Imamo nekoliko provjerenih metoda koje će vam pomoći u uklanjanju muha i komaraca. Ovi pojmovi nisu samo teoretski; isprobale su ih i dokazale učinkovitost generacija prije nas, a relevantne su i danas. Neugodna i unutra i vani, moja je baka imala smisla nositi se sa svim životnim izazovima, uključujući dosadne insekte.

  • Podijelila je sa mnom nevjerojatno učinkovit recept na koji se oslanjam godinama, a koji tjera muhe. Najveća prednost je što učinkovito odbija i komarce i druge insekte. Potrebno nam je: 1/2 šalice ulja za kuhanje. 1/2 šalice nježnog dječjeg šampona (ili bilo koje blage varijante) Pola šalice octa. pristup: Kombinirajte sve komponente. Prebacite u spremnik za prskanje.

Nanosimo sprej u kutove, duž prozorskih dasaka, oko prozorskih okvira i na mjesta gdje bi muhe i komarci mogli ući u vaš dom. Kada izlazite na otvoreno, korisno je nanijeti ovu mješavinu na terasu, obuću ili bilo koju izloženu kožu. Zbogom muhama, komarcima i drugim nepoželjnim posjetiteljima. Baka je govorila da ovaj cvijet ima moć tjerati bolesti i tjerati nepoželjne goste iz sobe.

  • Zapravo, bila je sasvim blizu istine. Baršunaste biljke vrlo su korisne za zatvorene prostore, jer posjeduju i antibakterijska i antivirusna svojstva. Ne samo da učinkovito drže muhe i komarce podalje od vaše sobe, već njihov miris nudi i dodatne prednosti. Kako biste uklonili uši, nanesite baršunasto ulje na kosu, umasirajte ga i ostavite 20 minuta. Nakon toga kosu operite naljevom od cvjetova.

Ovaj pristup se u prethodnim slučajevima pokazao vrlo učinkovit! Sprej protiv muha protiv insekata. Lovorov list služi kao učinkovito sredstvo odvraćanja od muha. Na primjer, zapaliti osušeni lovorov list u prostoru je prilično izvanredno. Koristeći ovaj prirodni “tamjan”, možete bez napora držati muhe podalje. Dok miris lovora odbija muhe, na ljude djeluje umirujuće i može poboljšati kvalitetu sna.

  • Sredstvo protiv insekata protiv muha: 20 kapi eteričnog ulja lovora. 62 mililitara vode Raspršivač magle pristup: Sve sastojke sjedinimo i nanesemo na različita područja, slično kao što se koriste repelenti za šampone. Dobro osmišljena zamka u koju će željno ući. Slika: pixabay Trebat će vam.

Plastična boca od 1,5 litara 1 šalica zagrijane vode 2 žličice granuliranog šećera (brže se otapa). 1 žličica aktivnog suhog kvasca po želji: raspadnuto voće, slatki sirup pristup: Uklonite gornji dio boce, otprilike jednu trećinu njezine ukupne duljine. Započnite dodavanjem tople vode na dno boce. Zatim dodajte šećer i dobro promiješajte. Nakon toga ubacite kvasac i još jednom promiješajte.

  • Umetnite odrezani vrat u bocu. Ako ova “struktura” ne ostane netaknuta, slobodno upotrijebite ljepilo. Ova metoda osigurava da ugljični dioksid izlazi isključivo kroz grlić boce, mameći okolne insekte da se roje u ovu zamku. Postavite zamke u kutove prostorije, po mogućnosti u područjima bez propuha. Iako se mogu koristiti i na otvorenom, njihova će učinkovitost biti smanjena.

Muhe uživaju u letenju zbog mirisa fermentacije. Ako želite napraviti zamku za komarce, bocu je bitno prekriti tamnom tkaninom jer komarce osim fermentacije privlači i nedostatak svjetla unutra. Kada pokušaju pobjeći iz zamke, instinktivno se pomaknu prema gore; međutim, uski otvor i ljepljive stijenke na kraju ih dovedu do pada u vodu, gdje dočekuju svoju smrt.

  • Muhe u sobi brzo reagiraju na mamac, au ovu smo zamku uključili i komadiće voća. Proces fermentacije odvija se dok zamka radi, stvarajući ugljični dioksid. Nakon otprilike 5-7 dana, postaje neophodno promijeniti brzinu. Trap se može napraviti koristeći samo vodu i šećer; međutim, treba pričekati da se dogodi proces fermentacije, koji može trajati i do dva dana. Zbog toga je korisno uključiti kvasac, prezrelo voće ili kombinaciju obojega.

Zamka je dovoljno svestrana da se može modificirati za različite insekte, uključujući vinske mušice, ose i stršljene. Da biste to postigli, u bocu se dodaje topla voda zajedno s komadićima voća, meda ili pekmeza. Ova vrsta zamke može ostati učinkovita čak dva tjedna. Ne zaboravite osigurati da mamac ne uroni u potpunosti u tekućinu. Insekticidni sprej za muhe, komarce i moljce.

  • Zbog svoje jake arome i spojeva koje sadrži, odvraća nametnike i ima insekticidna svojstva. Kako biste uklonili kućne moljce, jednostavno objesite pamučnu vrećicu napunjenu osušenim biljnim čajem u svoj ormar. Stavljanjem svježe trave u vazu na terasi, možete zadržati dosadne insekte poput muha, komaraca i krpelja. Ako najezda mrava poremeti vaš vrt, nanesite otopinu protiv mrava na mravinjak i mravi će nestati.

Poštovani gospodine ili gospođo, želim podijeliti svoje iskustvo s repelentom za insekte koji sam prvotno koristio samo u kućici, ali sam ga od tada počeo koristiti u svakoj prostoriji svog doma. Nemam mrežu, a kod mene nema ni muha ni komaraca, što je fantastično i može se riješiti u tren oka.

  • Godinama sam koristio izvrstan kućni lijek dok sam boravio u maloj kolibi u vrtu. Ispraznio sam cijelu bocu bijele Alpe u staru, plitku zdjelu, metodu koju čuvam samo za ovu priliku. U to dodam 20 do 30 klinčića i ostavim da se kuha cijelo ljeto, pa alfa postupno potamni (što nije zabrinjavajuće). Tijekom cijelog leta, s otvorenim vratima kabine, nema komaraca, muha, pa čak ni osa; ako netko i uđe, jednostavno je brzo izaći iz kabine.

Povremeno, kad se alfa smanji, ponovno ga napunim. Ovaj recept koristim i kod kuće, stavljam po jednu u svaku sobu zbog većeg prostora u odnosu na vrtlarevu kolibu. Za njega kupujem veliki alp od 1 litre, koji me opušta cijelo ljeto. Odlučiti se za ovaj pristup svakako je bolje od kupnje kemijskih repelenata za utičnicu ili isprobavanja alternativnih metoda. Sigurno je i uistinu učinkovito.