Brojni nezadovoljni muževi suočavaju se s nizom problema sa svojim ženama. Međutim, unatoč raznolikosti izazova koji se mogu pojaviti u braku, određene pritužbe prevladavaju i dijele se među mnogima. Ako niste na oprezu, ove zamke u vezi mogle bi se pretvoriti u značajne prepreke za postizanje bračne sreće. S druge strane, pozitivan je aspekt to što postoje metode za prepoznavanje i rješavanje mogućih problema prije nego dovedu do trajne štete.

  • Evo osam najčešćih pritužbi koje nezadovoljni muževi izražavaju svojim ženama: Često se doima razdražljivim. Kada razgovara s mužem, njezin je ton nabijen negativnošću, ogorčenošću i kritikom. Kad bi on pokušao izraziti zabrinutost ili pritužbu u vezi s njihovim brakom, ona bi reagirala intenzivnom obranom, preusmjeravajući krivnju na njega umjesto da odvoji vrijeme da ga sasluša.

Ona ga ustrajno zanovijeta i poučava; Kad god suprug nađe trenutak slobodnog vremena, ona ga “napada” zahtjevima da nešto popravi u kući. Ako vrijeme provodi s prijateljima, ona ga obasipa porukama s upitima o povratku. ‘Zabranjuje’ mu bacanje. Ako joj zaigrano namigne, ona će odgovoriti kolutanjem očima. Ako pokuša posegnuti za njom dok je u krevetu, ona će se okrenuti od njega.

  • U rijetkim slučajevima kada si dopusti poziranje, uglavnom leži, zagledan u strop, iščekujući trenutak kada će sve biti gotovo. Počinje zanemarivati ​​vlastitu dobrobit. Žena koja sebe doživljava kao neprivlačnu može se emocionalno i fizički povući iz braka, bez obzira na to je li prestala vježbati ili se odrekla svoje vitalnosti i želje za životom. Njezin primarni identitet postaje “mama”.

U svim okolnostima ponaša se više kao “mama”, čak i tijekom romantične večere s mužem. Važno je upamtiti da kada se supružnik prema svom partneru ponaša kao da je dijete, vezi često nedostaje bit braka; umjesto toga podsjeća na ‘dječji vrtić’. Ona preuzima ulogu alfa roditelja, predvodeći dinamiku roditeljstva. Kad god se njezin suprug pokuša uključiti u njihovu djecu na svoj način, ona reagira negativno.

  • Posljedično, takvo ponašanje lišava djecu očeve brige i vodstva, stvarajući razdor između nje i njezinog supružnika. Ona pokazuje nedostatak zahvalnosti. Bez obzira na to je li njezin suprug uložio prekovremeni rad na svom poslu ili je posvetio dugi vikend izgradnji dvorišne terase koju ona želi, ona zanemaruje njegove napore i ne izražava zahvalnost za bilo kakav njegov doprinos njoj ili njihovoj obitelji.

Nadalje, ona nema osobnih interesa. Njezini interesi i hobiji ograničeni su isključivo na brak i obiteljski život. Kao rezultat toga, ovo stvara društvo koje se često smatra “predvidljivim” i “dosadnim”, s malo interesa za raspravu. Pažljivo razmislite o svojim odgovorima na ova četiri pitanja: Koji su neki od načina da svom braku udahnete više pozitivnosti i romantike? Kako možete osigurati da se vaš muž osjeća cijenjenijim i poželjnijim?

  • Koje korake možete poduzeti da ga prikažete kao sposobnog i brižnog oca? Što možete učiniti da mu donesete sreću? Iznenađujuće, nastojanje da osigurate sreću svog supruga je najučinkovitiji način da ga potaknete da vam uzvrati tu sreću. Kada izražavate ljubav i zahvalnost, to potiče slične odgovore drugih – više ljubavi i zahvalnosti. Entuzijazam i pozitivnost se privlače – entuzijazam i pozitivnost. Radost i ljubav pozivaju – radost i ljubav, kao što je primijetio YourTango.