Iznenadna samoubojska smrt Molly Brodak, cijenjene spisateljice i profesorice na Sveučilištu Atlanta, 8. ožujka 2020., u dobi od 39 godina, ostavila je njezina supruga Blakea Butlera u stanju nevjerice i zbunjenosti okolnostima. Butler je za The Post rekao: “Bio sam svjestan da se bori s depresijom, ali ne mogu shvatiti zašto me je odlučila napustiti.

  • Što ju je navelo da se prestane boriti za nas? Zašto joj je vlastita dobrobit prestala biti prioritet?” Prijatelji i obitelj Molly i Blakea smatrali su idealnim parom. Ipak, Butler je ostao nesvjestan dubokog nezadovoljstva i nesreće svoje žene. U svojim memoarima, pod naslovom Molly, izrazio je svoje osjećaje da nije upoznat sa ženom koju je volio. Blake je susreo Molly tijekom izazovnog razdoblja u njezinom životu, posebno kada je privedena.

Njihovo prvo povezivanje dogodilo se preko Facebooka. S nekoliko poznanika među spisateljskom zajednicom Atlante, Butler je bio sretan što je upoznao Molly, poznatu spisateljicu. Međutim, nedugo nakon što su dogovorili prvi spoj, primio je poziv od nje dok je bila u policijskom autu. Iako nije plakala, držala se iznenađujuće mirno, čak se i smijala dok je objašnjavala da je njezino uhićenje proizašlo iz neplaćene kazne vezane uz isteklu registraciju vozila.

  • Kasnije te večeri u restoranu, podijelila je s njim snimku svog mozga i otkrila da ima tumor. Butler je Molly okarakterizirao kao markantnu ženu koja je neočekivano ušla u njegov život, priznajući da su ga oduvijek privlačile divlje i nekonvencionalne osobine žena. Žena koja je privukla Butlerovo zanimanje otvoreno je govorila o svojoj izazovnoj povijesti. Njezin je otac bio u zatvoru zbog pljačke banke zbog svoje ovisnosti o kockanju.

Imala je vlastitih pravnih problema, jer je uhićena zbog krađe. Osim toga, njezina se majka borila s bipolarnim poremećajem, stvarajući okruženje koje nije podržavalo Molly. Molly se tijekom života suočavala s brojnim izazovima, od kojih je nekima i sama pridonijela. Proživjela je razdoblja ovisnosti o heroinu i našla se u štetnim vezama obilježenim fizičkim zlostavljanjem.

  • Unatoč tome, udala se za Butlera iz hira, vjerujući da će joj on pružiti njegu koju je tražila. Vjenčali su se 2017., ali tek nakon njezina samoubojstva Butler je otkrio da je bila u vezi s više studenata samo nekoliko dana prije njihova vjenčanja. Nakon Mollyne smrti, Blake je pretražio njezin telefon i otkrio da je bila nevjerna mnogo puta tijekom njihova braka. Naišao je na slike drugih muškaraca, fotografije nje uz seksualne naprave i slike na kojima nosi primamljivo donje rublje.

“Butler je u intervjuu za ‘The Post’ zaključio da su sve što sam otkrio bile prevare koje je skrivala. U određenom smislu, osjetio sam olakšanje znajući da nisam bio taj koji ju je razočarao. Naposljetku, njezina izmišljena stvarnost dovela je do nje vlastiti pad. Nakon što je otkrio da Molly ima granični poremećaj osobnosti, Blake je odlučio nastaviti sa svojim životom i oženio se 2022.