Održavanje čistoće WC-a može biti izazovno, osobito kada se na sjedalu pojave neugledne žute mrlje. Ove mrlje nastaju zbog nakupljanja mokraće i minerala. Iako jaka sredstva za čišćenje mogu eliminirati ove mrlje, ona također mogu oštetiti površinu WC školjke, povećavajući njenu osjetljivost na buduće nakupljanje.

  • Srećom, postoje jednostavni i ekološki prihvatljivi načini, poput ovog prijedloga s YouTube kanala Clever Hacks, da svom WC-u vratite bjelinu i čistoću. Uspješna prirodna tehnika za uklanjanje mrlja uključuje miješanje sode bikarbone s vodikovim peroksidom u pastu. Samo kombinirajte ova dva sastojka dok ne postignete konzistenciju sličnu onoj paste.

Zatim uzmite staru četkicu za zube i njome nanesite pastu na zamrljana mjesta. Da bi bila učinkovita, pasta mora stajati na površini oko 10 minuta. Nakon što to vrijeme istekne, samo obrišite pastu papirnatim ručnikom i vaša WC školjka će ponovno poprimiti blistavu bijelu boju. Ovu metodu preferiraju čistači u luksuznim hotelima zbog njezine jednostavnosti i učinkovitosti.

  • Pjena koja temeljito čisti bez potrebe za ribanjem. Još jedan učinkovit način čišćenja WC školjke je korištenje aktivne pjene. trebamo: deterdžent sol ocat Koje radnje je potrebno provesti? Pomiješajte 5 žlica deterdženta s 5 žlica soli i dodajte 50 ml octa. Ova kombinacija služi i za čišćenje i za dezinfekciju. Pjena se nanosi ravno na WC školjku i njezine unutarnje površine, gdje djeluje nekoliko minuta razbijajući naslage i pružajući svježi miris.

Čišćenje WC školjke pastom od sode bikarbone može biti vrlo učinkovito; dok izbjeljivač može pomoći u uklanjanju određenih mrlja i diskoloracija, postizanje najboljih rezultata zahtijeva značajan trud. Stoga, uzmimo izravniji pristup. Postupak: Odabrano antimikrobno sredstvo za čišćenje nanesite prskanjem po površini WC školjke. Ostavite ga da odstoji 5 do 10 minuta, a zatim ga obrišite vlažnom krpom.

  • Uklonite četvrtinu sode bikarbone i stavite je u kantu. Dodajte otprilike 50 ml tople vode i miješajte dok se ne postigne konzistencija paste. Nanesite pastu na umrljana mjesta i ostavite 10 do 15 minuta. Upotrijebite meku spužvu za čišćenje ili četku za WC školjku kako biste kružnim pokretima izribali sjedalo. Povremeno zamagljujte vodom kako biste osigurali povišenu razinu vlažnosti.

Nastavite nanositi pastu na umrljano mjesto i nježno je trljajte dok mrlja ne nestane. Isperite čistom vodom i osušite ručnikom. Ponovno nanesite sredstvo za dezinfekciju ili sprej na površinu, zatim je obrišite vlažnom krpom. Vidjet ćete da vaša WC školjka blista i odiše svježim mirisom. Čišćenje WC školjke octom učinkovito je zbog njegovih organskih spojeva koji djeluju na mrlje i pomažu ih ukloniti.

  • Postupak: Započnite tako što ćete nabaviti bocu destiliranog bijelog octa. Navlažite papirnati ručnik malom količinom octa dok ne bude dovoljno mokar. Temeljito pokrijte WC dasku komadićima vlažnog papirnatog ručnika. Nosite ga 1 do 2 sata prije nego što ga skinete. Očistite WC školjku nježnom spužvom ili četkom. Nanesite još octa i nastavite ribati dok se mrlje u potpunosti ne uklone.

Prvo očistite mokrom krpom, zatim nanesite sredstvo za dezinfekciju i završite s osvježivačem zraka. Za optimalno uklanjanje mrlja, preporučljivo je ribati WC školjku svakih nekoliko dana. To će spriječiti bilo kakve mrlje i zahtijeva minimalan napor. Neki ljudi uspješno uklanjaju žute mrlje sa WC školjki koristeći sredstva za čišćenje pećnica i roštilja.

  • Pošpricajte ili zapjenite površinu WC školjke i ostavite je da odstoji 15 do 20 minuta. Zatim upotrijebite grubu stranu spužvice za pranje posuđa da izribate dasku. Rezultat će vas sigurno iznenaditi. Odaberite metodu koja vam najviše odgovara i začas ćete primijetiti rezultate. Želim ti svu sreću ovoga svijeta! Održavanje pločica i čišćenje fuga Kombinacija sode bikarbone s vodom stvara učinkovito rješenje za čišćenje pločica i fuge.

Upotrijebite WC četku s krutim vlaknima za miješanje paste koja se može koristiti na linijama za fugiranje. Ostavite ga nekoliko minuta prije nego što ga isperete vodom. Ova metoda je također učinkovita u uklanjanju plijesni. Krema za brijanje može poslužiti kao revitalizirajući proizvod za kupanje, a korisna je i za uklanjanje neželjenih mirisa i mrlja oko WC školjke.

  • Nanesite ga metlom, a zatim tom metlom rasporedite pjenu po podu. Pjena ne samo da eliminira neugodne mirise, već jamči da će pod ostati čist i ugodnog mirisa. Kako biste zadržali svjež miris i čist izgled svoje WC školjke nakon svakog ispiranja, razmislite o izradi prilagođenog umetka za WC dasku. Samo pomiješajte vodu s kukuruznim škrobom, limunskom kiselinom i deterdžentom.

Ulijte smjesu u praznu posudu i stavite je u kupaonicu. Ova kocka koju možete sami napraviti ne samo da čisti zrak već i ispušta ugodan miris. Ove jednostavne i ekološki prihvatljive alternative izvrsne su zamjene za konvencionalne proizvode za čišćenje, omogućujući vam održavanje čiste i svježe kupaonice bez ovisnosti o štetnim kemikalijama. Za više pojedinosti pogledajte povezani videozapis.