Jelena Tinska je u mladosti slovila za jednu od najljepših Beograđanki, a svojim zadivljujućim držanjem dodatno je izazivala zanimanje muškaraca. Bila je i dio Lokice, benda koji je nastupao uz Zdravka Čolića. Jelena Tinska tvrdi da posjeduje prirodni talent za zavođenje te je, kako mnogi pričaju, proživjela najzanosniju ljubavnu priču u Jugoslaviji, priču koja se priča i dan danas.

  • S raznolikim nizom talenata, istraživala je glumu i uživala u prilici da stupi na pozornicu, utjelovljujući život sama. Osim uspjeha kao voditeljica, gdje je vodila zanimljive programe, čini se da su joj najdublje strasti ples i književnost.

Poznata po svojoj izvanrednoj karijeri i burnim romantičnim vezama, slavljena je i po svojim nezaboravnim citatima, od kojih je jedan dosegao kultnu razinu prepoznatljivosti: Pomisao da se znojim uz majmuna jednostavno mi je neprivlačna dok svoj raskošni losion za tijelo i špric mažem Chanelom broj 5. Iako mnogi vjeruju da je Jelena Tinska kroz godine imala brojne romantične partnere, stvarnost je sasvim suprotna.

  • Kad biste znali s koliko sam malo muškaraca doista bila u životu, mogli biste pomisliti da izmišljam priču. U životu sam susreo nekoliko ljubavi, ali prošlo je dosta vremena otkako sam upoznao ikoga novoga. Naravno, posjedujem primamljiv šarm i uživam u flertu. Iako neki pojedinci mogu doći s minimalnim utjecajem, moja prisutnost svakako ostavlja trag. Odišem tom energijom.

Slušanje komentara o meni donosi tračak žaljenja; obeshrabrujuće je slušati kako ljudi tvrde da sam bio lijep u prošlosti, što me navodi na pomisao da i danas moram utjeloviti ljepotu. Moji najjači osjećaji bili su usmjereni prema Goramu Miloševiću, kojeg je Jelena opisala kao izvanrednog “u ulozi strašnog suca”. Bila je to zanosna mlada žena koja je osvajala srca dječaka, osobito nakon što se proslavila članstvom u cijenjenom plesnom ansamblu “Lokice”.

  • U to su vrijeme uživali opće divljenje. Ipak, često je nailazila na poteškoće u svojim ljubavnim nastojanjima i doživjela duboku ljubav. S obzirom da je u braku s redateljem Dragoslavom Lutovcem dvije godine, ističe da su joj u toj vezi najdraže kćeri: Milica Zelda, glumica, i Ljubica Jentl, koja se, kao i njena majka, bavi baletom. Što se tiče ljubavi, njezina su iskustva bila ograničena.

Njezin prvi brak bio je s umjetnikom Mićom Uzelcem, a naslijedio ga je sadašnjom zajednicom s redateljem Dragoslavom Lutovcem. Naposljetku, otišla je od Lutovca kako bi se posvetila svojoj najvećoj strasti, Goranu Miloševiću, vokalu Generacije 5. Putovali su po nekoć moćnoj državi od šest republika, poznati kao jedan od najromantičnijih dua. Na snimkama koje je ovjekovječio njezin prijatelj Mikica Veselinović, Goran je bio taj koji je posebno plijenio Jelenu, zbog čega je hrabro zatražila broj telefona glazbenika.

  • S velikim samopouzdanjem čak ju je i zavrtjela, nadajući se da će je donijeti na koncert glasovitog Leonarda Cohena koji se trebao održati na Kolarcu. Kad je primio njezin poziv, Milošević je jedva mogao povjerovati da je na vezi slavna Jelena Tinska, zbog čega je naglo poklopio slušalicu. Usprkos tome, njezina se odlučnost nije pokolebala. Iako su možda propustili taj koncert, jasno je da su na svim ostalim događanjima bili zajedno.

Tijekom godine veza između Jelene i Gorana činila se gotovo neuništivom, no Jelena je u to vrijeme pronašla utjehu u ulozi majke dvoje djece. Bili su par kojem su se mnogi divili, podsjećajući na scenu iz nekog filma. U tom periodu Jelena je bila vokal rock grupe “Lutka”, što je rezultiralo redovitim serenadama između nje i Gorana. Dok su se centrom Beograda vozili na Goranovom motoru, izazvali su zavist među onima koji su žudjeli za vezom ispunjenom romantikom.

  • Tinska je jednog dana u Goranovu krevetu otkrila drugu djevojku i odmah raskinula njihovu vezu, odbacivši objašnjenje poznatog pjevača: “Jedina osoba ovdje bila je stjuardesa, djevojka mog prijatelja koji nadgleda aerodrom”. Odbijala je vjerovati bilo čemu što je tvrdio. Imajući duboko razumijevanje romantičnih manevara, identificirala ih je kao tradicionalnu taktiku za osvetu, onu koja uključuje osjećaj za umjetnost.

Šuškalo se o njezinoj vezi s muškarcem čija je djevojka navodno stjuardesa, a nedugo nakon toga se pribrala i s društvom otputovala u Novi Sad. Ipak, to joj nije bilo dovoljno; Goran se trebao suočiti s dijelom patnje koju je ona proživjela. U potrazi za osvetom odlučila se udati za slikara Miću Uzelca.

  • Ipak, koliko trajan može biti odnos ako se temelji na bilo čemu manjem od prave ljubavi? Ne čudi što je mjesec dana kasnije Jelena zatražila razvod. Iako su pokušali oživjeti svoju vezu nakon što je početni žar izblijedio, njihovi su napori na kraju bili prolazni. Priča se da je Jelena ovom poglavlju svog života posvetila jednu od najpoznatijih pjesama Generacije 5, “Ti samo daleko”. Iako je Goranova sestra, pjevačica Slađana Milošević, nedavno preminula dok je on bio s njom, ona je odlučila ne doći na sprovod.