Kad kamere nisu upaljene, Snežana Đurišić odiše osjećajem slobode, a njezin jedinstveni izgled već više od četiri desetljeća definira plava kosa. Pjevačica je prihvatila svoje plave pramenove i odlučila zadržati ovu boju nakon što je promijenila svoju izvornu smeđu kosu. Snežana Đurišić često eksperimentira s različitim duljinama kose.

  • Samo je nekolicina osoba koje se sjećaju razdoblja kada je nosila kovrčave valove, a još manje ih može zamisliti s dugim, glatkim konjskim repom. Vrijeme kada je pjevačica samouvjereno nosila izrazito kratku frizuru prošlo je uglavnom nezapaženo. Osoba koja vodi “Instagram profil” usredotočen na estradu iskoristila je priliku da se osvrne na prijašnje trenutke kada je “Snjeguljica” imala podšišanu frizuru.

Relevantna fotografija je objavljena, što je izazvalo značajan priljev komentara, unatoč tome što je slika stara osam godina. Oduševljeni obožavatelji omiljenog pop umjetnika iznijeli su različita mišljenja; jedni smatraju da Đurišić s kratkom kosom i naočalama djeluje nevjerojatno simpatično, dok je drugima najprivlačnija trenutna dužina kose. Uvriježeno je mišljenje da ispletena kosa možda nije idealan izbor za nekoga s obilježjima Snjeguljice; no čini se da na to mišljenje njezin partner Vanja ne utječe.

  • Za njega Snjeguljica predstavlja ljepotu u njenoj najiskrenijoj biti, a njihova ljubav cvjeta kao nikada prije. S više od četiri desetljeća iskustva u industriji, Đurišić se profilirao kao istaknuta i cijenjena osoba u glazbenom svijetu. Uz svoju uspješnu solo karijeru, surađivala je s cijenjenim glazbenicima i postigla mnoštvo uspjeha na vrhu ljestvica. Njezina prepoznatljiva plava kosa i kultni imidž sastavni su dio njezina jedinstvenog stila. Nadalje, ponosna je što je majka dvoje djece, Vanje i Ane, koje su obje prihvatile svijet glazbe. Snežana Đurišić i dalje je omiljena i izuzetna ličnost u sferi zabavne glazbe.

DODATNI TEKST

Simptomi se mogu prvi put pojaviti već u dobi od 40 godina, no mnoge ih žene previđaju, odbacujući te znakove kao puki umor, stres ili druge slične probleme. Ovi simptomi mogu trajati nekoliko godina nakon posljednje menstruacije. Baš kao što su mlade djevojke pune pitanja nakon prve menstruacije, žene pred menopauzom često traže odgovore, koje nudi ginekologinja dr. Ranjana Bacon iz bolnice Manipal u Indiji.

  • Koji su rani znakovi menopauze? Tijekom ove faze, hormonalne promjene su neizbježne. Žensko tijelo doživljava pad u proizvodnji estrogena i progesterona, što utječe na fizičko, emocionalno, mentalno i socijalno blagostanje. Hormonalni pomak povezan s menopauzom rezultira različitim simptomima koji, osim neredovitih ili rijetkih menstrualnih ciklusa, obuhvaćaju: valunge, često nazivane valunzima, noćno znojenje, suhoću rodnice, nelagodu tijekom spolnog odnosa, urinarnu inkontinenciju, fluktuacije raspoloženja, te osjećaje depresije i tjeskobe.

Dr. Bacon ističe da menopauza može uzrokovati poremećaje spavanja, što dovodi do umora i razdražljivosti tijekom dana. Osim toga, može doći do pada libida, a neki se pojedinci mogu suočiti s epizodama neobjašnjive tuge ili plača. Sudjelovanje u tjelesnoj aktivnosti može pomoći u ublažavanju simptoma povezanih s menopauzom.

  • Dakle, mogu li promjene u načinu života doprinijeti ublažavanju ovih problema? Kratak odgovor je potvrdan. Prema dr. Baconu, žene koje redovito vježbaju često imaju bolje zdravlje i mogu se suočiti s manje ozbiljnim simptomima menopauze, kao što su valovi vrućine. Posebno su korisne aktivnosti poput joge, vježbi dubokog disanja i masaže. Osim toga, usvajanje hranjive prehrane, učinkovito upravljanje stresom i prestanak pušenja također mogu imati pozitivan učinak.

Studija objavljena u časopisu Medicine istraživala je odnos između tjelesne aktivnosti i simptoma menopauze kod žena u dobi od 40 do 65 godina. Nalazi su pokazali da su žene koje su se dosljedno bavile tjelesnim aktivnostima, posebice onim rekreativnim, imale manje ozbiljne simptome. Koji je temeljni mehanizam hormonske terapije?

  • Hormonska terapija uključuje nadoknadu progesterona i estrogena tijekom menopauze, što dovodi do navedenih simptoma. Prema studiji objavljenoj 2023. u časopisu Canadian Medical Association Journal, ova metoda djeluje kao učinkovita prva linija “liječenja” za žene koje ne posjeduju nikakve čimbenike rizika.