Imao sam suprugu iz snova. Jaka, hrabra, bez dlake na jeziku, osjećajna i predivna osoba. Još bolja supruga i majka našem četverogodišnjem sinu. Jednu večer išao sam s društvom van, napio se i prevario ju sa konobaricom.Priznao sam joj istu večer. Ništa nije rekla. Niti riječ. Otisla spavati u drugu sobu, zaključala se. Plakao sam, molio pred vratima. Od nje ni riječi. Ujutro čujem razgovor nje i sina kada ju je pitao mama zašto moramo ići, zašto nas tata vise ne voli? Odgovorila mu je…

Ujutro čujem razgovor nje i sina kada ju je pitao mama zašto moramo ići, zašto nas tata vise ne voli? Odgovorila mu je tata tebe voli najviše na svijetu, ali više ne voli mamu pa zato moramo ići. U tom trenutku sam umro i do danas nisam oživio.Sina viđam kad god zelim, ali od nje nikad više ni riječ nisam dobio. Izvede ga do vrata, okrene se i zatvori vrata. Nisam živ od tad.”

Ujutro čujem razgovor nje i sina kada ju je pitao mama zašto moramo ići, zašto nas tata vise ne voli? Odgovorila mu je tata tebe voli najviše na svijetu, ali više ne voli mamu pa zato moramo ići. U tom trenutku sam umro i do danas nisam oživio. Sina viđam kad god zelim, ali od nje nikad više ni riječ nisam dobio. Izvede ga do vrata, okrene se i zatvori vrata. Nisam živ od tad.”

BONUS TEKST

Grožđe je jedno od najstarijih i najpopularnijih voća u svetu, koje se uzgaja i konzumira još od davnih vremena. Ovaj plod dolazi u različitim varijantama, uključujući crveno, belo, i crno grožđe, a poznat je po svojoj sočnosti i slatkom ukusu. Osim što je izuzetno ukusan, grožđe je i izuzetno hranljivo, te se često koristi u pripremi različitih jela i pića, uključujući vino, sokove i suve grožđe.

Nutritivna vrednost grožđa je impresivna. Bogato je vitaminima, poput vitamina C i vitamina K, koji su ključni za održavanje imunog sistema i zdravlje kostiju. Takođe, grožđe sadrži minerale poput kalijuma i bakra, koji doprinose zdravlju srca i krvotoka. Što se tiče antioksidanata, grožđe je izvrstan izvor flavonoida i resveratrola, koji pomažu u zaštiti tela od slobodnih radikala i smanjuju rizik od hroničnih bolesti kao što su srčane bolesti i rak.

  • Postoji nekoliko zdravstvenih benefita povezanih sa konzumacijom grožđa. Njihovi antioksidansi mogu poboljšati zdravlje srca tako što smanjuju upalu i poboljšavaju funkciju krvnih sudova. Grožđe je takođe poznato po svom blagotvornom uticaju na kožu, jer može pomoći u održavanju njene elastičnosti i smanjenju znakova starenja.

Zanimljivo je da se grožđe koristi i u tradicionalnoj medicini, gde se veruje da pomaže u detoksikaciji organizma i poboljšanju probave. Njihova vlakna mogu doprineti zdravlju creva i sprečiti zatvor.

Uprkos svim svojim prednostima, grožđe se takođe može pretvoriti u suvo grožđe (raisin) koje zadržava mnoge nutritivne vrednosti, ali sa koncentrisanim nivoima prirodnih šećera. Bilo da ga jedete svežeg, suvog ili u obliku vina, grožđe ostaje izuzetno korisno voće sa širokim spektrom upotreba i zdravstvenih prednosti. Osim što uživamo u vinima, grožđe samo po sebi nudi brojne zdravstvene prednosti i može biti odličan dodatak svakodnevnoj ishrani.