Supruga mog sina rodila je dijete 6 mjeseci nakon udaje za mog sina. Mislio sam da ću umrijeti od srama. 10 dana nisam izlazio iz stana osim ako me netko nije sreo na ulici. Ali znate, nakon sramote dogodila se i gora stvar. Zvučalo je kao sumnja? Počela sam sumnjati da možda moj sin nije otac tog djeteta.

  • Danima me to mučilo. Tada sam odlučio, iako to puno košta, napraviti test očinstva. Potajno sam uzeo uzorke i odnio ih u kliniku. TO VRIJEME DOK SAM ČEKAO REZULTATE MISLIM DA JE ODUZEO 10 GODINA MOG ŽIVOTA, A ONDA SAM KONAČNO DOBIO ISTINU U SVOJE RUKE. Otvorio sam kovertu i na njoj je pisalo da moj sin nije otac djeteta. Od šoka sam pao na koljena.

Odmah sam otišla i sinu pokazala rezultate, a on me doslovno pljunuo u lice. Rekao je da ga nije briga za rezultate ili čiji sam ja otac i da je znao da to nije on. Na kraju krajeva, zdrava žena pati od različitih vrsta bolesti… krvni tlak, masnoće, šećer. Moje zdravlje je totalno narušeno i tijesni su. Ne mogu vjerovati kakvu sam budalu rodila i odgojila…

BONUS TEKST

Budući da je poznata kao “tihi ubojica”, hipertenzija često ne pokazuje očite simptome. Ali ako se ne liječi, može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Pravilna prehrana ključna je za regulaciju krvnog tlaka. Ako imate hipertenziju, jedan od najvažnijih načina uz redovitu terapiju i aktivnost kojom možete pospješiti njezin pad je prehrana. Dash dijeta posebno je osmišljena za kontrolu krvnog tlaka, a studije su dokazale njezinu učinkovitost.

  • Das dijeta (ne) preporučuje sljedećih osam grupa namirnica. Četiri od njih zapravo pomažu u snižavanju krvnog tlaka i trebali bi se naći u prehrani, dok ostala četiri treba izbjegavati jer dodatno pogoršavaju stanje. dash dijeta posebno je osmišljena za kontrolu krvnog tlaka Voće i povrće prolazno bogato nitratima i kalijem. Na primjer, cikla, špinat, celer, kelj, kao i voće poput banana i jagoda pomažu u kontroli pritiska.

Među njima najučinkovitiji je sok od cikle zbog velike količine nitrata. Općenito, uvijek je preporučljivo imati prirodne izvore kalija. No, suplemente treba uzimati samo prema preporuci liječnika. Cjelovite žitarice uključuju smeđu rižu, kruh od cjelovitih žitarica i zob. Oni su bogati vlaknima, što smanjuje krvni tlak i rizik od srčanih bolesti. Vlakna topiva u zobi, kao što je beta-glukan, značajna su prednost.

  • Nemasni mliječni proizvodi: Mliječni proizvodi bogati kalcijem, poput poluobranog mlijeka i nemasnog jogurta, mogu se pokazati učinkovitima u smanjenju tlaka. Ako ste zabrinuti zbog sadržaja zasićenih masti u vašoj prehrani, onda idite na one s niskim udjelom masti. Pretjerani unos soli ključni faktor rizika za razvoj hipertenzije Pretjerani unos soli ključni je faktor rizika za razvoj hipertenzije FOTO: PROFIMEDIA 4 grupe namirnica koje treba izbjegavati Slana hrana: velika konzumacija soli jedan je od glavnih uzroka hipertenzije.

Ponajprije sol prevladava u prerađenoj hrani, grickalicama, instant umacima i mesnim proizvodima. Važno je voditi računa o unosu soli u prehrani i pogledati etikete proizvoda. Slatka i masna hrana: Namirnice bogate šećerom i mastima mogu uzrokovati povećanje tjelesne težine, što zauzvrat negativno utječe na krvni tlak. Odlučite se za zdrave grickalice poput voća ili jogurta. Alkohol: Zlouporaba alkohola povisuje krvni tlak i može dovesti do pretilosti. Molimo vas da alkohol uzimate umjereno.