U tradiciji Feng Shuija, vjeruje se da nijansa vašeg novčanika igra ključnu ulogu u utjecaju na vaše financijsko blagostanje i opću sreću. U nastavku su navedeni načini na koje različite boje novčanika mogu utjecati na vaše financije: Crni novčanik: Bogatstvo i prosperitet simbolizira crna boja. Smatra se da posjedovanje crnog novčanika može pomoći u napredovanju u karijeri ili osobnom poslovnom rastu, a istovremeno privlači financijska sredstva.

Crveni novčanik: Smatra se da crvena nijansa, koja predstavlja vatru, privlači bogatstvo i prosperitet. Crveni novčanik ima potencijal za suzbijanje negativne energije i promicanje financijske stabilnosti. Smeđi novčanik: Bogatstvo se često povezuje sa smeđom bojom, što može pridonijeti povećanju štednje. Osim toga, smatra se da smeđi novčanik može spriječiti neoprezno trošenje.

Plavi novčanik: smatra se da plava boja, koja predstavlja vodu, dovodi do “otplivanja” novca kada je povezana s plavim novčanikom. Stoga se savjetuje izbjegavati plave novčanike.

Zeleni novčanik: Zelena nijansa obično simbolizira vitalnost i razvoj. Pohranjivanje novca u zeleni novčanik može povećati vaš financijski prosperitet. Žuti novčanik: Nijansa žute ima potencijal privući bogatstvo, ali također može dovesti do brze potrošnje. Za one koji žele uštedjeti, savjetuje se senf žuta, dok živahni žuti tonovi mogu povećati sreću tijekom financijskih rasprava.

Novčanici u ljubičastoj i ružičastoj boji: Ove su nijanse više povezane s ljubavlju nego s bogatstvom. Za pojedince koji teže financijskom uspjehu, odabir ljubičastih i ružičastih novčanika možda nije najpovoljnija opcija. Bitno je prepoznati da ova tumačenja proizlaze iz Feng Shui tradicije i vjerovanja, koja možda nemaju znanstveno utemeljenje. Osim toga, odabir boje vašeg novčanika može biti osobna odluka koja prikazuje vaš stil i preferencije.

BONUS TESKT

Limunska trava, višegodišnja tropska biljka podrijetlom iz jugoistočne Azije, raste nisko pri zemlji među grmovima. Njegova je aroma zadivljujuće slična citrusnom mirisu limuna, no ipak je blaže i slađe kvalitete. Osim svog ugodnog mirisa, ova biljka nudi brojne zdravstvene prednosti. Zelene stabljike i listovi podsjećaju na mladi luk. Često se nalazi u kuhinjama, a često se dodaje juhama i jelima od plodova mora; igra ključnu ulogu u curry začinima, a mnogi pojedinci uživaju u čaju kuhanom od njega.

  • Važno: Uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije upotrebe bilo koje biljke iz medicinskih razloga. Limunska trava ima i razne dodatne funkcije. U narodnoj medicini služila je kao prirodni lijek za bolju probavu, a koristila se i za ublažavanje groznice, glavobolje, prehlade, bolova u trbuhu i visokog krvnog tlaka. U današnje vrijeme, uz ove namjene, dodatno se koristi u borbi protiv insekata.

Esencija ove biljke daje revitalizirajući miris raznim sapunima i dezinficijensima. Limunska trava je bogata nekoliko vitamina i minerala koji nude prednosti našem zdravlju, kao što su magnezij, cink i željezo. Osim toga, može se pohvaliti značajnim sadržajem vode, sa šalicom sirove limunske trave koja sadrži 47 grama vode. Izgledom sličan luku i suptilnog mirisa i okusa limuna, limunska trava nudi razne zdravstvene prednosti.

  • Navedene dobrobiti ove biljke pripisuju se njezinim antibakterijskim, antifungalnim, protuupalnim, antioksidativnim i antikancerogenim svojstvima. Ulje dobiveno iz limunske trave Destilacija parom je metoda koja se koristi za ekstrakciju iz osušenih listova biljke. Ova tvar ima laganu konzistenciju i pokazuje blijedožutu ili zelenu nijansu. Njegove karakteristike koje definiraju uključuju snažan, svježi miris limuna upotpunjen zemljanim tonovima.

Ovo ulje pomaže u umirivanju i jačanju mišića, a također ublažava bolove u mišićima i reumatske tegobe. Ulje može pomoći u ublažavanju nelagode u mišićima, a limunska trava također može pružiti prednosti kao što su: Dental wellness Istraživanje provedeno na djeci u dobi između 9 i 12 godina koja su imala blagi gingivitis otkrilo je da je ispiranje s 10 mililitara vodice za usta koja sadrži 0,25 posto ulja limunske trave dva puta dnevno tijekom tri tjedna dovelo do smanjenja plaka i gingivitisa.