Žena dijeli svoju priču o braku u kojem je njezin muž želio da sudjeluje u poliamoriji i održava bliske veze s njegovom ljubavnicom. Kasnije je otkrila da se više ne osjeća dužnom prema njemu. “Trudila sam se da mi budem podrška, a Borko ju je uveo u moj život: Želio je da imamo lezbijsku vezu, ali ja ću zauvijek ostati u njegovom sjećanju.

  • Uoči mog srpanjskog rođendana, osjetivši da se naša veza bliži kraju, predložio je svojoj partnerici otvorenu vezu. Život nam ponekad predstavlja iskušenja zbog kojih se osjećamo kao da smo zakoračili u najburnije trenutke dramatične TV emisije. Iako smo se svi u različitim trenucima susreli s emocijama poput tuge, ljutnje i zbunjenosti, specifične situacije mogu nas preplaviti, tjerajući nas da artikuliramo svoje osjećaje.

Ništa drugačije nije ni Svetlanino iskustvo, a njezinu priču prenosimo u cijelosti. Na događaju Novaka Đokovića bila je najznačajniji gost, željno iščekujući svoju operaciju, a sada se osjeća kao da leti svemirom. Za to vrijeme, divno dvorište Jelene Karleuše krasi pomno osmišljen detalj bazena. Moram prenijeti svoje emocije: opustošen sam, povrijeđen, iscrpljen i izjedan bijesom.

  • U prosincu 2023. saznala sam da je moj suprug Borko u vezi sa znatno mlađom kolegicom. Njihova je veza postala jača i zaljubili su se. Pokušao sam napustiti situaciju i zatražio odvajanje; 1. veljače ove godine iselila sam se kako bih se oslobodila emocionalnog zlostavljanja. Unatoč tome, nikada se u potpunosti nije posvetio prekidu naše veze, niti je bio spreman to pustiti.

Kad god bih pokušala otići, on bi plakao i molio za još jednu priliku. To se dogodilo u brojnim prilikama, ali sam otkrio da su ostali u kontaktu i intimni jedno s drugim. Trudim se ostati jak, ali cijelo moje postojanje vrti se oko ovog čovjeka. Unatoč mojoj ljubavi prema njemu, ne mogu dopustiti da se prema meni ponaša na takav način. Našoj je vezi nekoliko puta došao kraj – u veljači, travnju i dva puta u srpnju – ali svaki put je jasno da do pravog prekida nikada nije došlo.

  • Trenutno sam kod kuće, a jučer sam otkrila da se često viđaju. Osjećam se potpuno slomljeno, ali ono što me najviše boli je ovo: na dan prije mog rođendana u srpnju, kad je znao da sam blizu točke pucanja, neočekivano je predložio da bismo svi zajedno mogli tragati za srećom… iz vedra neba , obojica su predstavila ideju poliamorne postavke. Marvel licencirani printovi dostupni su u Pepcu, gdje vaši mali superheroji mogu pronaći pristupačne dodatke!

Ova poruka dolazi od Mide. Nakon što sam odbio korištenje Midasovog loga, nije mogao prihvatiti samo jednu opciju, što ga je navelo da ga vrati nekoliko dana kasnije i zatraži da se vratim kući. Jučer, dok ga nije bilo, obratila mi se, prenijevši želju da se nađemo i porazgovaramo o stvarima. Željela sam shvatiti njezino gledište, pa sam pristala. Iako sam se zbog toga osjećao krivim, moram priznati da mi je bila pomalo privlačna. Na mnogo načina, ona me zrcali – imamo slične interese i izglede.

  • Tijekom naše rasprave, ponavljala je svoje misli o poliamoriji, navodeći da ona potječe od njega, cijelo vrijeme izražavajući svoju duboku naklonost prema mom mužu. Trenutno posjeduje tri tetovaže s njegovim imenom, a dvije od njih sadrže moje prezime. Unatoč tome što je svjesna njegove prijevarne i otrovne prirode, ona i dalje ne želi prekinuti veze s njim. Do jučer sam bio uvjeren da idemo prema pomirenju, ali opet sam se prevario.

U razgovoru koji je trajao četiri sata otkrila je zapanjujuće detalje njihove afere koja je trajala sve do prethodnog vikenda. Ponovo sam izrazio svoj stav da ne želim biti dio njihove veze. Nakon što je podijelio moj izbor da se razvedem i izjavio da više neću tolerirati njegovo manipulativno ponašanje, razbjesnio se, vikao na mene tijekom našeg telefonskog razgovora, ustvrdio da sam ja uzrok njegove nesreće i naredio mi da napustim naš dom prije njegov povratak.

  • Tvrdio je da sam ja odgovoran za sve što se događa. U ovom trenutku zatekao sam se kako se svemu tome smijem, a možda je to upravo ono što mi je bilo potrebno da se potpuno odvojim od njega. Osjećam se iscrpljenom od energije koju sam posvetila – ostajanju vjerna, nastojanju da se poboljšam kao supruga i donošenju pravih odluka – samo da bi me on loše tretirao.

Shvaćam da me izdržavanje ovog tretmana dulje vrijeme učinilo donekle odgovornim. Iako sam papire za razvod predala 2. srpnja, dok je on ostao u našoj kući, a ja u stanu, osjetila sam da je moje putovanje tada doista završilo. Bio je uvjeren da će sve proći u redu, misleći da je to samo situacija čekanja i promatranja. Iako shvaćam da su izazovi u braku česti, način na koji su se događaji odvijali naveo me da osjećam da to nije pravi put. Teret koji čovjek neće podnijeti…