Ako ste umorni od čestog brisanja prašine ili imate samo vikend na raspolaganju za temeljito čišćenje, razmislite o ovom učinkovitom triku izvučenom iz tehnika koje se koriste u muzejima. Tajna je u upotrebi glicerina. Evo kako implementirati ovu jednostavnu, ali moćnu metodu: Sjajni i netaknuti podovi Kako biste postigli brzo i učinkovito čišćenje svojih podova, jednostavno umiješajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode.

  • Ova tehnika će osigurati da vaši podovi ostanu čisti i sjajni. Produženo uklanjanje prašine Za učinkovito uklanjanje prašine na dulje vrijeme, dodajte malu količinu glicerina u posudu s vodom. Namočite krpu u ovu otopinu i njome očistite površine. Ovom tehnikom prašina neće postati vidljiva najmanje 10 dana. Njegova učinkovitost čini ovu metodu čišćenja omiljenom u muzejima.

Uklanjanje mrlja s odjeće može se postići nanošenjem nekoliko kapi glicerina izravno na umrljano područje, nakon čega slijedi ispiranje tkanine u vodi pomiješanoj s prstohvatom soli. Za mrlje uzrokovane čajem, kavom ili čokoladom, pomiješajte glicerin sa soli, nanesite ovu mješavinu na mrlju i ostavite da odstoji trideset minuta prije nego što nastavite s pranjem odjeće. Da biste popravili ogrebotine na kožnom namještaju, koristite pamučnu krpu navlaženu glicerinom da obrišete zahvaćeno područje.

 

  • Za optimalne rezultate ponovite ovaj postupak dva do tri puta. Za održavanje čistih prozora pomiješajte glicerin i etilni alkohol u omjeru 1:10. Nanesite ovu mješavinu za brisanje prozora, što pomaže u održavanju bez prašine i prljavštine dulje vrijeme. Korištenje glicerina na ovaj način omogućuje vam znatno smanjenje potrebe za čišćenjem, pomažući vam da održavate uredan i uredan dom uz minimalan napor.

BONUS TEKST

Lepa Brena bila je i ostala jedna od najslavnijih zvijezda bivše Jugoslavije, a njene popularne pjesme rado se izvode i danas. Ova trajna popularnost naglašava da, unatoč njezinoj desetljećima aktivnosti i prisutnosti u središtu pozornosti, zanimanje za nju i njezinu glazbu ne pokazuje znakove opadanja.

  • Tijekom vrhunca svoje slave u 1990-ima producirala je brojne dopadljive glazbene spotove koji su osvojili naklonost publike diljem bivše Juge. Međutim, jedan je video izazvao kontroverzu i naišao na negodovanje Jugoslavenske armije, što je dovelo do zabrane njegovog emitiranja. Pod lupom se našao spot za pjesmu “Ljubav je” iz 1996. godine, autora Dejana Milićevića.

Modni fotograf komentirao je okolnosti vezane uz sporni video. Nikada neću shvatiti zašto se Vojska Jugoslavije osramotila zbog videa Lepe Brene. Samo dva dana nakon emitiranja na Pinku je stigao dopis Glavnog stožera kojim se izričito zabranjuje daljnje emitiranje. Žalosno… Ovo je mogao biti kultni video: ‘Brena maršira uz specijalce, pjeva u kasarni dok vojnici vježbaju oko nje…

  • Taj snimak nemam ni u arhivi’, primijetio je Dejan Milićević u jednom trenutku, koji je kasnije elaborirao razloge problema. “Emitovanje je prekinuto nakon tri dana jer su se prikazivale samo ‘crvene beretke’, a ostali vojni rodovi bili isključeni. Dejan Milićević je za ‘Helo’ rekao da je odluka donesena zbog morala vojnika i fokusa na samo jedan rod. U međuvremenu, na YouTubeu je osvanuo video Lepe Brene samo u pojasu ispod raskopčane vojničke košulje.