Ana Ivanović je provela zaista nezaboravno leto, posetivši neke od najlepših destinacija širom sveta, uživajući u svakom trenutku sa svojom porodicom. Međutim, s dolaskom jeseni, Ana se vraća svojim obavezama, kako profesionalnim, tako i društvenim. Njen suprug Bastijan Švajnštajger takođe deli te obaveze s njom, budući da oboje rade zajedno na različitim projektima.

Ovaj par, poznat po svojoj harmoniji i ljubavi, često je angažovan u reklamnim kampanjama, a trenutno snimaju promotivne sadržaje za jednu renomiranu nemačku modnu kuću. Ana je više puta istakla koliko uživa u radu sa svojim mužem, što im daje priliku da provode više vremena zajedno i u poslovnom okruženju.

  • Jedan od prvih javnih događaja koje su posetili ove jeseni bio je Lejver kup u Berlinu, događaj posvećen tenisu koji okuplja poznate ličnosti iz sveta sporta i traje tri dana. Tokom prve večeri, Ana i Bastijan su se sreli sa Rodžerom Federerom, jednim od najuspešnijih tenisera svih vremena, a kamere su zabeležile ovaj trenutak, privukavši pažnju obožavalaca širom sveta.

Ana je zasenila sve prisutne u elegantnoj večernjoj haljini boje crnog vina, koja je trenutno među najmodernijim izborima u modnom svetu. Haljina, s ravnim krojem i bretelama, savršeno je istakla njenu vitku figuru, čineći je da izgleda poput top modela.

  • Ovaj sofisticirani izgled upotpunila je blago osunčana koža, koju je pažljivo negovala tokom leta, izbegavajući prejako sunčanje, dok je frizura u stilu “kalifornijskog šika” dodatno doprinosila njenom glamuroznom izgledu. Ovaj stil je nedavno popularizovala i holivudska glumica Dženifer Aniston, što dodatno potvrđuje da Ana prati najnovije modne trendove.

Ana je očigledno bila toliko zadovoljna haljinom da je odlučila da kupi još jednu istog modela, ali u drugačijoj boji, kako bi osvežila svoju garderobu. Ova odluka pokazuje njenu svest o modnim detaljima i koliko dobro poznaje svoju figuru, znajući koje krojeve i stilove treba da nosi da bi uvek izgledala savršeno.

U galeriji slika možete pogledati i druge Anine modne kombinacije, koje su privukle pažnju i izazvale mnoštvo pozitivnih komentara. Posebno se ističe jedna haljina koju su obožavaoci najviše hvalili, a Ana je dobila mnoštvo komplimenata za svoj besprekoran stil i eleganciju na svakom događaju koji je posetila.

BONUS TEKST

Da li ste znali da postoji voće koje nikada ne truli i ima neverovatnu dugovečnost? Ova zanimljivost se odnosi na med i suve datule. Naime, dok većina voća, pa čak i hrane, ima ograničen rok trajanja, ove namirnice su izuzetak.

  • Med je jedinstven po tome što, ukoliko se pravilno čuva, nikada ne truli. Arheolozi su otkrili tegle meda u drevnim egipatskim grobnicama koje su bile stare preko 3000 godina i još uvek su bile jestive! Tajna dugovečnosti meda leži u njegovom sastavu. Med je visoko kiselkast i ima nisku vlažnost, što sprečava razvoj bakterija i plesni. Takođe, pčele dodaju enzim zvan glukoza oksidaza koji, kada se kombinuje sa vodom, proizvodi vodonik-peroksid, dodatno štiteći med od kvarenja. Još jedna zanimljivost je da su stari Egipćani med koristili ne samo kao hranu, već i kao sredstvo za balsamovanje i konzervaciju, verujući u njegova antiseptička svojstva.

Suve datule, s druge strane, su voće koje takođe može da traje veoma dugo bez kvarenja. Datule su jedna od najstarijih kultivisanih biljaka, uzgajaju se više od 5000 godina na Bliskom Istoku i severnoj Africi. Njihova dugovečnost potiče od visokog sadržaja prirodnih šećera i niske vlažnosti, što sprečava rast mikroorganizama. Zbog svoje izdržljivosti i bogatog nutritivnog sastava, datule su bile ključna hrana za nomadske narode koji su putovali kroz pustinje. Takođe, datule su izuzetno hranljive – bogate su vlaknima, kalijumom i vitaminima, pa su savršena energetska hrana za putnike.

Interesantno je da i med i suve datule imaju simboličan značaj u mnogim kulturama i religijama. U islamu, datule se tradicionalno koriste za prekid posta tokom Ramazana, jer se veruje da brzo obnavljaju energiju nakon dugog dana bez hrane i vode. U mnogim istočnim kulturama, kombinacija meda i datula smatra se simbolom zdravlja i dugovečnosti. Takođe, ovi sastojci su često deo tradicionalne medicine i koriste se za jačanje imuniteta i lečenje raznih bolesti.

Zamislite samo da konzumirate namirnice koje ne samo da su preživele hiljade godina, već su i danas jednako hranljive i ukusne kao u drevnim vremenima. Ova činjenica nas podseća na mudrost prirode i važnost očuvanja tradicionalnih namirnica u našoj ishrani.