Kad sam vratio svoju ženu svojim roditeljima samo dan nakon našeg vjenčanja prije šest godina, svi su se obrušili na mene, nazivajući me budalastim, sporoumnim i dobacivali mi neke od najbolnijih zamislivih uvreda. Objašnjenje je bilo da nije nevina; drugi su je prikazivali takvom.

  • Stvarnost je bila da se tijekom tri godine koliko smo proveli zajedno prema meni ponašala kao prema svecu, zadržavajući svoju vrlinu prije braka dok je neprestano moralizirala, kritizirala druge i s visine gledala na djevojke koje su pokazivale koljena, a sve je vrijeme bila iznimno ljubazna prema meni.

Vjenčanje stiže, obilježava prvu bračnu noć, a moj svetac je daleko od pravog svetaca. Upravo u tom trenutku počinje plakati, izbezumljuje se i nudi izgovore na “samo jednom” način. Nisam imao želju upuštati se u svađu, pa sam joj rekao da se ne treba raspakirati i planirao je nazvati odmah sutra da razjasnimo situaciju prije rastanka.

  • Nije me zanimala njezina nevinost, niti je bilo važno koliko me je puta i s kim prevarila u razdoblju od tri godine; nikad nije pronašla trenutak da otkrije istinu. Činilo mi se kao da se poigrava sa mnom. Kako se može nastaviti živjeti s nekim takvim? Osim toga, sumnje oko toga je li bila nevjerna zapečatile su dogovor za mene; to je bila prijelomna točka.

BONUS TEKST

Jedan od glavnih zdravstvenih problema trenutno je visok kolesterol. To se može pripisati različitim čimbenicima, uključujući lošu prehranu i stil života pun stresa. Prema stručnjacima, poboljšati svoju situaciju moguće je promjenama prehrane. Ova skupina uključuje biljne sterole i stanole koji se nalaze u raznim biljkama; te tvari imaju sličnu kemijsku strukturu kao kolesterol, što pomaže u inhibiciji njegove apsorpcije.

  • Sadrže ih nerafinirana biljna ulja, orašasti plodovi, žitarice, sjemenke, pa čak i jogurt. Za vidljive dobrobiti, preporučljivo je uključiti barem jedan gram u svoju dnevnu prehranu. Vlakna Vlakna su vrsta ugljikohidrata; međutim, za razliku od nezdravih ugljikohidrata poput šećera i škroba, biljna vlakna ostaju neprobavljena tijekom cijelog probavnog procesa.

Vlakna se mogu kategorizirati u topive i netopljive vrste. Topiva skupina sastoji se od namirnica poput graha i kaše, dok netopiva skupina uključuje pšenične mekinje. Vlakna igraju vitalnu ulogu u pomaganju našem tijelu u eliminaciji otpadnih tvari. Mnoga su istraživanja potvrdila da vlakna snižavaju razinu kolesterola u krvi te mogu služiti i kao preventiva.

  • Namirnice bogate vlaknima kao što su grah, zelene mahune i zobene mekinje ključni su dodaci vašoj prehrani. Mnoga su istraživanja pokazala da vlakna snižavaju razinu kolesterola u krvi te mogu poslužiti i kao preventivna mjera. orasi Mnogi orašasti plodovi, poput badema, oraha i kikirikija, korisni su za smanjenje razine kolesterola.

Ipak, preporučljivo je izbjegavati njihove slane varijante, osobito ako ste skloni visokom krvnom tlaku. Smatra se da sastav orašastih plodova krije njihove prednosti. Točnije, prepuni su mononezasićenih masti i sterola koji štite krvne žile od oštećenja. Osim toga, orašasti plodovi obiluju vlaknima i vitaminom E. Neka vam postane navika držati orašaste plodove uvijek dostupnima jer su oni jaki saveznici u borbi protiv kolesterola.

  • Osim toga, oni su zdravija i bolja opcija međuobroka u usporedbi s čipsom, što orašaste plodove čini boljim izborom. Soja Studije pokazuju da soja i njezini derivati ​​imaju značajan utjecaj na snižavanje razine kolesterola u krvi. Ključ leži u biljnim proteinima koji su vrlo korisni i nude razne prednosti ljudskom tijelu, poput smanjenja razine kolesterola.

Svakako, za postizanje opipljivih i zamjetnih rezultata neophodna je redovita konzumacija soje. Zbog izrazitog okusa, preporučljivo ga je polako unositi u prehranu, povećavajući svaki dan malo po malo. Skupite proizvode od soje poput sojinog mlijeka, jogurta, tofua i tempeha. Prema riječima stručnjaka, možete očekivati ​​korisne rezultate za otprilike 15 dana.