Bez obzira na godine, svaka žena želi se prikazati u najboljem izdanju. Ipak, žene starije od 45 godina često se susreću s određenim modnim zabludama koje mogu narušiti njihov izgled. U nastavku su neke tipične pogreške zajedno s prijedlozima kako ih se izbjeći: Previše teška šminka.

  • Nanošenje jarke šminke može prenijeti osjećaj bunta i privlačnosti, no s navršenih 45 godina preporuča se odlučiti se za prirodniji izgled. Nježne nijanse u toplim ili hladnim tonovima nježno će istaknuti vaše najupečatljivije atribute lica. Najbolje je koristiti svjetlucave proizvode, poput sedefastih sjenila, umjereno. Osim toga, klonite se proizvoda za sunčanje i onih koji prelaze konture usana.

2. Ispis životinja Ženama ove dobi najbolje pristaju jednobojne tkanine. Otiske divljih životinja treba koristiti umjereno. Želite li zadržati ovaj uzorak, kombinirajte ga s jednostavnim odjevnim predmetima kako biste stvorili skladan izgled. 3. Netočna veličina odjeće Ključni elementi su harmonija i ravnoteža.

  • Umjesto da prikrijete svoje nesavršenosti, široka odjeća će ih istaknuti. Umjesto da se pridržavate trendova, odlučite se za odjeću koja vas nadopunjuje, jer nedvojbeno postoji mnogo opcija. 4. Neprihvatljivi ukrasi Znakovi starenja u početku se pojavljuju na vratu, rukama i koljenima. Iako potpuna pokrivenost nije potrebna, preporučljivo je odmaknuti se od minica i dubokih dekoltea.

Odlučiti se za suknje i haljine umjerene dužine ili malo iznad koljena, uz rukave 3/4, najbolji je izbor. 5. Inteligentno sparivanje odjeće Kad navršite 45, nema potrebe da odbacite cijeli ormar. Umjesto toga, jednostavno napravite prilagodbe.

  • Na primjer, razmislite o kombiniranju traperica s košuljom širokog kroja umjesto da se odlučite za podvrnutu sportsku majicu kratkih rukava. Provođenjem ovih jednostavnih prilagodbi možete postići profinjen i nenametljiv izgled koji naglašava vaše najbolje kvalitete. Imajte na umu da je moda fleksibilna, što vam omogućuje da se osjećate opušteno i samouvjereno u svojoj odjeći.

BONUS TEKST

Na zdravlje srca, kao i na zdravlje svih ostalih stanica u tijelu, B1 utječe kroz određeni kemijski proces, naime proizvodnju energije. Prema riječima kardiologa dr. Svetislava Mališića na Instagramu, vitamin B1 ključan je za srce, kao i svi drugi vitamini. Također ističe da se njegova važnost proteže na cijeli organizam. – Zbog čega je tiamin klasificiran kao B1 unutar skupine B vitamina?

Jednostavno zato što je to bio prvi vitamin otkriven u toj kategoriji. Poznata bolest beri-beri, koja je identificirana prije mnogo godina, uzrokovana je dugotrajnim nedostatkom ili avitaminozom vitamina B1, objašnjava liječnik. Na zdravlje srca, kao i na zdravlje svih ostalih stanica u tijelu, B1 utječe kroz određeni kemijski proces, naime proizvodnju energije. Tiamin je početni vitamin identificiran iz skupine B.

Ima presudnu ulogu u formiranju molekule poznate kao adenozin trifosfat, koja služi kao temeljni izvor energije za svaku stanicu u ljudskom tijelu. Prema kardiologu, nedostatak vitamina rezultira smanjenom razinom energije koja je neophodna za pravilan rad svih stanica. Posljedice Srce igra ključnu ulogu kao jedan od primarnih doprinosa, a odmah iza njega po važnosti je mozak.

– Simptomi i znakovi sa strane srca, uz one iz središnjeg živčanog sustava, javljaju se kod pojave beri-berija. Napominje da to rezultira kaskadom simptoma tipičnih za to stanje. Primarni tipovi beri-berija su mokri i suhi. Suhi beri-beri karakteriziraju simptomi poput slabosti mišića, boli, gubitka osjeta u udovima i poteškoća s hodanjem. Nasuprot tome, vlažni beri-beri predstavlja probleme poput edema, otežanog disanja, ubrzanog rada srca i mogućeg zatajenja srca.

Prema riječima dr. Mališića, nedostatak vitamina B1 dovodi do ubrzanog rada srca, ali ti simptomi nestaju kada se razina vitamina vrati. Kome prijeti potencijalna opasnost? U razvijenim zemljama beri-beri je postao neuobičajena bolest zbog bolje prehrane i obogaćene hrane; međutim, može se pojaviti u regijama s nedostatkom tiamina u prehrani ili među pojedincima s određenim zdravstvenim problemima koji ometaju apsorpciju vitamina B1.

Ova zdravstvena stanja uključuju: Kronična ovisnost o alkoholu Poremećaji gastrointestinalnog trakta (kao što je Crohnova bolest) Dijabetes Produženo liječenje dijalizom Anoreksija Gdje ga ima najviše Cjelovite žitarice (kao što su smeđa riža i zob), mahunarke (uključujući grah i leću), svinjetina, sjemenke suncokreta i orašasti plodovi (poput badema i kikirikija) primarni su izvori vitamina B1.