Tijekom svog života, moja je svekrva bila nepokolebljiva u svojim uvjerenjima i neumorno je slijedila vlastite želje, što nam je često činilo život prilično teškim. Izdržao sam i održao brak, svjestan da je njezino vrijeme ograničeno.

Taman kad sam vjerovala da možemo uživati ​​u miru zbog njezine odsutnosti, nećak mog supruga je napunio 18 godina, a moj suprug je zajedno sa svojom snahom odlučio doći živjeti s nama kao naš nasljednik, a sve to bez rasprave sa mnom prvi. Prije nekoliko godina izgubili smo kćer.

Želim razvod i tražim vlastiti mir. Iako nemam nikakvih osobnih pritužbi na tog čovjeka, ne želim snositi odgovornost za njegovo uzdržavanje dok ne završi koledž, niti se želim baviti kuhanjem, pranjem i peglanjem umjesto njega dok se ne vjenča.

Što se tiče ideje o nasljednicima, čini se krajnje apsurdnom, s obzirom da će nam vjerojatno za 15-ak godina trebati starački dom. Čovjek bi trebao osnovati vlastitu obitelj. Vlasništvo je zajedničko, a svoj dio želim ostaviti u nasljedstvo nekom članu svoje obitelji; moj suprug nema ovlasti odrediti što će se dogoditi s mojim udjelom. Jedina preostala opcija je razvod.

BONUS TESKT

Mekinje su čvrsta vanjska ovojnica koja se nalazi na cjelovitim žitaricama kao što su pšenica, riža, zob i raž. Prema riječima nutricionistice i dijetetičarke Dijane Radetić, cjelovite žitarice sastoje se od tri konzumna sloja: klice, endosperma i mekinja. Proces rafiniranja uklanja sloj mekinja, što rezultira glatkijom teksturom žitarica i produljuje njihov vijek trajanja.

“Oni pružaju obilje vitalnih hranjivih tvari, osobito vlakana, zajedno s antioksidansima, vitaminima i mineralima koji promiču zdravlje i pomažu u prevenciji kroničnih bolesti”, objašnjava. Mekinje od pšenice Netopiva vlakna, kojima obiluju pšenične mekinje, povećavaju veličinu stolice i olakšavaju brzo kretanje hrane kroz želudac i crijeva. Osim toga, ove mekinje su izvor prebiotičkih vlakana koja potiču rast bifidobakterija, korisnih bakterija prisutnih u vašim crijevima.

Pšenične mekinje su bogate prebiotičkim vlaknima, kao i zob i ječam. Zobene i ječmene mekinje ne samo da sadrže netopiva vlakna, već su i odličan izvor topivih vlakana. Naš sugovornik sugerira da voda uzrokuje širenje ovih vlakana i spajanje u želatinoznu tvar koja se veže za štetne elemente poput kolesterola i glukoze, pomažući u smanjenju povišenih razina kolesterola i šećera u krvi, a također pomaže u prevenciji bolesti srca i dijabetesa tipa

2. Konzumacija dovoljne količine mekinja može smanjiti rizik od određenih vrsta raka i pomoći u mršavljenju. Pomažu u snižavanju povišene razine kolesterola i šećera u krvi. Fotografija: Shutterstock. Evo kako ih uvrstiti u svoju prehranu. Naša sugovornica predlaže da ih ubacite u jogurt, smoothie, u tijesto za peciva ili kruh, da ih koristite za zgušnjavanje raznih jela, pa čak i u pečenju kolača u kojima dio brašna možete zamijeniti mekinjama.

Je li moguće da nekome smetaju? Fitinska kiselina koja se nalazi u mekinjama, često se naziva “antinutrijentom”, može spriječiti apsorpciju određenih hranjivih tvari. Mekinje sadrže fruktane, koji mogu izazvati simptome kod osoba sa sindromom iritabilnog crijeva. Dok pšenične posije nude razne potencijalne zdravstvene prednosti, njihov sadržaj glutena također može iritirati one koji su na njih osjetljivi, prema Dijani.

Naglašava da je ključno unositi dovoljno tekućine uz polagano povećanje unosa vlakana, jer nedovoljna hidracija može rezultirati zatvorom. Nataša Lazović Zabranjeno je preuzimanje bilo kojeg dijela ili cijelog teksta i/ili slika/videa osim ako su izvor i autor ispravno navedeni i povezani, u skladu s uvjetima korištenja WMG-a i propisima navedenim u Zakonu o javnom informiranju i medijima.