Ne brinite ako ružne ogrebotine smetaju vašem parketu! Jednostavan lijek za vraćanje sjaja može se postići uobičajenim kućanskim predmetima. Muče vas neugledne ogrebotine na parketu? Ako je to slučaj, nema potrebe za brigom – postoji jednostavan lijek s predmetima koje vjerojatno imate kod kuće.

  • Ogrebotine mogu nastati iz različitih izvora, uključujući pomicanje namještaja, slučajne padove ili oštre predmete. Međutim, nema razloga da se osjećate obeshrabreno; Slijedeći nekoliko jednostavnih koraka, svom parketu možete vratiti sjaj i šarm. Bez sumnje, jedna od glavnih prednosti parketa je njegova trajnost; međutim, bitno je priznati da nije otporan na ozljede. Srećom, kada se suočite s manjim problemima, postoje učinkoviti načini da popravite parket bez potrebe za potpunom zamjenom.

Ovaj će članak opisati dvije metode koje mogu pomoći u rješavanju ovih problema. Da biste upotrijebili ovu tehniku, počnite tako da izvadite orah iz ljuske i podijelite ga na dvije polovice. Zatim pažljivo klizite polovicom oraha dijagonalno preko zahvaćenog područja. Cilj je da drvo upije blagotvorno orahovo ulje, a kada osjetite da ga je dovoljno upilo, prstom snažno masirajte to područje kako biste stvorili odgovarajuću toplinu.

  • Nakon što pričekate deset minuta, nježno ispolirajte ogrebotinu krpom od mikrovlakana kako biste parketu vratili sjaj. Kako prenosi Jutarnji, predloženi pristup za tretiranje ogrebotine uključuje miješanje 3/4 šalice maslinova ulja s 1/4 šalice octa. Ovu smjesu treba nanijeti na ogrebotinu i ostaviti da se osuši. Nakon što se osuši, upotrijebite krpu od mikrovlakana za brisanje i poliranje područja.

BONUS TEKST

Dosljedna tjelesna aktivnost može biti izvrsno sredstvo ne samo za opuštanje tijela. U današnjem svijetu, gdje je stres stalno prisutan aspekt naših života, kvalitetan san se iz puke želje pretvorio u esencijalni zahtjev. Redovita tjelovježba služi kao izvrsna metoda ne samo za opuštanje tijela, već i za pripremu za dubok san. Evo četiri jednostavne joga poze koje svatko može raditi, bez obzira na kondiciju, dob ili razinu vještine.

  • Započnite s 1-2 minute za svaku pozu kako biste odmah osjetili dobrobiti. Bavljenje ovim vježbama prije spavanja može ublažiti stres i tjeskobu, koji često doprinose nesanici i raznim poremećajima spavanja. Dosljedna tjelesna aktivnost pomaže u smanjenju napetosti mišića, poboljšava cirkulaciju krvi i stabilizira disanje, a sve to potiče dublji san.

Predloženi položaji za poboljšanje kvalitete sna: 1. Poza djeteta “Balasana”, obično poznata kao dječja poza, ublažava napetost u leđima, ramenima i vratu, a također umiruje um. Opis poze: Započnite klečeći, zatim dohvatite nožne prste i raširite koljena kako bi odgovarala širini prostirke. Spustite torzo između bedara dok se ne osloni na pod. Možete ispružiti ruke prema naprijed ili ih postaviti uz tijelo s dlanovima okrenutim prema gore. Pazite da vam čelo bude u kontaktu s tlom.

  • Da biste to učinili, polako udahnite, primjećujući kako vam leđa postaju opuštenija i izduženija sa svakim izdahom. Nastojte zadržati ovaj položaj u trajanju od 1 do 3 minute, dopuštajući napetosti da nestane iz vašeg tijela. 2. Pregib u stojećem položaju Pregib prema naprijed, poznat kao “Utanasana”, pomaže u ublažavanju napetosti u leđima i poboljšava protok krvi u glavu, potičući bolji san.

Za početak poze, uspravite se sa stopalima u širini ramena. Dok izdišete, lagano se nagnite prema naprijed u kukovima umjesto da se savijate iz donjeg dijela leđa. Možete staviti ruke na pod, osloniti ih na potkoljenice ili ih čak omotati oko gležnjeva. Da biste to učinili, uvjerite se da su vam vrat i glava opušteni, dok kralježnicu držite što je moguće ravnijom. Duboko udahnite, neka svaki izdah pomogne vašem tijelu da se dodatno opusti. Zadržite pozu u trajanju od 30 sekundi do 1 minute.