg je upoznala preko Facebooka. Naime, Iris je zapravo deset godina starija od Muhamedove majke. Već od prvog susreta među njima su zaiskrile emocije zbog kojih se njihova ljubav odmah osjetila, dok je značajna razlika u godinama brzo izgubila na važnosti u samo nekoliko sati.

  • Nakon što su četiri dana proveli zajedno, krenuli su u planiranje vjenčanja u Kairu; međutim, nepostojanje potrebne dokumentacije osujetilo je njihove planove. Unatoč snažnom negodovanju svoje obitelji, Iris je odlučna u svojoj želji da se vrati u Kairo kako bi ispunila svoj san o udaji. Iris čvrsto stoji iza svoje veze, ističući da Muhammed nije s njom zbog financijske koristi ili dobivanja britanske putovnice.

“Iris je izjavila da ako vjeruje da može imati koristi od mojih financija, bit će iznevjeren jer se oslanjam isključivo na svoju mirovinu”, ističući da je njihov odnos utemeljen na transparentnosti i da Muhammed ne može ovisiti o njezinoj financijskoj potpori. “Iris je spomenula da su tijekom njenog boravka u Egiptu večerali u najboljim restoranima i ravnomjerno dijelili troškove.

  • Dodala je da je Muhamed čak predložio potpisivanje predbračnog ugovora, naglasivši da želi nju, a ne njenu imovinu. Iris je otkrila da je godinama bila usredotočena na to da usreći druge, ali njezina trenutna želja jednostavno je udati se za čovjeka kojeg voli. Podijelila je priču o tome kako je srela Muhameda u zračnoj luci u Kairu prošlog studenog. “Iris kaže da ju je zapanjio njegov visok stas.

U trenutku kada ga je prvi put srela, stisnuo ju je u topli zagrljaj. Iris je ispričala da su se samo nekoliko sati kasnije našli kako vode ljubav. Starija žena opisuje to iskustvo kao “nezaboravno”, izražavajući da se ponovno osjećala kao djevica. – Iako nije bilo lako, svakako je imalo svoje romantične strane. Prije četiri desetljeća, tijekom mog razvoda, moj bivši suprug tvrdio je da sam frigidna, ali sada shvaćam da to definitivno nije tako – dodala je.

 

  • Iris, koja se povukla s posla čistačice, prima tjednu mirovinu od 200 funti i posjeduje kuću procijenjenu na 220.000 funti. Nakon što je napustio posao jer mu šef nije dao slobodno vrijeme kako bi vidio Iris, Muhamed je uspio uštedjeti nešto novca. Ovaj “Romeo” porijeklom iz Gize inzistira svima da njegova veza s Iris nije motivirana financijskim dobitkom. – Materijalna imovina je za ovo nebitna.

Novac nije sve i ne može pružiti istinsku sreću. Ljubav nadilazi godine i ograničenja. Iris i ja dijelimo savršeno razumijevanje i prekrasno se nadopunjujemo. Dajem prednost svojim osjećajima nad mišljenjima drugih.

  • Muhamed je rekao da je Iris i lijepa i strastvena. Irisini sinovi ne podržavaju njezinu ljubavnu vezu. Dok se Steve (54) bori da prihvati majčinu novu partnericu, Daren (52) je odlučno odbija. Iris je izjavila: “Mislim da će na kraju on na Muhameda gledati kao na očinsku figuru.” Moji sinovi će svjedočiti sreći koju dijelim s njim.