Nakon afere, parovi koji žele ostati zajedno moraju ponovno procijeniti i promijeniti smjernice svog braka. Novi početak i uspješan zajednički život mogu se izgraditi na temeljima poštenja i naučenih lekcija. Svladavanje nevjere unutar braka predstavlja jedan od najtežih izazova, često ostavljajući jednog partnera nesvjesnim promjena u ponašanju drugog.

  • Put suočavanja s takvom izdajom uključuje osjećaje ljutnje, šoka i nevjerice, nakon kojih slijede dugotrajnije emocije poput krivnje, tuge, srama i depresije. Ono što je nekoć bila sigurnost i udobnost braka brzo se pretvara u nesigurnost i neizvjesnost, zbog čega se svijet osjeća kao da se raspada. Nevjera ne mora uvijek označavati završetak veze, ali može ukazivati ​​na preobrazbu braka kako su ga partneri prije shvaćali.

Nakon afere, ključno pitanje postaje kako dalje u braku i što će njihov novi zajednički život sadržavati. Ishod ovisi o izborima oba partnera i njihovom pristupu suočavanju s izdajom. Iako nevjera dovodi do raspada nekih brakova, drugi ne samo da traju nego i cvjetaju. Afere ili veze za jednu noć, koje proizlaze iz prolaznih iskušenja, lakše se opraštaju.

  • Nasuprot tome, dugoročni odnosi koji uključuju značajne emocionalne veze s trećom stranom predstavljaju veći izazov za oprost zbog opsežnog planiranja, organizacije i stalne obmane. Kada je riječ o dugoročnim vezama pogođenim nevjerom, parovi moraju izabrati dva izbora: ili odlučiti nastaviti brak nakon veze ili krenuti u novi život nakon razvoda.

Ni jedna ni druga opcija nisu jednostavne, ali temelj ove odluke počiva na poštenju, međusobnom poštovanju i spremnosti na oprost. Bez obzira na to kako parovi odluče postupiti, bitno je prepoznati da je vraćanje povjerenja put koji zahtijeva vrijeme, strpljenje i predanost svakog partnera.

BONUS TEKST

Jeste li ikada primijetili oticanje ruku ili nogu i pitali se što je moglo dovesti do toga? Ova nadutost može ukazivati ​​na zadržavanje vode, što se obično naziva edem. Različiti čimbenici mogu uzrokovati ovo zadržavanje tekućine, uključujući pretjeranu konzumaciju soli, hormonalne fluktuacije ili čak dugotrajno sjedenje. Evo nekoliko strategija za ublažavanje ovog problema.

Osjećaj nadutosti i nelagode može biti posljedica viška tekućine u tijelu. Osim toga, zadržavanje tekućine može biti povezano sa značajnim zdravstvenim problemima, uključujući srčane ili bubrežne poremećaje. Ako se s tim susrećete i tražite načine za ublažavanje zadržavanja vode, s vama možemo podijeliti neka rješenja koja preporučuju stručnjaci. Znakovi otekline. Edem, koji se obično naziva zadržavanje vode, događa se kada se višak tekućine nakuplja u tjelesnim tkivima, što dovodi do oticanja.

Tipični simptomi uključuju nadutost, nadutost i nelagodu, osobito u nogama, gležnjevima i rukama. Ova pojava može nastati zbog raznih čimbenika, uključujući pretjeranu konzumaciju natrija, produljena razdoblja sjedenja, hormonske fluktuacije ili druge zdravstvene probleme poput bolesti srca ili bubrega. Iako se oteklina može prirodno smanjiti u određenim slučajevima, postoje situacije u kojima je potrebna liječnička pomoć.

Ispod su dodatni tipični simptomi: Nadutost u trbušnoj regiji, oticanje u područjima poput nogu, stopala, šaka i gležnjeva, nelagoda u zahvaćenim područjima, ukočeni zglobovi i neobjašnjive fluktuacije u težini simptomi su zadržavanja vode. Ovo stanje također može biti povezano s ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući srčane ili bubrežne poremećaje. Fotografija: Shutterstock. Koji su neki od načina za ublažavanje zadržavanja tekućine?

Održavajte se dobro hidriranim. Možda se čini kontraintuitivnim, ali povećanje unosa vode može doista pomoći u smanjivanju zadržavanja vode. Kada je vaše tijelo dehidrirano, ono nastoji zadržati vodu kako bi izbjeglo dodatnu dehidraciju. Održavanje odgovarajuće hidratacije vašem tijelu govori da ne treba zadržavati višak vode, što može pomoći u ublažavanju nadutosti.

Potrudite se unositi barem osam čaša vode dnevno, a imajte na umu da tome mogu pridonijeti i biljni čajevi, savjetuje dr. Manjuša Agarval, stručnjakinja interne medicine. Konzumirajte hranu bogatu kalijem i magnezijem. Kalij i magnezij neophodni su za regulaciju ravnoteže tekućine u tijelu. Hrana s visokim udjelom kalija, uključujući banane, naranče, lubenice, slatki krumpir i breskve, pomaže u kontroli razine natrija, što može doprinijeti smanjenju nadutosti.

Suprotno tome, dr. Agarwal napominje da magnezij, koji je prisutan u hrani kao što su cjelovite žitarice, orašasti plodovi i špinat, igra ulogu u održavanju ravnoteže tekućine i može pomoći u sprječavanju zadržavanja vode. Stoga uključivanje ove hrane u vašu prehranu može pomoći u upravljanju zadržavanjem vode. Konzumirajte obroke koji imaju nižu razinu natrija (soli). Zadržavanje vode prvenstveno uzrokuje natrij. Kada su razine natrija povišene, vaše tijelo zadržava vodu kako bi uravnotežilo višak soli.

Kako biste riješili ovaj problem, razmislite o smanjenju unosa prerađene hrane poput smrznutih obroka, grickalica, juha, mesnih delikatesa, kruha i sira, jer te namirnice obično sadrže velike količine natrija. Prema najnovijim prehrambenim smjernicama koje su iznijeli američki stručnjaci, savjetuje se ograničiti unos natrija na najviše 2,3 grama dnevno. Kako biste kontrolirali potrošnju soli, osigurajte da ostanete unutar ove granice i odlučite se za svježu cjelovitu hranu kada pripremate obroke kod kuće.