“Prije nekoliko godina srela sam poznanicu, njenog muža, na svadbi. Ona je imala 36, ​​a on 30 godina. Ljepšeg i zgodnijeg muškarca u životu nisam vidjela. U isto vrijeme Normalan, pametan – kao san.Imaju i sina od 3 godine. Roditelji su joj bogati. Otvorili su joj kozmetički salon i fitness centar, a suprug je radio u teretani i teško je nalazio posao u industriji.

  • Danas sam čuo priču, oni su se razveli, a ona se udala za dedu od 65 godina. Vidio sam sliku na Facebooku – star, ružan, debeo, ćelav. Rekla je da joj bivši suprug ne može priuštiti život kakav je ona živjela. Dok je ona s roditeljima htjela putovati Europom, on je štedio za kupnju stana.

Dodala je kako je barem poslužio svrsi – dobila je sina koji će naslijediti sve što imaju ona, njezini roditelji i sadašnji suprug. Znam da nije sve u izgledu i da se ne živi od zraka, ali ne mogu pojmiti da je ostavila takvog čovjeka da bi se udala za bogatog, odvratnog djeda. ”

BONUS TEKST

Limunska trava, višegodišnja biljka porijeklom iz tropskih krajeva jugoistočne Azije, uspijeva u zemlji i među grmljem. Mirisom neodoljivo podsjeća na citrusne note limuna, ali ostaje blaži i slađi. Osim svog ugodnog mirisa, ova biljka nudi brojne zdravstvene prednosti. Zelene stabljike i listovi podsjećaju na mladi luk. U kulinarstvu se ova biljka često uključuje u juhe i jela od plodova mora; ključna je komponenta curry začina, a mnogi pojedinci uživaju u čaju kuhanom od njegovih listova.

  • Podsjetnik: Uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije upotrebe bilo kojeg bilja u medicinske svrhe. Limunska trava ima i razne dodatne funkcije. U tradicionalnoj narodnoj medicini ovo se koristilo kao prirodno rješenje za poboljšanje probave, a koristilo se i za ublažavanje groznice, glavobolje, prehlade, bolova u trbuhu i visokog krvnog tlaka. U suvremeno doba, uz ove namjene, dodatno se primjenjuje u suzbijanju insekata. Esencija ove biljke daje revitalizirajući miris brojnim sapunima i dezinficijensima.

Bogata vitaminima i mineralima korisnim za naše zdravlje, limunska trava među svojim sastojcima uključuje željezo, cink i magnezij. Osim toga, može se pohvaliti značajnim sadržajem vode, sa šalicom sirove limunske trave koja sadrži 47 grama vode. Limunska trava, koja podsjeća na luk i ima suptilnu aromu i okus limuna, nudi razne zdravstvene prednosti. Navedene dobrobiti ove biljke proizlaze iz njezinih antibakterijskih, antifungalnih, protuupalnih, antioksidativnih i antikancerogenih svojstava.

  • Ulje od limunske trave Osušeni listovi biljke obrađuju se destilacijom vodenom parom kako bi se dobila. Ova tvar ima laganu konzistenciju i pokazuje blijedožutu ili zelenu nijansu. Njegova definicijska karakteristika je robusna, svježa aroma limuna upotpunjena zemljanim tonovima. Ovo ulje pomaže u umirivanju i učvršćivanju mišića, a također ublažava nelagodu mišića i reumatske bolove.

Limunska trava može pomoći u ublažavanju nelagode u mišićima uz pomoć ulja. Dental wellness Istraživanje provedeno na djeci u dobi od 9 do 12 godina koja su imala blagi gingivitis otkrilo je da je ispiranje s 10 mililitara vodice za usta koja sadrži 0,25 posto ulja limunske trave dva puta dnevno tijekom tri tjedna dovelo do smanjenja plaka i gingivitisa.

  • Za razliku od tipične tekućine za ispiranje usta koja uključuje klorheksidin, koja može dovesti do neželjenih učinaka poput promjene boje zuba, osjetljivosti, osjećaja pečenja i afti, limunska trava se pokazala kao prirodnija i zdravija alternativa. Nelagoda koja je posljedica artritisa Početna studija koja je uključivala odrasle osobe s reumatoidnim artritisom otkrila je da svakodnevna primjena čistog eteričnog ulja limunske trave na kožu tijekom 30 dana ublažava bol i potiče opuštanje.