Miloš Biković, glumac koji je prije nekoliko godina stekao slavu na Balkanu filmom “Montevideo, Bog te video”, od tada je ostvario brojne poznate uloge. Njegovi zapaženi radovi su film “Južni vetar” i nekoliko ruskih serija. Danas pružamo dodatne uvide u ovog darovitog glumca. Miloš Biković stekao je priznanje kao prvi srpski glumac koji je prodro u rusku filmsku industriju.

  • Posljednjih pet godina nije se vraćao u Srbiju; nego se usredotočio na poboljšanje svojeg znanja ruskog jezika i preselio se u Moskvu sa suprugom i sinom, kako u pogledu osobnog života tako iu pogledu profesionalnih nastojanja. Obitelj Biković kroz povijest je vezana uz različita prezimena. Iako glumac Miloš Biković vodi privatan život, tijekom gostovanja u emisiji 1 na 1 na sjevernomakedonskom Kanalu 5 gledatelje je iznenadio neočekivanim spoznajama o svojoj obitelji.

U neočekivanom otkriću, Miloš Biković, cijenjeni glumac iz Srbije, izjavio je da nema srpsko podrijetlo, što je u suprotnosti s uobičajenim pretpostavkama. On je objasnio da je njegovo prezime vremenom evoluiralo, što ukazuje da se loza Miloša Bikovića proteže i van granica Srbije. Glumac je istaknuo da se njegov djed izvorno prezivao Bikovski te da korijeni njegove obitelji vuku iz mjesta Berovo.

  • Tipično diskretno, Miloš Biković i njegova obitelj u središte su pozornosti dospjeli prije nekoliko godina kada je glumac ruskim medijima iznio dosad nepoznate detalje o svojoj rodbini. Sa samo 22 godine, Milošev brat je odlučio otići u samostan, gdje je studirao zajedno s potomcima ruskih emigranata koji su se nakon Oktobarske revolucije preselili u Srbiju.

Miloš ne cijeni samo važnost bratove posvećenosti monaškom životu, već i njihovu povezanost kao braća i sestre. Iako se ponekad osjeća u iskušenju da ospori bratova uvjerenja, on stalno odgovara: “Razmotrit ću tvoje riječi.” Tijekom intervjua s ruskim izdanjem časopisa “Esquire”, Miloš je podijelio priču koja daje uvid u odluku njegova brata da svoj život preda Bogu.

  • Obitelj Biković svojedobno je doživjela značajno bogatstvo. Tijekom našeg razgovora Miloš je iskazivao izniman osjećaj snage, pripisujući to isključivo svom odnosu s Bogom. Dok razmišljam o svom nepredviđenom usponu do slave, prisjećam se kako je moj brat rekao: “Ne radi se više samo o tebi. Postali ste simbol.” Na moje iznenađenje, redovnik me počeo visoko cijeniti, što je prilično neuobičajena reakcija.

On je dobro svjestan mojih trenutaka ranjivosti i nesigurnosti, što ja otvoreno priznajem. Miloševa majka imala je suprotnu perspektivu o njegovoj glumačkoj karijeri. Iako je prepoznala moj potencijal, njezin entuzijazam za moj uspjeh bio je prilično ograničen i nije me aktivno poticala.

  • Ipak, kako je moja karijera počela napredovati, postupno se pojavila njezina podrška. Naime, nakon što sam primio početnu pozamašnu uplatu, kupio sam joj stan u Beogradu. Prije toga sam joj poklonio krznenu kapu iz Rusije, koju je cijenila. Za nju materijalni darovi nemaju veliku važnost. Budući da smo odrasli na Karaburmi, često smo se selili, jer stabilna životna situacija nije bila dostupna.

Moja je obitelj nekada doživjela prosperitet, ali su posljedice Drugog svjetskog rata dovele do potpunog gubitka zbog nacionalizacije. U razgovoru za spomenuti časopis, glumac je otkrio da mu je, unatoč tome što mu je otac direktor u uglednoj austrijskoj tvrtki i ima značajnu plaću, ugodan način života stalno nedostižan. Miloš Biković ističe se kao značajno prisutan u filmskoj industriji Srbije i Rusije, osvajajući i publiku i kritiku svojim izvanrednim nastupima.

  • Njegov raznolik opus obuhvaća mnoge uspješne domaće filmove koji duboko odjekuju kod domaće publike, kao i međunarodne projekte koji su mu donijeli svjetsku slavu. Ova kolekcija radova ne samo da prikazuje njegovu iznimnu glumačku sposobnost, već otkriva i njegov nevjerojatan talent za prenošenje zamršenih emocija i ljudskosti svojstvenih njegovim likovima. U ovom uvodu zaronit ćemo u nevjerojatno carstvo Miloša Bikovića, ispitujući njegove osobne i profesionalne putove kako na platnu tako i izvan njega.