Beki Bekić, rođen kao Behluj Behljuji, poznat je kao folk pjevač albanskog porijekla. Svoje prve godine proveo je u Gusinju, u Crnoj Gori, odrastajući u brojnoj obitelji. S 12 braće i sestara i šestero dodatne siročadi koju su odgajali njegovi roditelji, kućanstvo je bilo prilično veliko. Zbog ove velike obitelji, Beki je još u osnovnoj školi počeo raditi kako bi doprinio uzdržavanju obitelji.

  • Sadržaj je dostupan nakon oglasa. Bekićev otac bio je u poodmakloj životnoj dobi i nije mogao osigurati dovoljnu materijalnu potporu za cijelu obitelj. Najstariji brat, koji je neko vrijeme boravio u Njemačkoj, pridonio je koliko je mogao; međutim, na kraju se oženio i osnovao vlastitu obitelj. Posljedično, Becky je sama preuzela odgovornost. Bez oklijevanja je prihvatio svaku vrstu posla, bavio se raznim fizičkim zadacima poput istovara kamiona, a potom je pohađao školu.

Sve je to učinjeno kako bi se ostvario prihod za njegovu obitelj. Unatoč tome što je odgojen u velikoj obitelji, Becky je istaknula da ga to nikada nije mučilo. Cijenili su jedno drugo, uživali u društvenim interakcijama, cijenili život i uvijek su se sjećali svojih korijena. Becky je od malih nogu naučio pomagati roditeljima i postao vješt u kućanskim poslovima, što je kasnije začudilo njegovu suprugu.

  • Tijekom svoje osnovne i srednje škole radio je na raznim poslovima, između ostalih iu građevinarstvu. Sa samo 14 ili 15 godina, postigao je izvanredan podvig utovarujući sedam FAP-ova šljunka dnevno, dovlačeći pijesak i šljunak iz rijeke. Njegova mladenačka snaga, brzina i energija omogućili su mu da s lakoćom izvrši te zadatke. Dok je radio, neprestano je pjevao, na veliko zadovoljstvo svih oko njega.

Becky je otkrila da njegovi roditelji nisu odobravali njegovu odluku da nastavi glazbenu karijeru, smatrajući je nestabilnom profesijom. Poticali su ga da dovrši školovanje i izraste u “čovjeka”. Ipak, nakon što su na televiziji svjedočili njegovom talentu, priznali su ozbiljnost njegove strasti. Iako je u Beogradu upisao Ugostiteljsku školu, ljubav prema glazbi i dalje je dominirala i odvela ga do rada u restoranima i barovima. U kafani u kojoj je nastupao, susreo je svoju buduću suprugu, ne znajući četiri godine da ona često dolazi da ga čuje kako pjeva.

  • Međutim, sudbina je imala planove da im se putevi jednog dana ukrste. Kad ju je ugledao, odmah je prepoznao da je ona prava i ubrzo su se vjenčali. Gotovo 30 zajedničkih godina blagoslovilo ih je s dvije kćeri, a sada uživaju u radostima bake i djeda. Poznata po svom vječnom osmijehu i optimističnom pogledu, Becky utjelovljuje pozitivnost. On vjeruje da treba pronaći zadovoljstvo u onome što je Bog osigurao, tvrdeći da prava sreća ne proizlazi iz materijalnih posjeda.

Uvijek se fokusirajući na svjetlije aspekte ljudi, kloni se negativnih priča. Tvrdi da su za sukob i mržnju potrebne dvije osobe te dosljedno nastoji usvojiti pozitivan način razmišljanja. Beki Bekić primjer je osobe koja je, čak i u teškim životnim okolnostima, zadržala pozitivan stav, snažnu radnu etiku i predanost obitelji i karijeri. Njegovo putovanje služi kao inspiracija mnogima, pokazujući da se uspjeh može postići napornim radom, ljubavlju i pozitivnim načinom razmišljanja.

  • Poznat po svom vječnom osmijehu i optimističnom ponašanju, Bekić vjeruje da treba pronaći zadovoljstvo u onome što je Bog dao, tvrdeći da istinska sreća ne proizlazi iz materijalnih dobara. Dosljedno se usredotočuje na dobro u ljudima i kloni se negativnih priča. Bekić je uvjeren da su za sukob i mržnju potrebne dvije strane, te nastoji u svakom trenutku zadržati pozitivnu perspektivu.