Postoje određeni predmeti koje je najbolje ne držati u kući. Objavljeno: 02.08.2024. 18:21 Određene stvari svakako treba držati podalje od svog doma jer privlače nesreću! Tibetanski Feng Shui savjetuje da se klonite trnovitog bilja, suhog cvijeća, pa čak i nefunkcionalnih predmeta, jer oni privlače negativnu energiju.

1. Stolica koja se ljulja Moguće je da stolice za ljuljanje koje se pojavljuju u horor filmovima nisu samo rekviziti, već skrivaju nešto mnogo zlokobnije. Prema irskoj legendi, slobodna stolica za ljuljanje služi kao poziv zlim duhovima da uđu i nastane se u domu. Stolica koja se sama kreće jasan je pokazatelj da kuću nastanjuju duhovi.

  • 2. Boja zelena Do kraja 18. stoljeća pojedinci su počeli izbjegavati zelenu boju zbog njezine sintetičke prirode i prisutnosti nedavno identificiranog spoja CuHAsO3, ili bakrenog arsenita, koji bi mogao ispuštati otrovne plinove pod određenim uvjetima s obojenih površina. U tom su razdoblju brojni pojedinci oboljeli, pa čak i podlegli trovanju. Iako je javnost 1822. godine postala svjesna da postoji problem s tom bojom, neki još uvijek zelene zidove u svojim domovima smatraju zlokobnim znakom.

3. Neispravan sat Satu koji je pokvaren ili jednostavno ne radi zbog nedostatka navijanja ili zamjene baterija nije mjesto u domu. Konkretno, Feng Shui naglašava važnost organiziranja životnog prostora bez oštećenih ili istrošenih predmeta koji prizivaju sreću. Ova filozofija sugerira da zadržavanje takvih predmeta označava nered, kako iznutra tako i izvana, što nije poželjno u životu.

Štoviše, važno je usredotočiti se na uređaje za mjerenje vremena, jer oni moraju savršeno funkcionirati kako bi osigurali da vaš život teče bez neopravdanih smetnji. Neke tradicije sugeriraju da iznenadni kvar na satu može ukazivati ​​na nadolazeću smrt u kućanstvu.

  • 4. Sukulenti Feng Shui principi sugeriraju da biljke sa šiljastim vrhovima i bodljama služe kao magneti za negativne vibracije. Stoga je preporučljivo izbjegavati kaktuse držati u zatvorenom prostoru, kao i sve biljke koje imaju oštre listove, poput agave, jer mogu unijeti napetost u životni prostor.

5. Raspršena posteljica Koliko vremena provodite spremajući krevet svako jutro? Razmislite o ovome: potrebno je samo nekoliko minuta, no nekim se pojedincima čak i to kratko razdoblje čini pretjeranim. Određena vjerovanja sugeriraju da je jutarnje pospremanje kreveta ključno za dobar san navečer. Ako ne pospremite krevet ili vas pritom prekidaju, može doći do nesanice. Štoviše, skliznuti u uredno posložen i udoban krevet navečer je mnogo ugodnije nego smjestiti se u gomilu izgužvanih i razbacanih plahti.

  • 6. Raširite kišobran Vjerovanje da otvoreni kišobran u kući donosi nesreću potječe iz starog Egipta, kada se izbjegavalo unošenje predmeta koji su trebali štititi od vremenskih nepogoda. Ova praksa se smatrala znakom nepoštovanja prema duhovima čuvarima koji štite nečiji dom. Mislili su da bi to izazvalo njihovu ljutnju, jer bi pokazalo nebrigu vlasnika kuće za duhove koji služe kao čuvari njihovog prebivališta.

7. Biljke koje su suhe i uvenule Kako biste stvorili mirno životno okruženje, pobrinite se da vaše biljke u saksiji budu dobro zalijevane i suzdržite se od korištenja suhog cvijeća kao dekoracije. Raspadnute i osušene biljke bacite u staklenke. Unošenje beživotnih stvari u vaš dom uvodi ustajalu energiju, što je nešto što svakako želite izbjeći.

  • 8. Plišane igračke Mnogo gore od uvelih biljaka, jer uvlači još više negativne energije. Želite li doista svaki dan gledati u glavu preminulog jelena postavljenu na vaš zid? Izazovno je zadržati pozitivan stav dok gledate u oči životinje koja je nekada živjela ili gazite po njezinom krznu. Podsjeća na masivni magnet koji privlači negativnu energiju u vaš dom, negativno utječući na sve koji tamo žive. Slično tome, klonite se umjetničkih djela koja prikazuju nasilje, razaranje, brodolome i slične teme.

9. Antički kalendar Stari kalendari negativno utječu na vaš dom, poput neispravnih satova. Feng Shui učenja sugeriraju da nepravilno korištenje predmeta za mjerenje vremena može dovesti do nesreće, umanjiti bogatstvo i potencijalno skratiti nečiji životni vijek. Izbjegavajte vješanje kalendara iz prošlih godina na zid, te osigurajte da su stranice za ovu godinu uvijek usklađene s tekućim mjesecom.