Kako bi vaš WC mirisao svježe, slijedite upute na YouTubeu za izradu ovog DIY osvježivača zraka. Za izradu domaćeg omekšivača trebat će vam mala plastična posuda. regenerator za tkaninu Postupak: Koristite manju plastičnu posudu. Dodajte mu omekšivač. Napravite više otvora u poklopcu.

  • Cilj je omogućiti postupno izbacivanje omekšivača iz bočice. Zatim stavite bocu u spremnik za ispiranje. Svaki put kada puštate vodu, ispušta se mala količina osvježivača, osiguravajući da WC školjka zadrži ugodan miris. Sastojci za DIY osvježivač paste za zube: 1 tuba paste za zube (bilo koja jeftina marka će biti dovoljna). igla Postupak: Korištenje čak i najpovoljnije paste za zube u WC školjci može biti vrlo korisno.

Sve što je potrebno je što više puta ga probušiti iglom. Možda ćete se iznenaditi kada saznate da, osim čišćenja zuba, također može ukloniti hrđu i dezinficirati površinu WC školjke. Također je sposoban eliminirati neugodne mirise. Jednostavno ga stavite u spremnik za ispiranje. Kako biste postigli blistavu čistoću toaleta bez uporabe kemikalija, jednostavno upotrijebite 1 šalicu toplog octa.

  • 1 žlica sode bikarbone Postupak: Pomiješajte ocat i sodu bikarbonu kako biste dobili otopinu. Zatim ga prebacite u posudu napunjenu vodom i ostavite da odstoji preko noći. Mješavina octa i sode bikarbone učinkovito uklanja kamenac i eliminira hrđu.

Zgodna metoda za trenutno uklanjanje neugodnih mirisa je korištenje svježe skuhane kave, koja može učinkovito prikriti neugodne mirise u kupaonici. Dovoljno je jednostavno staviti šalicu kave na WC školjku na neko vrijeme ili je prebaciti u zdjelicu. Isprobajte ove jednostavne savjete i mogli bi vam pomoći i kod kuće.

BONUS TEKST

Stvaranje energije kroz specifičan kemijski proces utječe ne samo na zdravlje srca već i na dobrobit svih ostalih stanica u tijelu, zahvaljujući B1. Prema riječima kardiologa dr. Svetislava Mališića na Instagramu, vitamin B1, kao i svi ostali vitamini, ima presudnu ulogu za srce. Također ističe da se njegova važnost proteže na cijeli organizam.

– Što čini tiamin klasificiranim kao B1 među B vitaminima? Jednostavno zato što je prvi otkriven u toj kategoriji. Poznata bolest beri-beri, koja je već dulje dokumentirana, nastaje zbog dugotrajnog nedostatka ili avitaminoze vitamina B1, objašnjava doktor. Stvaranje energije kroz specifičan kemijski proces utječe ne samo na zdravlje srca već i na dobrobit svih ostalih stanica u tijelu, zahvaljujući B1. vitamin-b1-shutterstock-1909610797.jpg Shutterstock Početni vitamin identificiran iz skupine B je tiamin.

  • Prema kardiologu, on igra ključnu ulogu u proizvodnji molekule poznate kao adenozin trifosfat, koja služi kao osnovni izvor energije za sve stanice u ljudskom tijelu. Nedostatak vitamina dovodi do smanjene razine energije koja je neophodna za pravilan rad svake stanice. Posljedice Srce ima glavnu ulogu kao jedan od primarnih doprinosa, dok ga mozak po važnosti odmah slijedi.

– Simptomi i znakovi sa strane srca, uz one iz središnjeg živčanog sustava, javljaju se kod pojave beri-berija. Primjećuje da je riječ o kaskadi simptoma tipičnih za ovu bolest. Primarni tipovi beri-berija su suhi i mokri. Suhi beri-beri manifestira se simptomima poput slabosti mišića, utrnulosti u rukama i nogama, nelagode u mišićima i poteškoća s hodanjem.

  • Nasuprot tome, vlažni beri-beri karakteriziraju simptomi uključujući oticanje (edem), otežano disanje, ubrzan rad srca i zatajenje srca. Nedostatak vitamina B1 ubrzava otkucaje srca, kaže dr. Mališić, koji napominje da ti simptomi nestaju kada se razina vitamina vrati. Kome prijeti opasnost? U razvijenim zemljama danas je beri-beri postao neuobičajena bolest zbog napretka u prehrani i dostupnosti obogaćene hrane.

Međutim, još uvijek se može pojaviti u regijama gdje je tiamin manjak u prehrani, kao i među pojedincima s određenim zdravstvenim problemima koji ometaju apsorpciju vitamina B1. Ova zdravstvena stanja uključuju: Kronični alkoholizam i bolesti gastrointestinalnog trakta, poput Crohnove bolesti.

  • Dijabetes Produženo liječenje dijalizom Anoreksija Na mjestima gdje ga ima najviše. Cjelovite žitarice (kao što su smeđa riža i zob), mahunarke (uključujući grah i leću), svinjetina, sjemenke suncokreta i orašasti plodovi (poput badema i kikirikija) najbogatiji su izvori vitamina B1.