Ova jednostavna, organska hrana potiče rast, jača otpornost biljaka, osigurava živopisno zeleno lišće i pomaže čak i najoslabijim biljkama da postanu robusnije. Štoviše, ovo organsko gnojivo će potaknuti bujno cvjetanje cvjetnica. Sve što trebate su ovi osnovni sastojci i voda za početak!

  • Pogledajte vodič na YouTube kanalu Urožajnyj Ogorod PROGRESS WAY. Kako bismo osigurali snažan rast i obilno cvjetanje klinčića, potrebna nam je sljedeća prehrana: 1 žličica mljevenog klinčića 1 litra plus 1 litra vode na sobnoj temperaturi. Postupak: Stavite klinčiće u blender i miksajte dok se ne pretvore u fini prah. Zatim klinčiće prelijte litrom vode.

Pomiješajte dva sastojka kako biste stvorili jedinstvenu smjesu. Zatim u pripremljenu smjesu dodajte litru vode da se razrijedi. Ovo organsko gnojivo poboljšava lišće biljaka i potiče ih na cvjetanje. Cvijeće ga obožava! Cjeloviti postupak dostupan je u videu s poveznicom na kraju članka. Med je bogat brojnim korisnim biološki aktivnim spojevima. Uključuje minerale, vitamine i šećere.

  • Služi kao izvor energije za biljke i korisne organizme koji uspijevaju u tlu. Limun je još jedna komponenta. Limunov sok je bogat mineralima, uključujući kalij i fosfor, kao i željezo i magnezij. Također uključuje razne vitamine, poput vitamina C. To će biti osobito korisno za biljke koje su izložene različitim vrstama stresa. potrebno nam je: 1 čajna žličica meda

Jedna litra H2O 1 čajna žličica svježe iscijeđenog soka od limuna Postupak: Napunite čašu jednom litrom vode. Umiješajte med i sok od limuna. Temeljito izmiješajte. Zalijevajte cvijeće duboko, osiguravajući da vlaga dopre do korijena u vlažnom tlu. Može se koristiti i kao sprej. Špric nanosimo na listove i ujutro i navečer. Doziranje: Ovo gnojivo možemo ponovno primijeniti svaka dva tjedna.

BONUS TEKST

Za žene su čimbenici poput krvnog tlaka, razine glukoze, kolesterola, indeksa tjelesne mase, pušenja i razine tjelesne aktivnosti najučinkovitiji pokazatelji rizika od kardiovaskularnih bolesti. Prema riječima dr. Tamare Urošević, specijalistice ženske kardiologije, svakoj ženi starijoj od 30 godina preporučljivo je godišnje obaviti osnovni pregled srca, bez obzira na to osjeća li neke simptome, kako je objavila na Instagramu.

  • Prema riječima liječnika, žene starije od 65 godina, osobito one s kroničnim bolestima, trebale bi svakih šest mjeseci biti podvrgnute temeljnom pregledu srca, osim ako njihovo trenutno zdravstveno stanje ne zahtijeva drugačiji raspored pregleda. Ženama s obiteljskom poviješću kardiovaskularnih bolesti savjetuje se posjet kardiologu jednom godišnje, čak i ako nema simptoma srčanih bolesti.

Savjetuje se da se sve žene u dobi od 30 i više godina jednom godišnje podvrgnu temeljnom pregledu srca. Jeste li u opasnosti? Temeljna procjena srca sastoji se od analize krvi, pregleda kod kardiologa, EKG-a, ultrazvuka srca i procjene stresa, s pet bitnih čimbenika za procjenu zdravlja srca žene:

  • Prema riječima dr. Tamare Urošević, očuvanje zdravlja srca unatoč nepovoljnoj genetici moguće je postići kroz tri ključne metode: uravnoteženom prehranom, redovitom tjelesnom aktivnošću i preventivnim kardiološkim pregledima. Krvni tlak je 120/80, razina kolesterola 5-3-1, prati se razina šećera, procjenjuje se i težina i BMI, uz opseg struka manji od 88.