Kad sam samo dan nakon vjenčanja prije šest godina vratio svoju tadašnju suprugu roditeljima, svi su me vrijeđali, nazivali me budalom i pričali najstrašnije stvari o mom karakteru. Objašnjenje je bilo da joj nedostaje nevinosti, kako su je drugi prikazivali.

Stvarnost je bila takva da se tijekom tri godine naše veze odnosila prema meni krajnje ljubazno, održavajući čedno držanje prije braka i često moralizirajući i osuđujući druge, dok je s visine gledala na djevojke koje su joj mogle samo nazreti koljena, unatoč njezinoj ugodnoj prirodi . Vjenčanje dolazi, označava prvu bračnu noć, a moj svetac otkriva da nije svetac kakvog sam zamišljao.

U tom trenutku počinje plakati, postaje histeričan dok pokušava racionalizirati svoje postupke tijekom tog razdoblja “samo jednom”. Nisam imao želju ulaziti u svađu, pa sam joj rekao da se uopće ne treba raspakirati. Sutradan sam je nazvao da joj sve objasnim i oprostim se od nje.

Ništa mi nije značila njezina nevinost, kao ni koliko puta i ljudi s kojima me je prevarila u te tri godine; nikad nije pronašla trenutak da otkrije istinu. Osjećao sam se izmanipulirano. Kako bih uopće mogao napredovati u životu s takvim nekim? Osim toga, sumnje u njezinu vjernost bile su prevelike – to je označilo zaključak za mene.

BONUS TEKST

Kako se nova školska godina bliži, tako je posljednjih dana sve aktualnija tema nabave školske torbe. Budući da djeca nose svoje školske torbe gotovo pola godine, ključno je odabrati torbu dobrog dizajna. Vukadin Spalević, profesionalni fizioterapeut, dijeli nekoliko savjeta koji će vam pomoći u odabiru prave školske torbe.

Vijeće broj jedan Iako bi vaše dijete moglo vjerovati da je torba s jednim remenčićem za spremanje i ažuriranje moderna, te su torbe znatno štetnije za zdravlje u usporedbi s onima opremljenim s dva remena. Torba s jednim remenom stvara neravnomjernu raspodjelu težine, vršeći pritisak na jednu stranu tijela. To može rezultirati raznim problemima, uključujući bol u leđima, vratu i zakrivljenost kralježnice.

Odabir torbe s dva remena jamči uravnoteženu raspodjelu težine i pomaže u sprječavanju ovih komplikacija. Vijeće broj dva Pristajanje torbe na vaše dijete utjecat će na to kako se težina raspoređuje, što će naknadno utjecati na njegova leđa, ramena i vrat. Odabir torbe koja je odgovarajuće veličine za vaše dijete pomoći će vam da izbjegnete da visi prenisko i vuče ga unatrag, što može rezultirati pretjeranim naginjanjem prema naprijed. Prilikom kupnje svakako namjestite trake kako bi vaše dijete pravilno nosilo torbu.

Vijeće broj tri Odabir manje torbe osigurava pravilnu raspodjelu težine. Djeca često drže nepotrebne stvari umjesto da ih redovito mijenjaju. Korištenje kompaktnog ruksaka može pomoći u odvraćanju od ove nepoželjne navike. Preporuča se da težina torbe bude otprilike 10% ukupne težine djeteta.

Koje su karakteristike dobro dizajniranog ruksaka? Odaberite ruksak izrađen od lakših materijala kao što je platno radije nego od kože. Odaberite torbu s dobro postavljenim naramenicama koje imaju meku podstavu kako ne bi opterećivale vaša ramena. • Podstava je neophodna na stražnjoj strani ruksaka. Bez ove podstave, knjige mogu vršiti pritisak na djetetova leđa.

Dijelovi unutar vreća trebaju biti raspoređeni tako da je težina u cijelosti uravnotežena. Korisno je imati trake za kukove ili pojas oko struka jer pomaže raspodijeliti težinu ruksaka izvan ramena. Osim što je potrebno koristiti dobro dizajniran ruksak, također je bitno da dijete pravilno organizira svoje stvari u njemu.