Neosporni korijeni čitanja s dlana sežu u davna vremena. Bez obzira na to prihvaća li netko ova uvjerenja ili ne, jasno je da je čitanje iz dlana bila omiljena aktivnost među našim precima. Započnite analizom linija na svom dlanu kako biste protumačili karakterističnu priču koju otkriva o vama, a zatim proširite svoj fokus na dlanove svojih najmilijih – obitelji i prijatelja – kako biste otkrili priče skrivene u njihovim rukama.

  • Dlan ima tri temeljne linije: liniju ljubavi, koja se nalazi na vrhu dlana; linija glave, smještena u sredini; i linija života, smještena na dnu. Pažljivo promotrite sliku da vidite posjedujete li ovaj cijenjeni znak, jer on je uistinu pravo blago. Pojedinci koji ga posjeduju doživljavaju duboku radost i ispunjenje, budući da djeluje kao barijera protiv tjeskobe i nemira, pružajući duboki osjećaj mira.

U vremenima poteškoća i opasnosti pojavljuje se čuvar koji čuva vašu duhovnu bit. Ovaj božanski entitet ispituje i vaša hvalevrijedna i upitna djela, osiguravajući vašu sigurnost. Oni koji pokazuju ovu karakteristiku pokazuju izvanrednu sposobnost rješavanja problema i održavaju nepokolebljivu predanost pomaganju onima u svojoj blizini. Zbog njihove upornosti izuzetno ih je teško zavesti, a svojim prijateljima nude nepokolebljivu odanost.

  • Čak i uz svoju inteligenciju, ove osobe slijede osebujan životni kod koji se gotovo ne može ponoviti, što dovodi do njihovih neusporedivih postignuća. Evo vam još jedan vic: Muž čuje od svoje žene da ona planira posjetiti teretanu, na što on odgovara s izravnim i ohrabrujućim, “U redu, draga.” Sljedećeg dana žena sa svojim mužem govori o svom planu da ide na sat aerobika, a on odgovara pozitivno, govoreći: “To je super, draga.” Trećeg dana žena se okreće svom mužu i tiho objavljuje: “Draga moja, odlučila sam sudjelovati u uzbudljivoj potrazi za jahanjem.

Razumijem da je konj već tri puta pozvan.” Evo još jedne šale samo za tebe: Mujo svako jutro krene u kafić na doručak, a kad uđe, oduševljeno pozdravi konobara Hasija. Za Hasi, iskustvo boli može biti posebno teško i porazno. Sa svojom narudžbom u ruci, Hasi je prišao Muji i upitao: “Naravno, nelagoda je nepogrešiva, ali što je potaklo tvoj iznenadni izbor da zatražiš još jednu šalicu kave?”

  • Duboko uzdahnuvši, Mujo prenosi svoje ogorčenje. “Svako jutro točno u 6 sati, dragi moj Haso, uredno ustajem da ti pomognem.” Hasa obavija zbunjenost. “Što potiče tako rani dolazak?” Mujo nehajno sliježe ramenima. Zbog jutarnje gimnastike… Haso se našao krajnje zbunjen, obuzet zbunjenošću. Što uključuje vaša jutarnja rutina vježbanja? Iz njega je prasnuo smijeh. Proživljavam bol na fizičkoj i emocionalnoj razini, a suze mi teku niz obraze. U ovom krhkom trenutku, posežem za svojim susjedom, tražeći utjehu od nekoga tko razumije bol koju majka može prouzročiti.

BONUS TEKST

Stručnjak za čišćenje Lawrence Smith iznosi posebne smjernice kojih se trebate pridržavati pri sušenju vlažnog rublja kako biste izbjegli razvoj plijesni. Ako ste do sada koristili radijatore za sušenje odjeće, preporuka je da prestanete s tom praksom. Kako napominje “Ekspres”, sušenje veša se može činiti jednostavnim poslom, gde stvari samo stavite na prostirku, sačekate nekoliko sati, a zatim ih vratite u orman.

  • Suočavanje s hladnijom i vlažnijom klimom može zakomplicirati zadatak sušenja odjeće, osobito za one koji žele smanjiti svoje troškove energije. Za one koji imaju dovoljno sreće da je posjeduju, sušilica za rublje pruža praktično rješenje za sušenje u zatvorenom prostoru. Ipak, nekim pojedincima nedostaju financijska sredstva ili prostor za nabavu takvih uređaja.

Zbog toga su odlučili sušiti rublje unutra. Stručnjak za čišćenje Lawrence Smith naglašava važnost odabira pravog mjesta za sušenje mokre odjeće kako bi se izbjegao razvoj plijesni. Savjetuje da se sušenje rublja u zatvorenom prostoru završi unutar 24 sata; prekoračenje ovog vremenskog okvira može dovesti do pojave plijesni ili neugodnih mirisa na odjeći.

  • Stručnjaci su vlasnicima kuća savjetovali da izbjegavaju ostavljati vlažno rublje u često korištenim prostorima kao što su kuhinja, dnevni boravak i spavaća soba. Smit upozorava na sušenje odjeće u kupaonici zbog njene prirodne vlažnosti, što bi pogoršalo razinu vlage u zraku. Osim toga, u već vlažnom okruženju, odjeći će trebati više vremena da se osuši.