Pripremite se za izazovna vremena koja dolaze. U devetom mjesecu kozmički “tsunami” uvest će promjenjive astrološke izglede koje će pojedini znakovi zodijaka uspješno kapitalizirati, dok će jedan znak proći kroz iznimno izazovno vrijeme.

  • Poznata ruska astrologinja Tamara Globa tvrdi da će se ovaj horoskopski znak u rujnu 2024. godine susresti sa značajnim izazovima, te je bitno da se pripreme sa strpljenjem i otpornošću. Prema Globinim predviđanjima, rujan će Lionsima donijeti razočaranje! Nadolazeći mjesec će im predstavljati značajne izazove, a evo s čime se mogu suočiti rođeni u ovom vatrenom znaku.

Lav

Svaki vaš pothvat suočit će se s izazovima i poteškoćama. Kako piše Žena Blic, bez obzira na broj novih prilika koje vam se ukažu, vaši planovi ipak mogu biti poremećeni ili izostati iz očekivanih ishoda. Globa preporučuje da se Lavovi usredotoče na svoje odnose i sve probleme koje mogu imati s članovima obitelji. Prijevara, nepoštenje, pa čak i krađa mogu se vrlo lako dogoditi! Mogu se pojaviti sporovi na radnom mjestu i različita mišljenja, a s obzirom na vaše prirodno arogantno ponašanje, ovi sukobi mogu postati prilično glasni.

  • Astrolog savjetuje da ne pokušavate pokazati svoju superiornost. Financijski će rujan biti skroman. Sada nije trenutak za značajnije novčane ambicije ili velike kupnje. Izbjegavajte jurenje za velikim profitom i privremenim dobicima, jer bi vam moglo biti teško da ih postignete. Do kraja mjeseca mogući su i financijski zastoji uzrokovani štetnim emocijama.

Početak rujna obećava da će biti lijep i ispunjen ugodnim iskustvima, ali kako mjesec bude odmicao, mogu se pojaviti izazovi na tom području, osobito ako imate puno na tanjuru. Vaš bi partner mogao biti posebno osjetljiv na povratne informacije i zaokupljen vlastitim nesavršenostima. Luftika savjetuje ograničiti kritiku kako bi se spriječili sukobi i razmirice.

BONUS TEKST

  • Jedno jutro, Gigi Gerencser iz Sechelta, Kanada, zatekla se kako se budi okružena krvlju. Nakon što je biopsija pokazala negativne rezultate, njezin ginekolog je pojasnio da je to neuobičajen, ali ne i nečuven simptom menopauze. Nakon što tri godine nije imala redoviti menstrualni ciklus, Gigi Gerencser se jednog jutra probudila i otkrila svoje plahte “natopljene krvlju”.

Požurila je u bolnicu, gdje su liječnici vjerovali da je krvarenje kod 53-godišnje žene vrlo zabrinjavajuća indikacija. “Vjerovala sam da krvarim zbog unutarnje rupture i bila sam sigurna da imam rak grlića maternice”, kaže ona. Liječnici su je odmah uputili na biopsiju, koja je uključivala uzimanje malog uzorka tkiva za testiranje na rak. Međutim, nakon dva tjedna bez otkrivanja zloćudnih stanica, postalo je očito da je imala rijedak simptom menopauze.

  • Rezultati testa bili su negativni, što je upućivalo na to da Gigi nema raka, što je njezinog ginekologa navelo na zaključak da je pretjerano krvarenje “jasan” znak menopauze. Zbog čega je Gigi jako krvarila? Nakon toga se sastala sa svojim ginekologom koji joj je razjasnio razloge obilnog krvarenja. “Ginekolog mi je rekao da, iako je prilično rijetko, nije isključeno.

Doživio sam završnu fazu, koja se manifestirala teškim krvarenjem”, rekao je Gerencser i dodao: – To se događa kada žene imaju ograničen broj preostalih jajnih stanica jer im se menstrualni ciklusi smanjuju. Shvatila sam da je vjerojatno da više nikada neću doživjeti menstruaciju. Pet godina kasnije, još ga nisam primio. Obilno krvarenje se događa kada žena ima samo nekoliko preostalih jajašaca prije nego što menstruacija potpuno prestane. U istim okolnostima javlja se i obilno krvarenje.

  • Tri godine prije ovog događaja Gigi Gerencser doživjela je perimenopauzu, fazu obilježenu pojavom početnih simptoma i postupnim opadanjem funkcije jajnika, iako njezino tijelo još nije u potpunosti prešlo u menopauzu. Iako je i dalje imala povremene menstrualne cikluse, bili su manje intenzivni i javljali su se u razmaku od nekoliko mjeseci. “Vjerovala sam da će ciklus na kraju stati i da to više neću doživjeti, ali onda se dogodio ovaj incident sa značajnim krvarenjem”, objašnjava.

Osjećala sam mješavinu ljutnje i tjeskobe kad je počela perimenopauza. Gospođa Gerencser otkrila je da je početak perimenopauze sa sobom donio ozbiljne epizode ljutnje i tjeskobe, zajedno s nelagodom u zglobovima, nadutošću i upornim valovima vrućine. “Nikad prije nisam iskusila tjeskobu; čim sam ujutro otvorila oči, mogla sam osjetiti kako obavija moje cijelo biće”, objašnjava.

  • Kako bi ublažila svoje simptome, objašnjava da je koristila lokalni hormon koji se sastoji od 80 posto estriola i 20 posto estradiola, zajedno s vitaminskim dodacima bogatim magnezijem, K2 i vitaminom D, dok je osiguravala da njezina prehrana bude puna zdravih masnoća kao što su losos i lisnato povrće. Znakovi perimenopauze mogu se sastojati od noćnog znojenja, lupanja srca, suhoće vagine i povremeno, intenzivnijeg menstrualnog krvarenja.