Kako vrijeme prolazi, umivaonici se često začepe jer se u cjevovodu nakupljaju ostaci hrane ili drugi materijali. Posljedično, voda bi mogla teško otjecati, a mogli biste primijetiti neugodne mirise iz sudopera. Srećom, postoji jednostavan način za čišćenje začepljene cijevi i uklanjanje ove smetnje. Imajte na umu ove smjernice s web stranice santeplusmag. Sudoper sa začepljenim odvodom može se pretvoriti u trajni problem ako se pravilno ne održava.

  • Ako se ovaj problem ne riješi odmah, može doći do začepljenja odvoda što uzrokuje izlijevanje vode iz sudopera, što potencijalno može dovesti do značajnijih komplikacija. Ova jednostavna metoda koja koristi prirodne komponente će eliminirati ovu smetnju. Kako možete očistiti sudoper u samo 5 minuta? Ova metoda koja uključuje plastične boce je jednostavna i učinkovita. Jednostavno pomiješajte pregršt sastojaka i sve je spremno. ono što zahtijevamo je: posuda s vodom Dvije šalice bijelog octa.

šalica grube soli šalicu natrijevog bikarbonata Postupak: Počnite tako da pomoću lijevka dodate sol u bocu napunjenu vodom. Zatim polako dodajte bijeli ocat zajedno sa sodom bikarbonom. Zatvorite bocu i protresite je da se temeljito sjedine svi sastojci, što rezultira jednoličnom otopinom. Na kraju izlijte smjesu u sudoper i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Promatrat ćete kemijsku reakciju koja učinkovito čisti sudoper i eliminira različite materijale odgovorne za začepljenje.

  • Ostavite da odstoji otprilike trideset minuta kako biste bili sigurni da su svi ostaci uklonjeni. Nakon što je proces završen, otvorite slavinu i pustite vodu da teče. Odvod mora biti čist, kako bi voda mogla slobodno teći. Štoviše, neugodni mirisi nestaju. Učinkovitost ovog rješenja proizlazi iz karakteristika njegovih osnovnih komponenti. Bijeli ocat je moćno rješenje za borbu protiv kamenca i vrlo je učinkovit u njegovom uklanjanju.

 

 

Zbog svoje zrnaste prirode, soda bikarbona može učinkovito ukloniti čak i najtvrdokornije ostatke u kratkom vremenu. U međuvremenu, sol ima značajnu snagu u borbi protiv kamenca. Alternativne tehnike za čišćenje začepljenog odvoda uključuju razne savjete koji vam mogu pomoći u rješavanju problema s odvodom. Sastojci koji se obično nalaze u kuhinji mogu biti vrlo korisni u ovakvim situacijama.

 

  • Limunska kiselina. Limunska kiselina služi kao ekološki prihvatljiva komponenta koja uklanja kamenac, drenira i čisti, a ima svojstva slična onima bijelog octa. Uz temeljito čišćenje, više neće biti potrebe za kemijskim proizvodima. Korištenje je nevjerojatno jednostavno ako to želite! Postupak: U jednu litru tople vode pomiješajte 150 grama limunske kiseline, a zatim dodajte 250 grama sode bikarbone.

Dopustite kratku stanku, a zatim bacite otopinu u sudoper. Pustite smjesu da odstoji, a zatim je prelijte vrućom vodom kako biste uklonili sve preostale ostatke. Natrijev klorid i soda bikarbona Mješavina soli i sode bikarbone vrlo je korisna za održavanje doma, a također je vrlo učinkovita za čišćenje začepljenih cijevi. Da biste to postigli, dodajte 200 grama sode bikarbone i 200 grama soli u sudoper, zatim postupno ulijevajte kipuću vodu i pustite da počne djelovati.

  • Iako vam se upotreba taloga kave može činiti nekonvencionalnom, ona je i dalje prilično učinkovita. Talog od kave ima dvostruku svrhu čišćenja sudopera i uklanjanja neugodnih mirisa koji nastaju zbog začepljenja. Jednostavno stavite šalicu taloga kave u sudoper, a zatim ga prelijte vrućom vodom. Ovo će očistiti cijev i omogućiti da voda teče kao i prije.