Prema načelima Feng Shuija i uobičajenom vjerovanju, ne preporučuje se držanje određenih predmeta u vlastitom domu zbog njihovog navodnog negativnog utjecaja na energiju i bogatstvo. Kaže se da ovi predmeti mogu privući lošu sreću, stvoriti nesklad ili imati nepovoljnu energiju u kućanstvu. Slijedeći načela Feng Shuija, preporuča se da se svi polomljeni predmeti, uključujući satove, odmah iznesu iz stana.

Polomljeni sat označava moguću nesreću i nepoželjne događaje koji bi se mogli dogoditi u bliskoj budućnosti.

Takvi predmeti mogu ometati protok pozitivne energije i potaknuti nepoželjnu atmosferu. U kineskoj tradiciji, smatra se da crna vrata donose nesreću kućanstvu osim ako nisu okrenuta prema sjeveru.

Vjeruje se da boja vrata značajno utječe na energiju u domu, zbog čega je ključno odabrati odgovarajuću nijansu za poticanje pozitivnog okruženja.

Kalendar koji ne radi pravilno, bilo da prikazuje netočan datum ili zastarjeli mjesec, može negativno utjecati na život osobe.

Kao prikaz neumoljivog protoka vremena, pretrpan ili zastarjeli kalendar može simbolizirati prepreke i nesretne situacije u egzistenciji pojedinca. U kineskoj kulturi značaj jela nadilazi njihovu kulinarsku funkciju jer simbolizira blagostanje i obiteljske veze.

Korištenje posuđa koje je okrhnuto ili slomljeno može nenamjerno dovesti do nesreće i nezgoda. Kako biste izbjegli bilo kakve negativne posljedice, preporuča se odmah baciti oštećeno posuđe čim se primijeti.

Trnovite biljke poput kaktusa često se povezuju s držanjem nepoželjne energije, s izuzetkom ruža.

Posjedovanje ovih bodljikavih biljaka u vašem domu može poremetiti harmoničnu ravnotežu i unijeti negativne vibracije. U praksi Feng Shuija, smatra se da mrtve biljke, uključujući i umjetne sorte, simboliziraju stagnaciju i nesreću. Preporučljivo je bez odlaganja izbaciti ove biljke iz stana, jer se smatra da prizivaju nesreću i negativno utječu na cjelokupnu energiju doma.

Postoji uporno mišljenje da prisutnost otrovnog bršljana u blizini kuće može dovesti do neželjenih ishoda. Ova specifična biljka veže se uz nepovoljnu energiju i nepoželjne utjecaje, zbog čega ju je preporučljivo ukloniti iz okoline doma. Održavanje životnog prostora bez ovih predmeta omogućuje vam poticanje atmosfere mira i pozitivnosti u vašem domu.

BONUS TEKST

Iako je fizioterapija priznata kao bitan dio liječenja brojnih zdravstvenih problema, još uvijek postoje mnoge zablude koje okružuju ovo područje fizikalne medicine. Svjetski dan fizioterapije koji se obilježava 8. rujna pruža izvrsnu priliku za razjašnjavanje prevladavajućih zabluda i dijeljenje točnih informacija o tom području. Fizikalna terapija može biti neugodna.

  • Činjenica: Primarni cilj fizioterapije je ublažiti bol, a ne izazvati ga, unatoč mogućnosti da neki pacijenti osjećaju nelagodu tijekom liječenja. Kako bi terapija bila podnošljiva, fizioterapeuti sukladno tome modificiraju intenzitet vježbi. Dok se tijekom procesa rehabilitacije može pojaviti privremena nelagoda, fizioterapija u konačnici dovodi do smanjenja boli i poboljšane pokretljivosti, čime se dugoročno vraća kvaliteta života pacijenata.

Dizajniran je isključivo za atletske ozljede. Činjenica: Iako je neophodna za liječenje sportskih ozljeda, fizioterapija obuhvaća puno širi opseg. Fizioterapeuti pomažu pacijentima u svim dobnim skupinama i različitim stanjima, poput neuroloških problema i skrbi za starije osobe. Osim toga, podržavaju djecu koja se suočavaju s razvojnim izazovima u postizanju funkcionalnosti i neovisnosti. Fizioterapeuti pružaju vježbe prilagođene isključivo pojedincima svih dobnih skupina i različitih stanja.

  • Činjenica: Dok tjelovježba igra ključnu ulogu, fizikalni terapeuti uključuju dodatne metode poput elektroterapije, manualne terapije i edukacije o držanju tijela. Tretmani se prilagođavaju individualnim potrebama svakog pacijenta, a njihov se napredak kontinuirano procjenjuje. Liječnik vas mora uputiti fizioterapeutu. Općenito, uputnica od liječnika nije potrebna. Fizioterapeuti posjeduju kvalifikacije za samostalno dijagnosticiranje i liječenje niza stanja i mogu uputiti specijaliste kada je to potrebno.