Nakon što sam otkrila da je moj suprug bio nevjeran s deset godina mlađom ženom, razgovarali smo kako bismo riješili tu situaciju. Dvoumila sam se s bilo kakvim odlukama… s obzirom na to da imamo dijete i da smo u vezi desetljeće… Naši obiteljski odnosi su između ostalog solidni.

Zatim mi priznaje da me voli, objašnjavajući da je u tu situaciju zapao slučajno zbog nedostatka pažnje, između ostalog. Prihvatila sam tu priču, iako sam vjerovala samo u pola nje, ali mi je rekao da imam dva mjeseca da dokažem svoje kajanje i da sve riješim. Jedne noći, dok smo se smjestili spavati, primio je skrivenu poruku na Viberu. Odmah sam prepoznao da je od nje, ali nisam mogao vidjeti sadržaj.

Čekao sam da dešifriram šifru. U roku od nekoliko dana dešifriram šifru i nestrpljivo zaronim u poruke. Sada to nazivam zagonetkom, pogotovo kada djevojka prizna da zna da je on oženjen, izražavajući svoju krivnju i nevoljkost da ga upozna.

Ona ga praktički moli da popravi stvari sa svojom obitelji i da joj da prostora da sama shvati svoju situaciju. Stoga ju je progonio. U međuvremenu, djevojka je nevjerojatno lijepa, dobro obrazovana i privlačna, poput anđela. Djevojka je bila dostojna da je ja počastim kavom. I njegov razvod.

BONUS TEKST

Česti osjećaj utrnulosti, trnaca u prstima, nelagoda u zglobovima ili slabost u rukama može ukazivati ​​na sindrom karpalnog tunela. Srednji živac putuje kroz uski prostor u zglobu koji se naziva karpalni tunel, praćen tetivama koje olakšavaju kretanje prstiju. Kada se ove tetive upale ili kada pritisak unutar ovog prolaza poraste, može stisnuti živac, što rezultira prilično uznemirujućim simptomima.

  • Sindrom karpalnog tunela nastaje kada se vrši pritisak na medijalni živac u zapešću, što dovodi do neugodnih osjeta. Karpalni tunel, uski prolaz unutar zgloba, prima medijalni živac zajedno s tetivama koje olakšavaju kretanje prstiju. Kada tetive nateknu ili kada pritisak unutar tunela poraste, živac doživljava kompresiju, što dovodi do neugodnih simptoma.

Simptomi Utrnulost, trnci, bol i izazovi u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što je držanje volana ili vezivanje odjeće među najčešće su prijavljenim simptomima. Čini se da ovaj sindrom više pogađa žene nego muškarce, iako razlozi za ovu razliku ostaju nejasni. Neki od simptoma koji se najčešće javljaju uključuju utrnulost, trnce i poteškoće s koordinacijom tijekom rutinskih aktivnosti. Kako bi utvrdili imate li doista sindrom karpalnog tunela, liječnici procjenjuju stanje pacijenata kroz tri vježbe koje možete izvoditi kod kuće.

  • Podizanje ruku iznad glave. Podignite ruke iznad glave pazeći da su vam laktovi i ramena opušteni. U roku od dvije minute, otprilike 75% osoba sa sindromom karpalnog tunela će iskusiti simptome kao što su trnci, bol ili obamrlost. Nasuprot tome, 98,5% onih bez sindroma karpalnog tunela neće pokazivati ​​nikakve simptome tijekom ove radnje. Phalenov pregled Spustite ruke kako biste formirali kut od 90 stupnjeva s podlakticama, pazeći da su zglobovi – dio koji spaja podlakticu i šaku – u kontaktu.

Ako se bilo koji simptomi pojave unutar jedne minute, test će se smatrati pozitivnim. Tinelova indikacija Lagano pritisnite dva prsta na bazu zapešća na zahvaćenoj ruci i nastavite tako do 60 sekundi. Pozitivan Tinelov znak javlja se kada osjetite trnce ili “električni udar”.

  • Iako ti testovi nisu posve precizni, mogu pomoći u postavljanju dijagnoze. Ključno je konzultirati se s liječnikom koji će pažljivo procijeniti osjete i mišiće na rukama, eliminirajući druge moguće uzroke. U određenim situacijama liječnik može predložiti daljnje preglede, poput ispitivanja živčane vodljivosti, kako bi potvrdio dijagnozu.