Nataša Aksentijević je osoba koja svojom iskrenošću i nesvakidašnjom harizmom osvaja srca publike. Iako je široj javnosti najpoznatija kao voditeljka emisije DNK, njen talenat i ljubav prema glumi i medijima razvijali su se još od ranog detinjstva. Kao devojčica, Nataša je radila na različitim televizijskim formatima za decu na RTS-u, gde je već tada pokazala svoje sposobnosti u svetu medija.

Njen stil vođenja i karakterističan način komunikacije doneli su joj popularnost. Njena otvorenost i sklonost ka oštrom i često humorističnom komentaru osvajaju publiku, ali i izazivaju reakcije. Ono što je izdvaja od mnogih drugih javnih ličnosti je njena autentičnost. Nataša ne ulepšava stvari i ne krije se iza nametnutih standarda lepote i ponašanja.

  • Kroz godine, Nataša je pokazala i ljubav prema kulinarstvu, što je još jedan aspekt njenog šarmantnog karaktera. Njeni brojni nastupi u različitim emisijama osvajali su gledaoce njenom prirodnošću i duhovitošću, čineći je omiljenim sagovornikom.

Jedno od njenih upečatljivih gostovanja bilo je u emisiji “Goca Show”, koju vodi Goca Tržan. Tokom ove emisije, Nataša i Goca su se dotakle mnogih tema, uključujući one vezane za žensku lepotu i samoprihvatanje. U opuštenoj atmosferi, Nataša je otkrila detalje o svom odnosu prema sopstvenom izgledu i podelila anegdotu s legendarnom glumicom Mirom Banjac.

– Mira Banjac mi je jednom prilikom rekla: “Ništa nemoj da se sekiraš, ti si ovako ružnjikava ko ja, igraćeš tek posle četrdeste” – kroz smeh se prisetila Nataša, prihvatajući ovu šalu kao deo svog specifičnog pogleda na sebe i svet oko sebe.

  • Kroz ove reči, Nataša je pokazala da je svesna pritisaka koje društvo nameće ženama, posebno kada je reč o izgledu, ali je isto tako prenela poruku o važnosti prihvatanja sebe.

Na kraju emisije, Goca Tržan je zaključila s jednom snažnom porukom:

– “Menjajte se zbog sebe, volite sebe onakvima kakvi jeste, i svet će vas voleti.”

Ova rečenica savršeno opisuje suštinu ne samo Natašinog, već i Gocinog pristupa životu – iskren, pozitivan i usmeren na unutrašnju lepotu.

Nataša Aksentijević ostavlja trag u medijima kao neko ko ne teži savršenstvu, već autentičnosti, inspirišući druge da budu iskreni prema sebi i da se vole takvima kakvi jesu.

BONUS TEKST

Svi sanjamo, ali koliko zaista znamo o tom fascinantnom fenomenu? Snovi su jedinstveno iskustvo koje svi doživljavamo, bez obzira na to koliko ih se sjećamo. Jedna od najzanimljivijih činjenica je da prosječna osoba sanja oko dva sata svake noći, a većina tih snova događa se tijekom REM faze sna, kada je mozak najaktivniji. Iako može izgledati kao da snovi traju duže, većina njih traje samo nekoliko minuta.

Također, jedna od najneobičnijih činjenica je da 12% ljudi sanja isključivo crno-bijele snove. Prije nego što su televizori postali šire dostupni u boji, taj je postotak bio čak i veći! Zanimljivo je i to da mnogi naši snovi odražavaju ono što doživljavamo u stvarnom životu – stres, želje, strahovi, pa čak i svakodnevni događaji. Naš mozak često koristi snove da bi obradio emocije i riješio probleme.

Još jedna intrigantna činjenica je da u snovima ne vidimo lica stranaca. Svaka osoba koju vidimo u snu zapravo je netko koga smo barem jednom vidjeli, čak i ako toga nismo svjesni. Mozak je izvanredno sposoban stvoriti slike iz naše podsvijesti, pa lica koja se pojavljuju u snovima često dolaze iz davnih sjećanja.

Snovi su također vezani uz našu kreativnost. Mnogi umjetnici, pisci i znanstvenici tvrde da su dobili inspiraciju iz snova. Neki od poznatih primjera su Paul McCartney, koji je dobio melodiju za pjesmu „Yesterday“ iz sna, te Dimitrij Mendelejev, koji je tablicu periodnog sustava vidio u snu. Snovi su, dakle, puno više od pukog noćnog iskustva – mogu biti vrata prema dubljem razumijevanju i inspiraciji.