Profesionalni frizer otkrio je koje frizure i boje kose trebaju izbjegavati žene starije od 50 godina. Iako slojevitost može riješiti brojne probleme s kosom, stručnjak je primijetio da neke žene oklijevaju napraviti promjenu. Jednostavan i svestran izgled može se postići dugom, ravnomjerno ošišanom kosom.

  • Međutim, stručnjaci za kosu sugeriraju da ovo možda nije najbolja opcija za žene starije od 50 godina. Frizer Justin Hickox izjavio je da iako je izgled “prekrasan”, žene u ovoj dobnoj skupini “ne bi ga trebale nositi. Justin je istaknuo da dugu kosu iste dužine predstavlja značajan problem, jer ne uspijeva istaknuti najlaskavije crte ženskog lica.

Spomenuo je da žene koriste odjeću kako bi istaknule svoje najprivlačnije osobine dok skrivaju one koje bi se mogle smatrati manje poželjnim. Na primjer, krojena haljina može učinkovitije prikazati žensku siluetu od široke haljine. Kao što je rekao stručnjak za kosu, sličan pristup može se primijeniti na našu kosu.

  • Justin je objasnio: “Mi to postižemo s našom kosom kroz slojevitost, dok je krojenje način na koji to postižete s odjećom.” On tvrdi: “Duga kosa doista može biti lijepa, ali joj jednostavno nedostaje sposobnost da istakne naše crte lica na isti način na koji lepršava haljina ne može naglasiti nečije obline. Isprobajte različite slojeve.

Iako je stručnjak izrazio sklonost protiv duge ravne kose kod sredovječnih žena, rekao je da ako se s njom osjećaju “fantastično”, trebaju je nositi. Za one koji traže svjež izgled, dodavanje strateških slojeva može uvesti teksturu oko lica, dajući mladenački lift i smanjujući izgled starosti. Dok slojevitost rješava brojne probleme s kosom, stručnjak je primijetio da neke žene oklijevaju prihvatiti ovu promjenu.

  • Zabrinutost oko slojeva koji stvaraju isprekidan, tanak ili neuravnotežen izgled može ih sputati. Međutim, kada se pravilno izvede, nanošenje slojeva ima potencijal za poboljšanje i lijepo uokvirivanje lica. Specijalist za kosu predložio je da bi pojedinci koji žele isprobati slojevitost bez potpune posvećenosti trebali razmisliti o dodavanju slojeva na prednji dio kose.

Spomenuo je da ne samo da “raste bez napora”, već također ima “značajnu količinu pokreta i oblika sprijeda. Boja kose Kako piše u časopisu “The Voice”, žene starije od 50 godina trebale bi se kloniti tamne boje kose! Nijanse poput crne, tamno smeđe, pa čak i tamnocrvene mogu vas postarati i više!

  • Ove nijanse će istaknuti svaku boru i nabor na vašem licu, što svakako treba izbjegavati. Specijalist preporuča da se odlučite za svjetlije tonove i suptilne pramenove koji izgledaju što prirodnije, ili kako bi se to u narodu reklo, “kao da ih je sunce poljubilo”.