Dinamika između svekrve i njezine snahe može biti zamršena, zahtijevajući značajan napor i pažnju za uspješno održavanje. Često se ovaj odnos suočava s raznim izazovima i sukobima koji proizlaze iz različitih očekivanja, tradicija i stilova života. U središtu ove priče je svekrva koja se susreće s velikim poteškoćama u odnosu sa snahom. Sa šezdeset godina, roditelj sam dvadesetsedmogodišnjeg sina koji uspijeva uskladiti studij i posao.

  • Živi u stanu sa svojom djevojkom, ali nakon nekoliko mjeseci od kada je ona prepoznala njegovu zrelost za samostalne odluke, pojavio se izazov. Moj sin je počeo imati poteškoća s ispitima, što me navelo da ponovno uskočim. Nakon razgovora, suprug i ja smo odlučili pozvati sina i njegovu djevojku da žive kod nas. Namjera nam je bila omogućiti mu dodatno vrijeme za učenje i time ga rasteretiti.

Udobno su se smjestili u njegovoj prethodnoj “momačkoj” sobi, što mi je omogućilo priliku da vodim smislenije razgovore sa svojom šogoricom, nadilazeći obične male razgovore. Saznao sam da je moja šogorica trenutačno bez posla, otpuštena je s posljednje pozicije zbog stalnog kašnjenja. Priznala je svoje poteškoće s ranim ustajanjem te je cijeli dan posvetila igricama na računalu, zanemarujući svoje kućanske obveze.

  • Nadalje, vrijedan je spomena i njezin minimalni financijski doprinos. Prisilio sam se prebirati po njezinom donjem rublju koje je bez imalo srama bacila u košaru za rublje. To me duboko povrijedilo jer sam osjećala da se borim s parazitom u pravom smislu te riječi, a nažalost taj parazit je bila moja šogorica. Kao rezultat toga, ozbiljno sam tražila rješenje, često sam se obraćala svom suprugu za savjet i tražila da se pozabavi njezinim postupcima s našim sinom.

Ipak, moj sin je jednostavno odgovorio da, budući da smo ih primili u svoj dom, sada moramo prihvatiti situaciju kakva je. Smatrajući da su okolnosti nepodnošljive, moj je suprug pitao jesam li pokušala imati otvoren razgovor sa svojom šogoricom. Nakon što smo joj ukazali da često ističe nedostatak namjere za poduzimanje radnji, postalo je jasno da naša komunikacija nije bila učinkovita.

  • Danima kasnije, moja je šogorica ostala zaokupljena svojim igrama, samo čekajući vrijeme da moj sin dođe s posla. Obuzeo me val bijesa jer sam svoj život posvetio radu od svoje osamnaeste godine, a sve što smo posjedovali bilo je rezultat našeg neumornog rada. Tijekom jednog dana posjeta pošti kako bih podmirio svoje račune, sinula mi je nevjerojatna ideja.

Odlučio sam ukinuti našu internetsku uslugu. Kad sam došao kući, moja se šogorica raspitala o nedostatku interneta, a ja sam joj pojasnio da nemam namjeru dalje plaćati za to. Nedugo zatim, mladi par je donio odluku da se presele u dom roditelja moje šogorice, gdje su me opskrbili svime što mi je bilo potrebno, uključujući pristup internetu.

  • Trenutno kod nas dolaze samo vikendom na ručak ili slična druženja. Povremeno, mom mužu je zadovoljstvo zadirkivati ​​me. Kad zatražim njegovu pomoć u poslovima kao što je iznošenje smeća ili njegovanje vrta, on često tvrdi da nije namjeravao obaviti te zadatke. Međutim, odmah ga podsjećam da je ovaj izgovor neprihvatljiv i da mora ispuniti svoje obveze, pokazujući da sam pronašao uspješnu metodu za rješavanje takvih situacija.