Jake i bolne kontrakcije mišića poznate kao grčevi pojavljuju se iznenada i traju od nekoliko sekundi do nekoliko minuta. Ove kontrakcije često pogađaju noge i mogu se dogoditi u bilo koje doba dana. Često su posljedica nedostatka vitamina i minerala u tijelu. Ako se grčevi javljaju rijetko, nema razloga za brigu; međutim, ako se pojavljuju često i neočekivano, čak i tijekom razdoblja odmora, važno je identificirati uzrok i poduzeti odgovarajuće korake za njihovo ublažavanje.

  • Jeste li svjesni da standardni glicerin može pružiti značajne prednosti za one koji imaju grčeve u nogama? Možda ćete biti zatečeni, ali upotreba glicerina prilično je široka. Može vam pomoći u nekim od najnepredviđenijih okolnosti. Glicerin za ublažavanje grčeva u nogama. Glicerin je bistra tekućina koja se obično koristi kao sastojak u izradi sapuna i raznih predmeta za osobnu njegu.

Kupite u ljekarni bočicu glicerina i namažite mišiće nogu na isti način kao što biste to učinili losionom za tijelo. Nježnim pokretima umasirajte glicerin, a zatim lezite da se odmorite. Uz pomoć glicerina možete očekivati ​​da ćete tijekom noći biti bez grčeva, a vaša koža ostaje meka i glatka. Za one koji noću imaju grčeve u nogama, glicerin nudi najjednostavnije rješenje za olakšanje.

  • Da biste ublažili nelagodu, slijedite ove korake: Kada se dogodi grč u nozi, pokušajte uhvatiti nožne prste i snažno ih povući prema sebi. Čak iako postoji neugoda u nozi, zadržite taj položaj. Istovremeno masirajte mišić potkoljenice. Bol će brzo popustiti. Osobe koje su osjetljive na grčeve u mišićima nogu trebale bi stalno istezati stopala tijekom dana jer to pomaže opuštanju mišićnih vlakana i smanjuje rizik od grčeva.

Terapija bi trebala biti usmjerena na sprječavanje pretjeranog umora, osiguravanje pravilne hidratacije tekućinom i elektrolitima te održavanje odgovarajuće prehrane. Magnezij pomaže u ublažavanju boli omogućavajući trenutno opuštanje mišića, kao i pružajući dugoročne koristi.

BONUS TEKST

Simptomi na jeziku mogu ukazivati ​​na to ima li kava štetan utjecaj na vaše zdravlje. Dr. Anis Khalaf preporučuje jednostavan test kod kuće kako biste saznali je li konzumiranje kave štetno za vaše zdravlje. Pojavila se nedavna istraga o mogućnosti da bi određeni simptomi na jeziku mogli sugerirati da bi konzumacija kave mogla biti štetna za naše zdravlje. Dr. Anis Khalaf kaže da postoji jednostavan test koji možete provesti kod kuće kako biste utvrdili predstavlja li vam kava problem.

  • Dr. Anis Khalaf upozorava da specifični simptomi na jeziku mogu sugerirati da konzumacija kave možda nije idealna za vas. On savjetuje da ako primijetite brojne pukotine i gustu žutu prevlaku na jeziku, možda bi bilo mudro kloniti se kave. Mirror izvještava da ti znakovi često ukazuju na “neravnotežu u tijelu”, koju kava može pogoršati. Iako Khalaf ne elaborira tu temu, ova se pojava u kineskoj medicini naziva “nedostatkom yina”.

Ovo stanje definirano je nedostatkom tekućine ili hladnoćom u kombinaciji s viškom topline. Prema dr. Lawrenceu Cunninghamu, nedostatak yina predstavlja stanje neravnoteže u tijelu koje karakteriziraju osiromašeni nutritivni elementi, što dovodi do simptoma poput lupanja srca i nemira. Kao stimulans koji “inherentno grije”, kava ima potencijal pogoršati ove simptome.

  • Cunningham naglašava da žuti sloj na jeziku obično signalizira probleme u probavnom sustavu, a ne da se pripisuje isključivo konzumiranju kave. Ova prevlaka može nastati zbog čimbenika kao što su neadekvatna oralna higijena, dehidracija ili postojanje bakterija i gljivica. Zbog svojih kiselih svojstava, kava može pogoršati ova stanja narušavanjem pH ravnoteže u ustima, potičući tako rast bakterija i gljivica.

Osim simptoma koji pogađaju jezik, kava može dovesti do dodatnih problema poput želučanih tegoba i refluksa kiseline, budući da potiče proizvodnju želučane kiseline. Nadalje, prekomjerna konzumacija kave može rezultirati glavoboljama ili migrenama.