Ako sam prošlu noć preživio, onda neću nikada propasti! U gluho doba noći ustajem kako bih išao na zahod, ali vidim da su vrata zaključana. Primijetivši da je svjetlo unutra, pretpostavio sam da se moja sestra probudila bez moje svijesti.Vraćajući se u sobu, nalazim svoju sestru kako još spava!

Budući da živimo sami, nježno je probudim i ispričam što se dogodilo.Zajedno ulazimo u WC, otvaramo vrata i susreće nas mrak; svjetlo je ugašeno, ne ostavljajući ništa vidljivo. U toaletu nema prozora i nitko drugi nije mogao ući. Moja sestra vjeruje da sam sanjala, ali ja sam sigurna da nisam.

BONUS TEKST

Jugoslavenska pjevačica Meri Cetinić imala je uspješnu karijeru dugu nekoliko desetljeća, no život joj je obilježila tragedija koja ju je duboko pogodila. U lipnju 2021. njezina kći Ivana preminula je u 43. godini u splitskoj bolnici nakon teške bolesti. Ovu potresnu vijest potvrdila je i sama Meri.

  • Meri Cetinić (71) priznala je za IN Magazin da svoju kćer Ivanu doživljava kao svoj svemir, svoje postojanje, svoje sve, utjelovljuje svoju najveću radost, sreću, ali i svoju najdublju tugu i bol. Osvrnula se na Ivanin odlazak, vjerujući tada da više nikada neće pjevati. “Glas mi je potpuno nedostajao godinu ili dvije.

Iako sam pokušavao pjevati, nikakav zvuk nije izlazio. Bilo je to mučno iskustvo, jer je sve bilo tako stisnuto”, otkrio je Cetinić. Spomenula je da su joj njezina uvjerenja bila podrška u najtežim trenucima. – Ozdravljenje sam pronašao kroz vjeru. Pohađanje mise donijelo mi je osjećaj smirenosti.

  • Ojačao sam i uspio to na neki način prevladati. A što reći – napomenula je pjevačica koja je posljednjih nekoliko godina boravila u obiteljskoj kući u Blatu na Korčuli. Ogromna prisutnost mnoštva, gradova, televizije, medija i studija umanjila je njegov značaj za mene. Proživljavao sam veliku bol i tugu i trebalo je vremena da se netko pridigne i nastavi sa životom.

Trebala sam se samostalno suočiti sa svim tim, ponovno pronaći svoj mir i ponovno stati na noge. U konačnici, na vama je da odlučite tko vas uistinu želi, zaključila je. U lipnju 2021. Ivana je nakon teške bolesti preminula u 43. godini života u splitskoj bolnici. S dubokom tugom javljam vam srceparajuću vijest da je jučer u KBC-u Split u 44. godini života preminula moja draga kći Ivana Burić.

  • Bila si moje blago; tvoj izuzetan pjesnički duh, prepun ljubavi, nježnosti, izvanredne glazbene sposobnosti i humora, ispunio je naše živote radošću i privrženošću. Zajedno smo se suočili s okrutnom bolešću, i iako smo se hrabro borili, ovaj put se pokazala presnažnom da bismo je mogli pobijediti. Zagrlili su te sunce i dragi Bog, uzdigli te u nebeske visine među zvijezde, ostavivši tvoju ožalošćenu majku s nesnosnom tugom.

Tvoje bezbrojne izjave ‘mama, volim te’ zauvijek će odzvanjati u mom srcu! Počivaj mirno u Božjem zagrljaju, voljena moja Ivi – napisala je tada shrvana pjevačica. S 23 godine Meri je postala samohrana majka Ivanu kojeg je sama odgajala. Bila je sretna što je Ivana odabrala glazbu kao svoju strast i cijeni priliku da surađuju.