Zbog oštrog plana njihova oca, mnogi vjeruju da su Kennedyjevi više vremena provodili na groblju nego na svečanostima, a priča o obiteljskom prokletstvu seže sve do njihovog nasljeđa. Kako se obitelj osiromašenih irskih imigranata uspela u Bijelu kuću? Postoje tvrdnje da su s vragom sklopili neraskidivi pakt od kojeg ne mogu pobjeći ni dana. Upoznavši iskustva potomaka Kennedyjevih, shvatit ćete da je ova priča o vragu daleko od naivne.

  • Izvor i razlog Kennedyjeve kletve. Koncept Kennedyjevog prokletstva prvenstveno proizlazi iz nagađanja i tračeva koji su se nakupili tijekom vremena, potaknuti brojnim nesrećama koje je doživjela vrlo uspješna irska katolička obitelj i tragičnom smrću nekoliko nasljednika. Tko je bacio prokletstvo na Kennedyjeve? Ako je prokletstvo doista postojalo, nema definitivnog odgovora tko bi ga mogao staviti na Kennedyjeve.

Budući da su bili ugledna obitelj, vjerojatno su nagomilali neke protivnike, a mnogi tvrde da je Joe Kennedy, patrijarh Kennedyjevih, navukao nesreću na sebe i svoje potomke nemilosrdnim metodama koje je koristio kako bi zaradio svoje početno bogatstvo. Među devetero potomaka Joea Kennedyja, jedan je smješten u mentalnu ustanovu, dvojica su izgubila život u zrakoplovnim nesrećama, dvojica su smrtno stradala dok su radili, a jednom je politička karijera uništena zbog incidenta koji je doveo do smrti mladog pomoćnika kampanje .

  • Ovaj izvještaj ne obuhvaća čak ni dodatne tragedije koje su pogodile njegove unuke i praunuke. U svom ranijem djelu, The Kennedy Curse: Broken, Les Williams tvrdi da je ideja o Kennedyjevom prokletstvu neutemeljena, pripisujući obiteljske izazove ocu koji je nemilosrdno izazivao svoju djecu. Williams napominje da je Joe Kennedy svojoj djeci usadio vjeru u njihovu superiornost nad drugima i nužnost pobjede, bez obzira na cijenu.

Ova neumorna ambicija oblikovala je ne samo izbore koje su njegova djeca donosila, već i način na koji su vodili svoje živote, a takva dominantna i kontrolirajuća metoda dovela bi do razornih posljedica za obitelj tijekom godina. Vjeruju li članovi obitelji Kennedy da su pod prokletstvom? Sami Kennedyjevi rijetko su raspravljali o konceptu obiteljskog prokletstva Kennedyjevih, ali oni su obitelj koju karakterizira njihova tajnovitost, s otkrićima o JFK-ovim stalnim ozljedama leđa i trajnoj fizičkoj patnji dok je bio u Ovalnom uredu tek nedavno izašla na vidjelo.

  • Samo nekoliko mjeseci prije njegove smrti, zdravlje 35. predsjednika bilo je u teškom stanju. Tek u novije vrijeme pojavila su se otkrića o sudbini mlade Rosemary Kennedy, čiji je život umalo uništen izborom njezina oca da je izloži katastrofalnoj eksperimentalnoj operaciji mozga. Tijekom svog svjedočenja 1969. u vezi s incidentom u Chappaquiddicku, senator Ted Kennedy je razmišljao je li se “prokletstvo uistinu nadvilo nad svim Kennedyjima”.

U tragičnoj nesreći, Ted je sletio s mosta, što je rezultiralo smrću njegove 28-godišnje suputnice, Mary Jo Kopechny. Priznao je krivnju jer je napustio mjesto nesreće, a da nije pomogao suvozaču. Izvješća su pokazala da se njegov sin, Ted Kennedy Jr., također borio s problemima mentalnog zdravlja. Patrick Kennedy naglašava svoje bitke s ovisnošću i izazovima mentalnog zdravlja prepričavajući dva specifična događaja za koje smatra da bi mogli biti spriječeni da je obitelj Kennedy poticala otvoreniji dijalog o mentalnom zdravlju.

  • Prvi incident o kojem razmišlja uključuje Rosemary Kennedy i nenamjernu lobotomiju koju je njegov djed, Joseph P. Kennedy, naredio kako bi kontrolirao emocionalne ispade njegove kćeri. “Možda je iskusila život bez invaliditeta”, rekao je Patrick za časopis People. Druga tragedija uključuje smrt Davida, najmlađeg sina Roberta F. Kennedyja, koji je umro od predoziranja u 28. godini, gubitak koji Patrick pripisuje PTSP-u koji proizlazi iz očevog ubojstva.

“David je svjedočio očevoj brutalnoj smrti i morao je vidjeti kako se to odvija na televiziji”, primjećuje Patrick o ubojstvu svog ujaka RFK. “Ne vjerujem da je itko prepoznao da je [PTSP] prava ozljeda koja bi u konačnici mogla biti kobna ako se ne pozabavi. Sumnja se na obiteljsko prokletstvo u smrti članova obitelji Kennedy: Zabrinut da bi emocionalne fluktuacije njegove kćeri mogle naštetiti imidžu obitelji, Joe Kennedy naredio je lobotomiju koja je rezultirala hospitalizacijom Rosemary sve do njezine smrti 2005. godine.

  • Dana 9. kolovoza 1963. JFK i Jackie Kennedy doživjeli su gubitak djeteta, Patricka Bouviera Kennedyja, koji je preminuo od sindroma respiratornog distresa dojenčadi samo dva dana nakon preranog rođenja. Jackie nije mogla prisustvovati sprovodu jer se još uvijek oporavljala od carskog reza u zračnoj bazi Otis. Ubojstvo predsjednika Johna F. Kennedyja 22. studenog 1963. označava ponovno oživljavanje prokletstva obitelji Kennedy nakon 15.godine pauze, jer je smrtno stradao dok se vozio u otvorenom kabrioletu u Dallasu, Texas.

Iako postoje brojne zavjere o stvarnim motivima i osobama odgovornim za njegovo ubojstvo, Lee Harvey Oswald je osoba koja je privedena za zločin, ali ga je dva dana kasnije ubio vlasnik noćnog kluba Jack Ruby. 6. lipnja 1968. senator Robert F. Kennedy ubijen je nakon pobjede na predizborima Demokratske stranke u Kaliforniji. Njegov mlađi brat, JFK, i njegov državni odvjetnik suočili su se s ovom tragičnom sudbinom. Strijelac Sirhan Sirhan nastavlja služiti kaznu u kalifornijskom zatvoru.

  • 25. travnja 1984. David Kennedy, četvrto dijete među jedanaest RFK-ovih potomaka, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi na Floridi zbog predoziranja kokainom, lijekovima protiv bolova i antipsihoticima. Prema Patricku Kennedyju, David je doživio PTSP nakon smrti njihova oca. Michael Kennedy, šesto dijete RFK-a, tragično je izgubio život u nesreći na skijanju u Coloradu 31. prosinca 1997. godine.

Dana 16. srpnja 1999. John F. Kennedy Jr., jedini sin JFK-a, izgubio je život u zrakoplovnoj nesreći dok je upravljao svojom malom letjelicom do otoka Martha’s Vineyard. Tijekom noćnog leta navodno je postao dezorijentiran, što je dovelo do tragičnog incidenta u kojem se srušio u ocean. Vlasti su utvrdile da je “pogreška pilota” uzrok nesreće. Trenutno je jedino preživjelo dijete JFK-a i Jackie Kennedy Onassis Caroline Kennedy, koja je prije bila veleposlanica SAD-a u Japanu.

  • Dana 16. svibnja 2012., otuđena supruga Roberta Kennedyja Jr., Mary Kennedy, otkrivena je mrtva u svojoj rezidenciji u New Yorku, navodno si je oduzela život vješanjem. Unatoč Marynoj nemogućnosti da ga vidi nekoliko godina prije njezine smrti, obiteljski sprovod održan je na imanju Kennedyjevih. 2. kolovoza 2019. Saoirse Roisin Kennedy Hill, 22-godišnja kći Courtney Kennedy i Paula Hilla (jednog od Guilfordove četvorke), kao i unuka Roberta F. Kennedyja i Ethel Kennedy, otkrivena je mrtva u imanje Kennedy koje se nalazi u Hyannis Portu, Massachusetts.

Utvrđeno je da je uzrok njezine smrti slučajno predoziranje. Dana 2. travnja 2020. Maeve Kennedy Townsend McKean i njezin osmogodišnji sin Gideon nestali su tijekom vožnje kanuom u zaljevu Chesapeake u blizini Annapolisa, Maryland. Njihova su tijela pronađena nekoliko dana kasnije, a Gideonovo je pronađeno 8. travnja.