Gotovo svaki dan provodimo temeljito čišćenje svojih domova, pedantno ribajući i dezinficirajući sve vidljive površine, uključujući pećnicu, televizor i radijator. Ipak, često zanemarujemo najveću površinu od svih: zidove. Bez obzira na boju koja se koristi, zidovi će s godinama neizbježno dobiti sivkastu nijansu, a mogu čak dobiti i žućkastu nijansu ako se puši u zatvorenom prostoru.

  • Prije nego što kupite kantu boje i osnovni alat za osvježenje svoje sobe, razmislite o temeljitom čišćenju sa samo tri tipična kuhinjska sastojka. Pomiješajte vodu, sodu bikarbonu i znatnu količinu dezinficijensa u posudi. U tu smjesu uronite valjak koji se koristi za žbukanje zidova i njome premažite cijelu površinu.

 

Ovaj postupak možete ponoviti ako je potrebno. Zidovi neće samo djelovati pomlađeno, već će i emitirati ugodan miris. Nadalje, kako tvrde tvorci ovog DIY rješenja, ono učinkovito uklanja mrlje od bojica i flomastera koje koriste djeca. (Espresso/Krstarenje)

DODATNI SADRŽAJ

Pred nama je nestala nakupina prljavštine i pukotina: jednostavna tehnika koju sam primijenio da pomladim kupaonicu koja je bila u uporabi dvadeset godina u besprijekorno stanje! Prizor crne plijesni u blizini WC školjke nije samo neprivlačan, već predstavlja i mogući zdravstveni rizik, posebno za osobe s astmom ili alergijama. Stoga danas želimo predstaviti četiri prirodna lijeka za rješavanje ovog problema.

Vjerojatno već imate te predmete u svom domu, a da toga niste ni svjesni, stoga iskoristite ove prijedloge s web stranice mitrucoscaseros kako biste se učinkovito riješili ove smetnje. Ova metoda će eliminirati samo tamni prsten koji okružuje WC. Soda bikarbona ili natrijev bikarbonat djeluje kao odličan apsorber vlage. Samo ga pomiješajte s čašom vode i nanesite na zahvaćena područja oko WC školjke i bidea.

Zatim upotrijebite četkicu za zube da izribate svu prljavštinu. Završite brisanjem područja čistom, vlažnom krpom. Za razliku od sode bikarbone, ocat treba koristiti u nerazrijeđenom obliku kako bi se očuvala njegova kiselost. Nanesite ga na zahvaćeno područje i ostavite da odstoji neko vrijeme. Nakon toga dobro ga očistite i potpuno isperite. Ovaj proizvod će vašoj kupaonici dati izvanredan sjaj i neusporediv stupanj čistoće.

Ulje čajevca, iako je skuplje od drugih opcija, ima značajne prednosti, posebno zbog svojih antigljivičnih svojstava. Pomiješajte 1 žlicu ovog ulja s čašom vode, a zatim ga krpom nanesite na zahvaćeno područje, pazeći da ulje prodre u zglobove. Ostavite da odstoji neko vrijeme prije ispiranja. Sposobnosti vodikovog peroksida nadilaze samo uništavanje bakterija; zapravo, također može iskorijeniti plijesan izbjegavajući emisiju štetnih plinova tijekom procesa.

Da biste ga koristili, samo ga rasporedite po površini i ostavite da odstoji najmanje petnaest minuta. Nakon toga izribajte malom ili starom četkom, a zatim je dobro isperite. Postoje i druge isplative i učinkovite opcije dostupne za kućnu upotrebu, poput izbjeljivača ili amonijaka. Međutim, te tvari također mogu oštetiti materijale vašeg bidea ili kade. Ako odlučite koristiti bilo koju od ovih kemikalija, uvjerite se da ih koristite štedljivo i suzdržite se od njihovog miješanja, jer to može dovesti do oslobađanja vrlo otrovnih para.