Cijenjena Salveta, prepoznata kao Ljiljana Jakšić, osvojila je brojne obožavatelje kultnom izvedbom omiljenog lika iz serije “Studenti”. Poznata po svojoj živahnoj osobnosti i snažnom ponašanju, Ljiljana je tijekom šezdesetih godina doživjela značajnu promjenu u svom životu. Prihvatiti majčinstvo u dobi od 52 godine obilježilo je ovu transformaciju.

  • Unatoč tuzi zbog partnerova odlaska nakon što je saznala da je trudna, Ljiljana je pronašla utjehu u radosnim trenucima koji su uslijedili. Ostvarenje dugogodišnje želje da postane majka donijelo joj je neizmjernu radost. Međutim, kad je moj san konačno ostvaren, moj se partner odlučio rastati od mene, što nas je odvelo različitim putevima.

Ljiljana smatra da pojedince ne treba prisiljavati na rađanje djece, a oca svog djeteta ne smatra odgovornim za njezino trenutno stanje. Međutim, teško joj je shvatiti njegove osjećaje, osobito zbog njihove značajne razlike u godinama. Rođenje kćeri Darije dalo je Ljiljani novu snagu i motivaciju. Nakon partnerova odlaska u teško vrijeme, Ljiljana je doživjela duboku promjenu u svom životu.

  • Unatoč izazovima, tješila ju je spoznaja da je uspješno izdržala trudnoću i na svijet donijela voljenu djevojčicu. Obavio ju je duboki val sreće, uvjeravajući je da će ostatak trudnoće proći bez problema, što je dovelo do dragocjenog trenutka kada je držala svoje malo dijete uza se. Nažalost, trudnoća nosi i svoje izazove, a Ljiljana je nastavila raditi bez prednosti porodiljnog dopusta do osmog mjeseca.

Samo mjesec dana nakon porođaja vratila se na posao, potpuno se fokusirajući na uklapanje u skadarlijsko ruho. Ljiljana se pobrinula da njezina kći Darija ima sve što joj je potrebno te da joj očinska figura nije bitna za dobrobit, unatoč izazovima s kojima se suočavala. Sada je Darija procvjetala u pametnu i lijepu mladu ženu. Ljiljana se prema bivšem partneru drži do određene razine diskrecije i ne želi govoriti o njegovim odlukama.

  • Ljiljana Jakšić izjavila je da ne smatra svojom obvezom ocjenjivati ​​njegove ideje i nema namjeru intervenirati. Na kraju, pojedinci imaju pravo na vlastite izbore i moraju biti odgovorni za ishode svojih postupaka, bez obzira na posljedice. Ovi izazovi su neizbježan dio života, zbog čega je ključno prepoznati takve situacije i napredovati. Naime, Ljiljana i njezina kći sposobne su se snalaziti samostalno, bez pomoći.

DODATNI TEKST

Prošle su 33 godine otkako su Lepa Brena i Boba Živojinović izmijenili zavjete, a njihovo vjenčanje i dalje je tema fascinacije javnosti. Iako je događaj protekao bez problema, bilo je, nažalost, i nepozvanih gostiju. Slavlje je održano 7. prosinca 1991. u hotelu Intercontinental, a prema izvješćima svadba je ukupno koštala 50.000 njemačkih maraka. Oko 600 ljudi okupilo se na vjenčanju, a Bobinom kumu, teniskom stručnjaku Janu Cirijaku, pridružio se i Brenin dugogodišnji menadžer Raka Đokić.

  • U živopisnom ambijentu mladenci su burno izrekli “sudbonosno da”. Kako je goste zabavljala Vanesa Šokčić, Bidermajeru je pažnju skrenula Dragana Mirković. Svadbena torta bila je ogromna, ukrašena jestivim gramofonskim pločama i reketima. O velikom interesu za događaj govori i prekid “Dnevnika 2” kako bi mladenci mogli sudjelovati u programu.

Brena je dobila vjenčanicu prestižne modne kuće “Dior” skrojenu upravo po njenim mjerama, dok se Bob odlučio za vječni crni smoking. Na njihovom vjenčanju nije bilo političara, no nazočio je popriličan niz uzvanika iz različitih sektora javnog života. Događaj je bio neograničeno medijski popraćen, a primarni dio svadbenog slavlja vodio je Saša Popović, koji je odmah pozvao sve nazočne da se pridruže početnom krugu veselja.

  • Za uzvanike je pripremljeno do 650 raznih jela, uz 22 praseta pečena na ražnju i svadbenu tortu na pet katova. Više od 4000 pisama, zajedno s darovima iz cijeloga svijeta, poslano je u rezidenciju slavnog para. U to je vrijeme objavljeno da je jedno umjetničko djelo imalo vrijednost jednaku polovici njihovih svadbenih svečanosti. Unatoč nekim medijskim tvrdnjama o ekstravagantnom trošenju para za vjenčanje, pjevačica je jasno dala do znanja da to nije tako.