Vesna Zmijanac, nekada prepoznatljiva kao jedna od najatraktivnijih pevačica na estradi, bila je u centru pažnje zbog svoje izuzetne lepote i šarma, što je izazvalo divljenje među muškarcima. U svojoj autobiografiji, Vesna je otkrila brojne afere koje su obeležile njen život, uključujući priču o tome kako je sa samo 15 godina izgubila nevinost sa svojim nastavnikom matematike.

Jedan od najznačajnijih ljubavnih odnosa u Vesninom životu bio je brak sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišem. Ovaj brak trajao je tri godine, nakon čega je Kemiš započeo novi život sa Vesninom koleginicom, Zoricom Brunclik. Mediji su izvestili da je Zorica bila razlog raspada braka između Vesne i Kemiša. Međutim, Kemiš je ubrzo izneo svoje tvrdnje da je Vesna bila ta koja je njega varala tokom njihovog braka.

  • Kemiš je u svom otvorenom pismu naveo da je saznao da je Vesna imala ljubavnu aferu sa njegovim kolegom i prijateljem, Draganom Stojkovićem Bosancem. Kemiš je opisao kako su on, Stojković i Tahir Turkalić bili dugogodišnji saradnici u muzičkom svetu, gde su zajedno radili na stvaranju novog zvuka u narodnoj muzici. On je čak naveo da je pozvao Stojkovića da svira na ploči njegove tadašnje supruge Vesne Zmijanac. U to vreme, Stojković je bio blizak prijatelj i kolega, te Kemiš nije imao razloga da sumnja da bi mogao biti umešan u njegov brak.

Međutim, Kemiš je saznao da je Stojković bio u vezi sa Vesnom već u oktobru 1985. godine, kao i posle toga. Kada je Kemiš saznao za Vesnine mnogobrojne avanture, odlučio je da se sporazumno razvede. Početkom decembra 1985. godine, Kemiš se iselio iz zajedničkog stana u Lješkoj ulici.

  • Kada je u januaru 1986. godine došao da preuzme svoje stvari, zatekao je novoimenovanog urednika propagande PGP RTB, Vladana Jovanovića, u vrlo intimnoj situaciji u njihovom bivšem domu. Kemiš je izrazio pozitivno mišljenje o Jovanoviću kao sposobnom propagandisti, koji je svojim angažmanom značajno doprineo afirmaciji Vesne Zmijanac.

Kemiš je zaključio da su on i Zorica Brunclik postali kolateralna šteta u ovoj situaciji, iako je verovao da Vesna nije imala nameru da ih povredi. Ova kompleksna priča o Vesni Zmijanac, njenim ljubavnim zapletima i kontroverzama, ostaje složen deo njenog javnog imidža i životne priče.

BONUS TEKST

Jedna od fascinantnih zanimljivosti u vezi s ljudskim tijelom je njegova sposobnost regeneracije, posebno kada je riječ o jetri. Naša jetra je nevjerovatno moćan organ, sposoban da se oporavi i obnovi čak i nakon što je dobar dio nje oštećen ili uklonjen. Ova regenerativna sposobnost je gotovo jedinstvena u ljudskom tijelu.

Jetra obavlja brojne vitalne funkcije, uključujući pročišćavanje krvi, proizvodnju žuči i skladištenje hranljivih materija. Međutim, ono što je zaista fascinantno je da se može oporaviti čak i ako se odstrani do 70% njenog tkiva. Kada se ovo dogodi, preostali dio jetre počinje se brzo regenerirati, obnavljajući svoju masu i funkciju. Ovaj proces može trajati nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, ali na kraju, jetra se gotovo potpuno obnavlja.

Ova regeneracija je ključna iz evolucijske perspektive jer omogućava preživljavanje i nastavak normalnog funkcionisanja tijela čak i nakon teških povreda ili operacija. To je također razlog zašto su transplantacije jetre uspješne, jer donor može dati dio svoje jetre, a oba organizma (donor i primalac) mogu regenerisati svoja tkiva i nastaviti s normalnim životom.

Regeneracija jetre je povezana s posebnim ćelijama zvanim hepatociti, koje imaju sposobnost brzog dijeljenja i rasta kada dođe do oštećenja. Iako su mnogi dijelovi tijela sposobni za neki oblik regeneracije, poput kože koja zacjeljuje nakon posjekotine, jetra je jedini unutrašnji organ koji se može tako efikasno i brzo oporaviti.

Iako je jetra otporna i sposobna da se regenerira, važno je napomenuti da njeno dugoročno zdravlje može biti narušeno prekomjernom upotrebom alkohola, lošom ishranom i virusnim infekcijama poput hepatitisa. Stalno oštećenje jetre može dovesti do ozbiljnih stanja kao što je ciroza, kada njena sposobnost regeneracije postaje ograničena.

Zbog toga je izuzetno važno brinuti se o zdravlju jetre, jer ona, iako nevjerovatno snažna, nije neuništiva.