Malo koja Brenina pjesma nije uspjela postati instant hit, iako nam je identitet autora pjesme često nepoznat. Saša Popović, pop moćnik, uvijek je otvoreno govorio o pisanju pjesama kao razonodi uz svoju glavnu karijeru. Priliku za objavljivanje ovih pjesama dobio je Raka Đokić, koji je u to vrijeme bio menadžer grupe “Slatki greh”.

  • Davne 1985. godine osmislio je i aranžirao najljepšu pjesmu Lepe Brene “Nežna žena” na tekst Radmile Mundrinić. Saša je prepoznat kao osoba koja joj je u potpunosti promijenila život, preselivši je iz Brčkog u Beograd, gdje je naposljetku osvojila publiku diljem bivše zemlje sa “Slatkim grehom”.

Ni sama Lepa Brena nije zaboravila njihov prvi susret. Brena je za medije ispričala: “U tom trenutku sam već bila posvetila šest mjeseci učenju kada mi se Saša obratio za ulazak u grupu. Kad ga je vidio, moj otac je primijetio da Sale ima samo 45 kilograma, u odijelu s palačinkom. Tati se činilo neozbiljnim da radim u takvom bendu, zbog čega mi je nevoljko dopustio suradnju sa ‘Slatkim grehom’ Sale nije ostavio ozbiljan dojam na njega.

  • Laknulo mi je samo što Saleta nije natjerao iz kuće. Sutradan je Sašin bend otputovao u Bačku Palanku, gdje je trebao nastupiti u jednom hotelu, a nedugo zatim stigla je i Brena. “Bježi od kuće!” Popović se smijući prisjećajući se svojih mladih dana. – Direktor hotela ostao je zatečen kad ju je ugledao – prisjeća se Saša. “Tvrdila je da ima 80, ali meni se činilo da ima oko 180 kilograma.

Sivi kofer, pričvršćen užetom, bio je krcat odjećom koja nije bila prikladna za show. Orkestar je nekoliko dana nastupao bez pjevačice, dok se Brena posvetila učenju pjesama. “Mogla je otpjevati tri pjesme, ali je brzina učenja bila zapanjujuća”, napominje Saša. Tek što se spremala izaći na pozornicu, dogodila se nepredviđena okolnost – proglašena je višednevna žalost nakon Titove smrti.

  • Popović se prisjeća da mu se obratila tražeći akontaciju na plaću. Bio je zatečen, ali je pristao dati joj sredstva. “Nakon posjete Novom Sadu, vratila se transformirana – nova frizura, nova odjeća, sve je djelovalo promijenjeno. Tijekom razdoblja žalosti, orkestar je uvježbavao svoju glazbu, dok je novi pjevač bio na dijeti. “Direktor hotela je bio zatečen kada smo prvi put zajedno nastupili na sceni. Tako je počela Lepa Brena”, ispričao je Saša.

BONUS TEKST

Životna pripovijest Dragomira Felbe bogata je potresnim trenucima. Dragomir Felba izvršio je značajan utjecaj na jugoslavensku kinematografiju, počevši svoj put u Narodnom pozorištu u Kragujevcu. S pojavljivanjem u preko 100 domaćih filmova, mlađim gledateljima vjerojatno će ga najviše pamtiti kao djeda Štraju iz serije „Otvorena vrata.

Rođen je u Skoplju 1921. godine, studirao je na Fakultetu tehnike i prava te se u dobi od 25 godina odlučio za glumačku karijeru. Visoko cijenjen u umjetničkoj zajednici, njegova je karijera obilježena brojnim nagradama. Felba je u filmsku industriju ušao 1948. godine, a popularnost među publikom stekao je ulogama u ostvarenjima poput “Barba Žvane”, “Kozara”, “Vuk samotnjak”, “Lov u mutnom” i “Otvorena vrata”.

Proslavljeni glumac suočio se s izazovnom sudbinom jer si je 2000. godine život oduzela njegova supruga, a iste godine njihova kći podlegla je dugotrajnoj bolesti s kojom se borila. Nakon te teške tragedije, Dragomir se povukao iz javnog života i preminuo 2006. godine, šest godina nakon gubitka drage obitelji, a posljednje počivalište je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.