“U Rusiju sam otišao raditi zbog financijskih poteškoća. Bilo je neopisivo teško ostaviti suprugu i dvije male kćeri i mislio sam da se ništa gore ne može dogoditi, ali… Otprilike 5 mjeseci kasnije dobio sam poruku od mame da me žena puno vara! Ja sam u Rusiji, tisućama kilometara daleko.

Jedan dan nisam vjerovao, drugi dan jesam i bio sam u očaju. Tamo sam trebao raditi godinu dana, ali nekako sam uvjerio šefa da me pusti dva mjeseca ranije. Nikome nisam rekao da se vraćam, čak ni mami. Došao sam prije tri dana i zatekao ženu kako se igra s djevojčicama. Spavao sam u obližnjem hotelu tri dana i tri noći i svaku sam večer dolazio kući bez ičega. Moja supruga cijelu noć nije nigdje otišla niti je ikoga “ugostila”.

Počeo sam sumnjati da nas moja majka namjerno pokušava rastaviti. Nastavit ću tako još koju noć, a ako se pokaže da mi je supruga vjerna, vjerujte mi, javno ću se odreći svoje biološke majke, a prije toga ću je pljuvati. Zašto mi to radi…kao da mi ovo nije teško…”

BONUS TEKST

Upravljanje masnom kožom tijekom sparnih ljetnih dana može se pokazati teškim jer jedan pogrešan korak može povećati vjerojatnost pojave akni i raznih drugih problema. Zapamtite ove preporuke za njegu masne kože kako biste je učinkovito održavali. Osobe koje imaju masnu kožu često se suočavaju s izazovima povezanim s pojačanim znojenjem i povećanom proizvodnjom sebuma tijekom naglih promjena vremena.

  • Ova mješavina znoja i ulja može začepiti pore, što rezultira aknama i nedosljednim tonom kože. Pridržavajte se ovih jednostavnih prijedloga za njegu masne kože. Čišćenje u dva koraka Za one s masnom kožom, dvostruko čišćenje je bitno, osobito tijekom naglih promjena vremena kada se znoj i višak masnoće brzo nakupljaju.

Započnite svoj režim njege kože s blagim sredstvom za čišćenje bez ulja i provedite dvostruko čišćenje lica. Prema dermatologu dr. Vidushi Jain, ovaj proces pomaže u razgradnji prljavštine, šminke, znoja, pa čak i malih čestica mrtve kože. Kako biste spriječili izbijanje prištića, koji se često javljaju kod naglih promjena vremena, koristite sredstvo za čišćenje koje sadrži 1 do 2 posto salicilne kiseline.

  • Nakon toga upotrijebite blagu pjenušavu kremu za lice kako biste temeljito očistili i uklonili nečistoće, a istovremeno održali kožu hidratiziranom. Operite lice i ujutro i navečer kako biste održali svjež i čist ten; može pomoći i nježni piling. Dosljedan piling ključan je za masnu kožu kako bi se izbjeglo nakupljanje mrtvih stanica kože i održale čiste pore. Koristite blagi piling koji sadrži glikolnu ili mliječnu kiselinu za piling 2-3 puta tjedno.

Ove komponente pomažu u uklanjanju mrtvih stanica kože, što rezultira glatkijim tenom koji je manje osjetljiv na akne. Klonite se abrazivnih pilinga jer mogu iritirati kožu i potaknuti povećanu proizvodnju masnoće. Hidratantne kreme, losioni i gelovi Masna koža i dalje zahtijeva vlagu, osobito u ljetnim mjesecima.

  • Dr. Jain preporučuje odabir lagane hidratantne kreme bez ulja ili opcije na bazi gela ili vode koja pruža hidrataciju bez dodatnog sjaja ili masnoće. Potražite komponente kao što su glicerin ili hijaluronska kiselina, jer nude vlagu, a istovremeno sprječavaju začepljenje pora. Kako bi vaša koža bila zdrava, nanesite ga dva puta dnevno nakon rutine čišćenja. Ne zaboravite uvijek nanijeti kremu za sunčanje.

Bez obzira na vaš tip kože ili godišnje doba, krema za sunčanje je ključna. Kako biste zaštitili svoju kožu od štetnih UV (ultraljubičastih) zraka i izbjegli oštećenja od sunca, koristite kremu za sunčanje na bazi gela ili nekomedogenu sa zaštitnim faktorom 30 ili većim.

 

– Dr. Jain savjetuje da ne smijete zanemariti zaštitu od sunca, jer UV zrake i dalje mogu utjecati na vašu kožu čak i kada je nebo oblačno. Ako planirate biti vani dulje vrijeme, pobrinite se da ga ponovno nanesete svaka 3-4 sata. Koristite maske od gline. Maske od gline učinkovito izvlače višak masnoće i nečistoće iz kože, što ih čini posebno pogodnim za masnu kožu u kišnoj sezoni.