Dok se muž i žena spremaju da odu, tek što su stigli do vrata, muž primjećuje: – Izbjegavajte previše savijanja. Suknja ti je toliko kratka da otkriva gaćice kad se nagneš! Žena se nasmijala i primijetila: – Nije problem! Kako da ih gledam ako ih još nisam ni obukla?

BONUS TEKST

U malom mjestu Dosadovci živio je jednom čovjek po imenu Pera. Poznat po uzbuđenju koje je okruživalo njegov život, Perina prisutnost izazivala bi izvanredne događaje gdje god bi otišao, ostavljajući cijeli grad u stanju čuda. Jednog jutra Pera je odlučio pecati u rijeci pored Dosadovca. Skupio je svoj stari štap za pecanje, lonac za kavu i, naravno, sendvič s kobasicom koji je uvijek nosio sa sobom.

  • Kada je stigao do rijeke, naslonio se na kamen i bacio konop. Nekoliko trenutaka kasnije, osjetio je potezanje udice. Povukao ga je, povukao opet, ali nije bilo ništa. Pokušao je još jednom, ali i dalje ništa. Baš kad je bio na rubu predaje, nešto masivno trgnulo je udicu takvom snagom da ga je gotovo srušilo sa stijene. Pero je dao svu svoju snagu i otkrio najveću ribu koju je ikada susreo – ali to nije bila tipična riba.

S naočalama na licu i brkovima koji su krasili njezino lice, riba je gledala u Pera kao da je on taj u nevolji, a ne ona. Per je u čudu zurio u ribu, a onda je riba počela govoriti: “Dobro jutro Pero, ja sam Zlatna ribica i ako me pustiš ispunit ću ti tri želje. Pera je u nevjerici trljao glavu, ne mogavši ​​vjerovati onome što je upravo čuo.

  • Međutim, shvaćajući vlastite sklonosti, odlučio je prihvatiti prijedlog. Nakon što je na trenutak razmislio, konačno je progovorio: “Moja primarna želja je da hladnjak stalno bude opskrbljen dovoljnom količinom hrane. Zlatna ribica je kimnula, a Pera je osjetio miris koji se širio iz smjera grada.

Okrenuvši se, primijetio je dim kako se diže iz njegovog dimnjaka, što je sugeriralo da se nešto kuha. S radošću je uzviknuo: “Moja druga želja je da potpuno izbjegnem rad i da imam dovoljno sredstava za sve svoje potrebe. Riba je još jednom kimnula, a Pera je u trenu primijetio da su mu džepovi otežali. Zavirivši unutra, otkrio je da su prepune zlatnika. Širok osmijeh razvukao mu se licem kad je uzviknuo: “Kao treća želja, volio bih da moja žena prestane zanovijetati.

  • Duboko uzdahnuvši i kimajući glavom, Zlatna ribica je natjerala Feathera da osjeti promjenu u atmosferi. Zahvalan, zahvalio je ribi i ponovno je pustio u rijeku. Po povratku kući, Pera je bio oduševljen ostvarenjem svojih snova. Kad je ušao unutra, otkrio je svoj hladnjak pun hrane. Ušavši u dnevnu sobu primijetio je hrpu novca na stolu, što ga je ispunilo radošću.

Po ulasku u kuhinju Pera je zatekao svoju suprugu Maru kako stoji ruku čvrsto na bokovima, a njega je obuzeo val straha. “Pera”, reče Mara ozbiljnim tonom, “jesi li se jutros sjetio pustiti mačku van? Iako u početku uplašen, Pera je imao otkriće. Osvrnuo se oko sebe, nasmijao se i primijetio: “Dušo, znaš što? Sada imamo dovoljno hrane i novca da pustimo mačku da ostane unutra i spava na kauču.

  • Mara ga je začuđeno gledala da bi nekoliko trenutaka kasnije prasnula u smijeh. Pera je shvatio da Zlatna ribica doista ima divan smisao za humor. Od tog trenutka nadalje, Pera i Mara uživale su u životu ispunjenom radošću, obiljem bogatstva, napunjenim hladnjakom i obiljem smijeha koji je odjekivao njihovim domom. Naravno, i mačak je dobio svoj dio kraljevskog maženja.