Poznati frizer otkrio je idealnu frizuru za žene od 50 i više godina. Osim prirodnog sijeđenja koje prati starenje, različiti čimbenici mogu utjecati na našu kosu kako starimo. Kako naša kosa prolazi kroz proces starenja, ona može postati suša ili tanja, što sugerira da ćemo s vremenom morati promijeniti svoj režim njege kose. Jedna vrlo učinkovita metoda da to postignete je isprobavanje nove frizure.

  • Kako vrijeme prolazi, kosu postaje sve teže održavati, što mnoge pojedince navodi na razmišljanje o šišanju. Kratka kosa predstavlja prednosti kako starimo; ne samo da izgleda zdravije nego i olakšava njegu neposlušnih vrhova. Osim toga, kratke frizure daju moderan i mladenački izgled, što ih čini čestim prijedlogom frizera za žene starije od 50 godina.

Kako biste dobili kratku kosu, preporučuje se započeti s metodičnim šišanjem kako biste bili sigurni da je u skladu s vašim očekivanjima, popraćeno brojnim idejama za frizuru slavnih kao inspiracija. Pixie kroj idealna je opcija za osobe koje prednost daju praktičnosti nad jutarnjim stajlingom, jer je jednostavan za rukovanje. Kako je rekao profesionalni frizer Valeri Mejno, pixie frizura savršen je izbor za starije žene s prirodno valovitom ili kovrčavom kosom, budući da iskorištava teksturu i volumen koji je svojstven kosi.

  • Osim toga, ovu frizuru je relativno jednostavno oblikovati i održavati svakodnevno. Za pojedince koji tradicionalni pixie kroj smatraju pretjerano odvažnim, odabir malo duže verzije mogao bi biti savršen odgovor. Duži pixie kroj fantastična je opcija za one koji žele stvoriti dojam volumena. Valeri ističe da “duži slojevi mogu dodati volumen, što ih čini savršenim za one koji imaju problema s prorijeđenom i gubitkom kose.” Poznate osobe kao što su Kris Jenner, Sharon Stone i Jane Fonda su među poznatim ženama koje prihvaćaju pixie stil.

DODATNI TEKST

Prije nekoliko mjeseci u Bridgetinom životu dogodila se značajna transformacija kada je na svijet poželjela svoje prvo dijete. Nakon što je prvi put postala majka, osjećala je neodoljiv osjećaj odgovornosti da osigura sreću svoje bebe, što ju je na kraju dovelo do toga da zanemari vlastitu dobrobit i postane nesretna osoba. Isprva ispunjena srećom, postupno se suočavala sa značajnim kušnjama majčinstva i pritiscima obiteljskog života kako je vrijeme prolazilo.

Bez pomoći u odgoju djece, teret njezinih dužnosti počeo se osjećati sve značajnijim. Bridget Ann je na Facebooku objavila potresnu fotografiju popraćenu porukom: “Mnogi misle da je briga o bebi staroj tek nekoliko mjeseci i biti kućanica lak posao, vjerujući da smo te sreće da ne moramo raditi na tržištu. .” Ožigosani smo kao lijeni, ali postoji nedostatak prepoznavanja nepostojanja ‘pravih’ poslova u našim životima.

Mnogi ne razumiju stvarnost naših svakodnevnih iskustava. Umjesto da ponudi podršku, njezin ju je suprug odlučio kritizirati, tvrdeći da nema zaposlenja, da se financijski oslanja na njega, te ju je označio kao besposličarku. Takvi komentari samo su produbili njezin osjećaj izoliranosti i osjećaj da je preopterećena. “Osjećam se uništeno i izolirano”, podijelila je na svom Facebook profilu, izražavajući bol i frustraciju koja se nakupljala nekoliko mjeseci.

S vremenom sam shvatio da se ne mogu osloniti ni na koga drugoga i da sve moram rješavati sam. Jedva nalazim trenutak da odem na zahod ili uživam u jutarnjoj kavi i doručku. Kosa mi je stalno skupljena u rep jer nemam vremena za pranje, a brijanje nogu mi nije ni na listi obaveza. Počeo je otvoreno izražavati svoje nezadovoljstvo, govoreći da ga to muči i da ne želi živjeti s nekim koga smatra neuglednim.

Osjećam se zanemareno i frustrirano, ali ne mogu promijeniti okolnosti jer moja beba rijetko spava. Kad nađe priliku odmoriti se nekoliko sati, njezin san često prekidaju plač osim ako je ne držim i nježno ljuljam. Neprestano smišljam aktivnosti kako bih zadržala dijete angažirano 12 sati svaki dan, samo da bi me suprug optužio za lijenost. Izrazila je da je dolazak djeteta doveo do gubitka njezinog identiteta, budući da se cijeli njezin život sada vrti oko njega.

Nadalje, priznala je da osjeća ljubomoru kada primijeti da druge majke izgledaju preokupirano, jer često mašta o razgovoru s odraslom osobom bez prekidanja. Ova mlada majka, koja je prije samo nekoliko mjeseci živjela potpuno drugačije, sada se bori s dubokim osjećajem gubitka vlastitog identiteta. Cijeli njezin život vrti se oko njezina djeteta, zaokupljajući svaki trenutak i misao.

S osjećajem čežnje promatrala je zaposlene majke, zamišljajući sreću koju joj može pružiti čak i kratak razgovor s drugom odraslom osobom, oslobođenu stalnih zahtjeva i prekidi majčinstva. Iskreno je podijelila svoje borbe s ogromnom iscrpljenošću, otkrivajući da se ponekad povlači u kupaonicu kako bi jecala i vikala u ručnik, očajnički joj je potreban trenutak da udahne, samo da bi je prekinulo njezino dijete koje je kucalo na vrata, jedva čekajući da uđe.