Feng shui sugerira da određene male stvari koje nosimo u torbi mogu negativno utjecati na našu sreću i dovesti do financijskih poteškoća. Kako biste omogućili da energija novca cirkulira i privuče bogatstvo, bitno je otpustiti određene stvari. Stručnjaci za feng shui savjetuju da ne nosite određene stvari u torbici jer to može dovesti do financijskih poteškoća.

  • Ovi sporedni detalji su ono što sprječava bogatstvo da nam dođe na put. Sofia Vergara zrači živopisnom energijom, a budući da je njezin rak rano otkriven, ključno je da se svi podvrgnu ovom pregledu. Zgužvanu i razbacanu gotovinu treba čuvati isključivo u novčaniku, a ne u torbi. Prema feng shui načelima, imati novac raspršen u torbi dovodi do financijskog poremećaja u vašem životu i stalne nestašice sredstava.

Stručnjaci za feng shui savjetuju da ne nosite određene stvari u torbici jer mogu uvući siromaštvo u vaš život. Stoga je preporučljivo odmah izvaditi sve nepotrebno iz torbice, jer nema opravdanja za svakodnevno vukanje nereda poput starih papira, bilješki, računa, maramica ili omota od pojedenih bombona i čokolada. Rasporedite svoje stvari u odjeljke unutar torbe ili koristite zasebne odjeljke ako vašoj torbi nedostaju unutarnji džepovi.

  • Smatra se da će red u vašoj torbi također dovesti do bolje organizirane financijske situacije. Osigurajte stil i udobnost za svakog člana obitelji, a da pritom ne razbijete novac! 👨‍👩‍👧‍👦 Novu Bekkin kolekciju odjeće možete pronaći u Pepcu. Stare neiskorištene karte. Bacite zastarjele bankovne kartice, razne korištene darovne kartice, članske iskaznice i slične predmete jer više nisu potrebni.

Prema feng shuiju, ako su te kartice oštećene, istekle ili se više ne mogu koristiti, one sprječavaju priljev novog novca. Zastarjeli zapisi Računi služe kao podsjetnici na troškove koji mogu spriječiti priljev novih financijskih sredstava. Zbog toga je važno odmah baciti stare novčanice iz torbice.

  • Isti princip vrijedi i za sve nepotrebne dokumente, uključujući bilješke, popise, ulaznice za kino i slične predmete. Vaša bi torbica trebala biti prostor za nove prilike, a ne skladište prošlosti. Prema feng shui stručnjacima, mnoge žene drže amulete u svojim torbicama. Ako te stavke više nisu u skladu s vašim ciljevima, razmislite o njihovom odbacivanju. Alternativno, možete nabaviti novi amulet koji odgovara vašim trenutnim okolnostima ili se jednostavno baciti starih ako mislite da više ne proizvode pozitivnu energiju za vas.

BONUS TEKST

Kod nas se djeca niskog rasta javljaju endokrinologu u prosjeku u dobi od 10 godina, što je kasnije od optimalnog vremena za intervenciju koje se javlja kada se dijete upućuje na liječenje u predškolskoj dobi. Osim toga, ako je prisutan poremećaj rasta, često se može identificirati vrlo rano, ponekad čak i pri rođenju. Reagiraj 20. rujna, u povodu Svjetskog dana niskog djeteta, upuštamo se u razgovor o ovoj zdravstvenoj problematici s dr. sc. med Tatjana Milenković, NS, pedijatar endokrinolog i načelnik Odeljenja za endokrinologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić.

  • Koja je godišnja stopa rasta potrebna da bi se smatralo da djeca normalno rastu? Stopa rasta varira s dobi. Tijekom prve godine života dijete obično najviše naraste, veličine oko 20-25 cm, a zatim otprilike 12 cm u drugoj godini. Nakon tog razdoblja, stopa rasta postupno opada do puberteta, stabilizirajući se na oko 5-6 cm godišnje. Brzina rasta niža od 5 cm godišnje svakako je nedostatna.

Strogo se savjetuje da roditelji mjere visinu svoje djece kod kuće svakih 6-12 mjeseci i da potom te podatke unose u aplikaciju “Growth Chart” na svojim telefonima. Ova aplikacija generira krivulju rasta i obavještava roditelje ako je potrebna liječnička konzultacija, bilo za niskog ili visokog rasta. Osim toga, potiče roditelje da izvagaju svoje dijete na granici od 6 mjeseci.

  • Nova verzija aplikacije, za koju očekujemo da će uskoro biti dostupna, sadržavat će kratki animirani film koji će demonstrirati ispravnu tehniku ​​mjerenja djeteta, osiguravajući da roditelji uopće ne moraju brinuti o numeričkim detaljima. Neophodno je redovito procjenjivati ​​visinu djece i unositi mjere u aplikaciju. Aplikacija „Mapa rasta“ u vlasništvu Udruženja za pedijatrijsku endokrinologiju Srbije dostupna je besplatno, u ponudi je na srpskom jeziku i može joj se pristupiti na Android i iPhone uređajima.