Ovo je način na koji vaše tijelo pokazuje da jetra ne radi kako treba… Jetra igra ključnu ulogu u tijelu detoksikacijom štetnih tvari koje se nakupljaju u njoj. Funkcija jetre Jetra je vitalni organ koji obavlja gotovo 500 različitih funkcija. Ima ključnu ulogu u proizvodnji žuči, uključen je u metaboličke aktivnosti i uključen je u procese filtriranja, skladištenja i detoksikacije.

  • Ne suočavaju se samo alkoholičari s opasnošću; jetra opterećena prekomjernom konzumacijom alkohola podložna je oštećenjima. Zlouporaba alkohola može rezultirati stanjima kao što su alkoholna masna bolest jetre, hepatitis ili ciroza. Osim toga, pojedinci koji često uzimaju lijekove, prejedaju se ili slijede nezdravu prehranu također su u opasnosti od jetrenih komplikacija.

Koji noćni simptomi mogu ukazivati ​​na bolesnu jetru? Budući da je jetra inervirani organ, ona ne osjeća bol, a poremećaji unutar nje obično ne predstavljaju nelagodu. Ipak, određeni simptomi mogu signalizirati probleme s jetrom, osobito oni koji se javljaju tijekom noći.

  • To uključuje poteškoće sa uspavljivanjem i nesanicu. Kakva je veza između nesanice i jetre? Znanstvenici pokazuju da postupno pogoršanje funkcije jetre smanjuje sposobnost tijela da učinkovito filtrira i eliminira toksine. Posljedično, ovo nakupljanje toksina u mozgu dovodi do poremećaja sna.

 

VAŽNO!

  • Dugotrajni problemi sa spavanjem posebno povećavaju našu razinu tjeskobe. Važno je upamtiti da ti problemi mogu biti povezani i s bolestima koje nisu povezane s jetrom. Osim toga, bolesti jetre mogu se pojaviti uz druga stanja, uključujući ekstremni umor, smanjeni apetit i probleme s kožom.

Dodatni znakovi koji ukazuju na probleme s jetrom. Početni znakovi koji bi mogli ukazivati ​​na bolest jetre sastoje se od boli u gornjem desnom dijelu trbuha, smanjenog apetita, ekstremnog umora, proljeva, mučnine, problema s kožom, povraćanja i opće slabosti. Jesu li vam ove informacije bile korisne? Slobodno podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima!

BONUS TEKST

Njegov život završio je na žalosnoj noti, jer je preminuo u konobi koju je volio iznad svih ostalih. Iako se folk pjevač Tomislav Čolović proslavio popularnom pjesmom “Mali mrav”, nije dosegao vrhunac glazbene industrije. Rođeni Kraljevčanin, Tomislav je stekao reputaciju i kao kafanski čovjek i zapaženi dobrotvor, sudjelujući na više od 1000 humanitarnih koncerata.

  • Surađivao je i pjevao uz najistaknutije zvijezde narodne glazbe. 2008. godine preminuo je u rodnom Kraljevu, za kafanskim stolom, gdje ga je srce izdalo. “Sjećam se, ali ne sjećam se. To se dogodilo navečer, točnije nešto iza ponoći, oko dva sata. Tomislav je taman došao iz lokala gdje je svirala glazba. Naručio je pivo i porciju popila gutljaj, a zatim se srušila. Konobarica je isprva mislila da je to šala.

Kada me je nazvala, javila mi je da mu nije dobro Nisam razmišljao ni o tome da je preminuo, saznao sam da mu je otkazalo srce, ali to je bio zaključak vlasnik kafane, ranije je izjavio “Kurir”. Bio je naš prijatelj i gost, netko koga smo poznavali od djetinjstva. Pamtim ga i kao dobrog čovjeka i kao talentiranog glazbenika. Vrijedi napomenuti da nije uvijek boravio u Kraljevu; povremeno je posjećivao i ostajao bi kad bi.

  • Radije je dolazio sam, često iza ponoći, uživajući u svojoj samoći. Naručio bi meze, pršut, sir, a omiljeno piće bilo mu je pivo. Iako nikada nije pjevao, na ovom je mjestu pronašao mir. Iako je bio izvrstan i dobre volje, njegov odnos s alkoholom nije bio idealan. Bio je pošten i nikada nikoga nije prevario, zbog čega je bio cijenjen u okolini, kako je primijetio tadašnji Čolovićev prijatelj.

Tomislav Colović Tražili su zabranu pjesme. Rijetko će se naći netko na našim prostorima kome pjesma “Mali mrav” nije poznata. Prvotno je bila namijenjena Dobrivoju Topaloviću, koji ju je sa smiješkom odbio. Postojalo je razdoblje kada su se vodile rasprave o uklanjanju “mrava” iz teksta, jer je mrav predstavljao radničku klasu. Umjesto toga, nagovorili su ga da pjeva o bubamari.