Kako biste si pomogli, jednostavno slijedite ove korake: uklonite vanjski sloj s papirića za domaćicu. Postavite list na kurje oko s očišćenom stranom prema dolje. Pokrijte biljku flasterom i ostavite da stoji na mjestu tijekom dana. Navečer je zamijenite novom plahtom i novim flasterom na stopalu. Postupak treba ponavljati u trajanju od tri do četiri dana.

Nakon tog vremenskog okvira dolazi do značajnog smanjenja boli, au određenim slučajevima kurje oko može potpuno nestati s noge. Nekim pojedincima je donelo koristi u samo dva dana. Kako piše Novi.ba, značajna prednost ove metode je što koristi prirodni proizvod, a uz to je i prilično isplativa zbog lake dostupnosti čuvarkuće.

BONUS TEKST

Odlazak princeze Mishe, poznate kao najljepše žene Saudijske Arabije u srpnju 1977., poslužio je kao vrijedna lekcija za buduće generacije. Tijekom 1960-ih očekivalo se da će Mohamed ibn Abdulaziz Al Saud, šesti sin Ibn Sauda, ​​koji je osnovao Kraljevinu Saudijsku Arabiju, preuzeti ulogu šefa države. Međutim, zbog svog nestalnog temperamenta i lošeg karaktera, morao se odreći svoje tvrdnje o prijestolju u korist svog mlađeg brata Khalida.

Važno je napomenuti da ovu odluku nije samostalno donio nasljednik već je na nju utjecao pritisak njegovog starijeg brata Faizala. Bez obzira na to, Muhamed je ostao jedan od najcjenjenijih pojedinaca u narodu. To je bilo vidljivo, u najmanju ruku, u načinu na koji su njegova braća često tražila njegov savjet, a najviše zbog njegovih hvalevrijednih napora da očuva obiteljsko nasljeđe.

Rodio je šest sinova – Fahda, Bandara, Badra, Saada, Abdallaha i Abdel Aziza – s nekoliko različitih žena. Naime, vladajuća obitelj Saudijske Arabije ima oko sedam tisuća prinčeva-emira! Divna princeza i cijenjena obitelj. Godine 1958. Mohammed je dobio ljupku unuku po imenu Mishal bint Fahd bin Mohammed Al Saud. Od trenutka kada se rodila, bila je obavijena raskoši i luksuzom, brzo je postala omiljena miljenica cijele obitelji.

Ipak, unatoč princezinom pristupu svemu što poželi, odluke o njezinoj udaji bile su isključivo u rukama njezine rodbine. Kako je Mishal sazrijevala, roditelji su je obavijestili da bi se trebala udati za princa, naglašavajući da je konkretan izbor nebitan; ono što je uistinu bilo važno bio je čin formaliziranja same unije. Zadivljujuća Mishal nije bila voljna prigrliti takvu sudbinu, ali je ipak prepoznala besmislenost svađe s roditeljima.

Iako je izrazila svoju namjeru poštovati njihove želje, prvo je zatražila njihovu pomoć u stjecanju visokog obrazovanja. Roditelji su pristali na njen zahtjev. Tijekom 1970-ih, Saudijskoj Arabiji su nedostajala sveučilišta za žene, što ju je natjeralo da bude poslana u Libanon na studij. Naravno, nije putovala sama; pratila ju je značajna prisutnost sigurnosti i brojna pratnja.

Prebivalište najbogatije obitelji na globalnoj razini je senzorno preopterećenje: posjedi tih pojedinaca nadilaze najluđe snove prosječne osobe. Po dolasku u Libanon, princeza je brzo uočila oštre suprotnosti između ove multireligijske nacije i svoje domovine. Činilo joj se kao da je sama atmosfera prožeta osjećajem slobode. Iako je Mishala neprestano pratila, ipak je pronašla način da uživa u užicima oslobođenog života i duboko se zaljubila.

Ova 19-godišnja ljepotica s Istoka bez imalo razmišljanja zaljubila se u Khaleda al-Sher Mulalala; on je sin veleposlanika Saudijske Arabije u Libanonu. Međutim, prema standardima zemlje, mladić se nije smatrao osobom od privilegija – on je jednostavno bio običan pojedinac. Zaključak je bio jasan: ova je romansa bila predodređena za tragičan završetak.

Unatoč tome, živahnu princezu strogi propisi nisu pokolebali pa je nastavila izlaziti na spojeve s mladićem, pa čak i provoditi vrijeme nasamo s njim. Što se dogodilo iza zatvorenih vrata ostaje misterij. Međutim, Mishal je bio potpuno svjestan posljedica koje takva hrabrost može izazvati. Prema zakonu Saudijske Arabije, riskirala je smrtnu kaznu zbog upuštanja u seks prije braka.

Enigma otkrivena Svita dodijeljena princezi brzo je odala sve njezine tajne carskoj obitelji, ne ostavljajući nikakvu mogućnost za povlačenje. Nakon što je otkrila “curenje informacija”, djevojka je shvatila da se nalazi u neizvjesnoj situaciji. Shvatila je da traženje oprosta kroz pokajanje ne bi bilo moguće. Jedini izlaz koji je vidjela bio je bijeg. U Jeddahu, gradu uz Crveno more, Michael je odbacila svoju odjeću u blizini jedne od rijeka kako bi inscenirala vlastitu smrt.

Nakon toga, princeza je obukla mušku odjeću i otišla do zračne luke, nadajući se da će pobjeći iz zemlje s krivotvorenim dokumentima. Nažalost, osiguranje ju je gotovo odmah uhvatilo. Djevojčica je dovedena kući i brzo se suočila sa suđenjem. Zakon je nalagao da najmanje četiri svjedoka moraju potvrditi optužbe za utvrđivanje njezine krivnje. Naravno, takvi svjedoci nisu postojali. Ipak, Mishal je na kraju priznao da ima blizak odnos s Khaledom. Ostaje neizvjesno je li bila iskrena ili je odlučila prosvjedovati na ovaj način.