Branislav Lečić, jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, ima karijeru punu uspeha koja traje decenijama, ali njegovo privatno, naročito ljubavni život, ispunjen je brojnim turbulencijama. Iako se dva puta razveo, sa svojim bivšim suprugama je ostao u odličnim odnosima, posebno zbog zajedničke dece koju je dobio tokom tih brakova. Trenutno uživa u vezi sa ženom koja je tri decenije mlađa od njega, profesorkom koja ga je podržavala u najtežim životnim trenucima.

Njegov prvi brak je bio sa Ivanom Vujadinović, koju je upoznao tokom skijanja na Kopaoniku. Iako je ona bila 18 godina mlađa, između njih je odmah planula ljubav, a Lečić je čak tražio dozvolu od patrijarha Pavla da bi se venčali u crkvi 1994. godine. Par je dobio sina Ivana 1998. godine, a dve godine kasnije i ćerku Anu. Nažalost, brak se završio 2007. godine, a mediji su spekulisali da je razlog razvoda bila Ivanina afera sa 15 godina mlađim stjuardom. Ivana je kasnije našla sreću sa deceniju i po mlađim partnerom, sa kojim je dobila tri ćerke, a svoje peto dete rodila je u 44. godini života.

Nakon razvoda od Ivane, Lečić je 2008. godine upoznao voditeljku Ninu Radulović, koja je bila 31 godinu mlađa od njega. Njihova veza je u početku bila skrivena, ali je otkrivena tek kada su saznali da Nina očekuje dete. Voditeljkina majka je prihvatila njihov odnos, dok je njen otac isprva bio skeptičan, smatrajući da je ta veza „društveno nepodobna“, ali je popustio jer mu je ćerkina sreća bila najvažnija. Njihovo venčanje je održano 2010. godine, a 2012. godine dobili su sina Lava. Lečić je prisustvovao porođaju, a nakon toga slavio je tri dana, izjavio da bi voleo da ima još jedno dete, čime je pokazao koliko uživa u ulozi oca.

Međutim, brak sa Ninom nije trajao dugo. U julu 2015. godine, pojavila se fotografija na kojoj starleta Atina Ferari sedi u Lečićevom krilu, što je izazvalo veliki skandal. Iako je glumac tvrdio da je ne poznaje, a Nina mu je verovala, ovaj događaj je postao jedan od razloga njihovog udaljavanja.

  • U novembru 2016. godine, Nina i Branislav su dali zajedničku izjavu za magazin Hello, u kojoj su najavili da se rastaju jer su se otuđili i udaljili jedno od drugog. Iako su se razveli, ostali su prijatelji i saveznici, naročito zbog brige o njihovom sinu Lavu. Krajem 2016. godine, potpisali su papire za razvod, a 2017. godine njihov razvod je postao zvaničan. Nina je dobila starateljstvo nad sinom, kao i stan na Dedinju, za koji su mediji pisali da vredi 260.000 evra.

U medijima se šuškalo da je do razvoda došlo zbog Lečićeve navodne veze sa glumicom Marijom Vicković, ali ona je to demantovala. S druge strane, spekulacije o Nininoj vezi sa teniserom Filipom Krajinovićem su kasnije potvrđene.

Lečić je, uprkos svim nedaćama, našao sreću u ljubavi. Poslednje četiri godine uživa u vezi sa 30 godina mlađom Jelenom, profesorkom crtanja i ilustracija. Branislav je istakao da mu je Jelena bila ogromna podrška u teškim trenucima i da je uvek uz njega kada mu je najpotrebnija. Kada govori o svojim prethodnim brakovima, Lečić ne krije tugu što nije uspeo da očuva porodicu, kako su to uradili njegovi roditelji. On priznaje da i sam snosi deo krivice za propadanje brakova, ali smatra da su za razvod uvek krive obe strane. Ipak, ponosan je na činjenicu da je birao „pametne žene“, koje razumeju da se preko dece ne smeju ponižavati i da ne smeju biti u sukobu.